Χρησιμοποιώντας αρκετές υφές για διακόσμηση φαίνεται πολύ επιτυχής

Χρησιμοποιώντας αρκετές υφές για φινίρισμα - μια θεαματική λύση

Πρόσφατα, τζάκια στο εσωτερικό έχουν γίνει πολύ δημοφιλείς. Πολλοί άρχισαν να δημιουργούν στα σπίτια τους ένα μέρος όπου μπορείτε να καθίσετε με την οικογένειά σας, καθισμένοι άνετα κοντά σε μια θερμή εστία. Αλλά προτού επιτευχθεί αυτό, είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί μια τέτοια ατμόσφαιρα σύμφωνα με όλους τους κανόνες. Δεν χρειάζεται να απλώσετε μόνο το τζάκι και να τραβήξετε μια επένδυση για αυτό, έτσι ώστε η εστία να εναρμονιστεί αρμονικά με το δωμάτιο και να γίνει το "highlight" της. Τα υλικά επένδυσης ποιότητας έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής, είναι εύκολο να λειτουργούν. Αν δεν ξέρετε ποιο να επιλέξετε, φροντίστε να δώσετε προσοχή διακοσμητική φυσική πέτρα, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για φινίρισμα.

Περιεχόμενα:

 • Οφέλη
 • Πώς να επιλέξετε το υλικό;
 • Πόσο σωστά πρέπει να κάνετε μια πρόσοψη; Στάδια εργασίας
Πολυτελές τζάκι σε μοντέρνο εσωτερικό

Πολυτελές τζάκι σε μοντέρνο εσωτερικό

Οφέλη

Η μεγάλη δημοτικότητα της φυσικής πέτρας οφείλεται στα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

Πλεονεκτήματα
Αισθητική Φυσικό υλικό φαίνεται πολύ καλό, είναι απίθανο ότι οποιαδήποτε άλλη επένδυση θα συγκριθεί με την ελκυστικότητά του.
Αντοχή στις υψηλές θερμοκρασίες και αθέμιτη συμπεριφορά Όταν θερμαίνεται, ένα τέτοιο φινίρισμα δεν θα απελευθερώσει τοξικές ουσίες στην ατμόσφαιρα.
Αντίσταση έναντι σωματικής βλάβης Η πέτρα είναι ικανή να αντέχει σε διάφορα είδη χτυπήματος, είναι δύσκολο να το ξύσει ή να το βλάψει με άλλο τρόπο.
Επιδέχεται επεξεργασία Από το υλικό αυτό είναι εύκολο να δημιουργήσετε οποιοδήποτε σχήμα που θα κάνει το τζάκι σας πρωτότυπο και ατομικό.
Καθιστικό στο πνεύμα του Art Nouveau

Καθιστικό στο πνεύμα του Art Nouveau

Πώς να επιλέξετε το σωστό υλικό;

Σχεδόν οποιοδήποτε από τα διαθέσιμα στην αγορά κατασκευών φυσικές πέτρες μπορεί να έρθει για διακόσμηση, και όλοι έχουν απεριόριστες δυνατότητες σχεδιασμού. Διαφορετικά υλικά σχετικά με την ανθεκτικότητα της χρήσης. Οι βραχύτεροι είναι ασβεστόλιθος και χρωματιστό μάρμαρο - αλλάζουν μετά από 30-70 χρόνια.

Δώστε προσοχή! Η διάρκεια ζωής εξαρτάται από τις εξωτερικές συνθήκες και τους παράγοντες που επηρεάζουν το υλικό, καθώς και από το αν το τζάκι ήταν σωστά συντηρημένο.

Αντιμετωπίζοντας από το μάρμαρο δίνει τη φινέτσα

Η μαρμάρινη επένδυση δίνει μια λεπτότητα στυλ

Για τη σημείωση! Οι πιο δημοφιλείς επιλογές είναι ο γρανίτης και το μάρμαρο. Η πρώτη είναι μια ανθεκτική φυλή που είναι εύκολα γυαλισμένη και επεξεργασμένη. Ωστόσο, ένα τέτοιο υλικό έχει ένα αρκετά υψηλό κόστος, λόγω της επίπονης παραγωγής του.

Το μάρμαρο δεν είναι τόσο δημοφιλές όσο ο γρανίτης, αλλά είναι πολύ όμορφο και επιτρέπει στους σχεδιαστές να δημιουργούν φωτεινά, ασυνήθιστα αριστουργήματα.

Κομψή λύση με γρανίτη

Κομψή λύση με γρανίτη

Για τη σημείωση! Εκτός από αυτά τα υλικά, συχνά χρησιμοποιείται ασβεστόλιθος, τούφ ή ψαμμίτης για την αντιμετώπιση. Το τελευταίο έχει υψηλή θερμική ισχύ, γεγονός που εξασφαλίζει την ταχεία προθέρμανση του. Μια τέτοια πέτρα κρατά τη θερμότητα περισσότερο.

Το τζάκι είναι διακοσμημένο με ασβεστολιθικό υλικό

Τζάκι διακοσμημένο με ασβεστολιθικό υλικό

Όταν επιλέγετε το υλικό για επένδυση, αξίζει να λάβετε υπόψη τα ακόλουθα κριτήρια:

 1. Η τιμή των προϊόντων εξαρτάται από τον κατασκευαστή και θα είναι πολύ υψηλότερη για τους εισαγόμενους κατασκευαστές.
 2. Διαθεσιμότητα πιστοποιητικού συμμόρφωσης με τα πρότυπα υγιεινής.
 3. Ένα σημαντικό σημείο είναι η καλή φήμη του κατασκευαστή, η διάρκεια των εργασιών στην αγορά. Ένας έμπειρος κατασκευαστής θα παρέχει ποιοτικά προϊόντα.
 4. Η αντοχή της πέτρας επηρεάζεται από τη δομή της.
 5. Η συσκευασία πρέπει να φέρει το λογότυπο του κατασκευαστή.
 6. Δώστε προσοχή στην ημερομηνία παραγωγής.

Μια σημαντική είναι η ποιότητα της συγκολλητικής σύνθεσης για τζάκι τελειώνει. Επιλέξτε μόνο τον γνωστό προμηθευτή και τη σύνθεση που συνιστά ο κατασκευαστής πέτρας. Εάν μια τεχνητή επίστρωση είναι κολλημένη, τότε συνιστάται συνήθως μια ειδική κόλλα με βάση αυτή, η οποία εξασφαλίζει ισχυρή προσκόλληση του υλικού στην επιφάνεια.

Πώς να κάνετε σωστά την επένδυση; Στάδια εργασίας

Πρέπει να σημειωθεί ότι η εργασία αυτή θα απαιτήσει ορισμένες δεξιότητες και προσπάθειες. Υπάρχουν μερικές αποχρώσεις που πρέπει να μάθετε προτού προχωρήσετε στη διαδικασία επένδυσης.

Εργαλεία που θα απαιτηθούν στην εργασία

Εργαλεία που θα απαιτηθούν στην εργασία

Το πρώτο στάδιο. Προπαρασκευαστική

Πρώτα απ 'όλα, οι επιφάνειες καθαρίζονται από ακαθαρσίες και σκόνη. Οι λαστιχένιες ραφές πρέπει να εμβαθύνουν τουλάχιστον 1 εκατοστό. Η όλη επιφάνεια του τζακιού πρέπει να ράβεται με μεταλλικό πλέγμα. Στη συνέχεια, προχωρήστε στη διαδικασία τοποθέτησης της επένδυσης.

Καλύπτουμε το τζάκι με ένα ειδικό πλέγμα

Καλύπτουμε το τζάκι με ένα ειδικό πλέγμα

Είναι καλύτερα να σχεδιάζετε από το πάτωμα με κιμωλία έναν από τους κάθετους τοίχους του τζακιού. Είναι σημαντικό το μέγεθος και το σχήμα να είναι ακριβώς το ίδιο. Στο προετοιμασμένο πρότυπο, τοποθετήστε όλα τα στοιχεία της επένδυσης και προσαρμόστε τα μεταξύ τους.

Δώστε προσοχή! Αν επιλέξατε ένα υλικό με λεία επιφάνεια, τότε όλα πλακάκια, που θα διαφέρουν σε πάχος, είναι απαραίτητο να αναβληθεί και να πάρει το ίδιο από την άποψη των παραμέτρων. Με ανομοιόμορφη δομή, μπορούν να χρησιμοποιηθούν διαφορετικά υλικά πάχους. Το παχύτερο πρέπει να στερεωθεί από την αρχή σε ένα λεπτό στρώμα κόλλας: θα γίνει σημείο αναφοράς για περαιτέρω εργασία.

Παράδειγμα διάταξης του υλικού επένδυσης

Παράδειγμα διάταξης του υλικού επένδυσης

Το δεύτερο στάδιο. Τοποθέτηση πέτρας στην επιφάνεια του τζακιού

Οι εργασίες ξεκινούν από την κάτω γωνία και οδηγούν από κάτω προς τα πάνω. Μετά από αυτό, η οριζόντια κορυφή σειρά είναι σταθερή, και στη συνέχεια ο υπόλοιπος χώρος που έχει τεθεί. Υπό την προϋπόθεση ότι το ύψος του τζακιού είναι μεγαλύτερο από το μισό μέτρο, στο οποίο είναι στερεωμένο το παχύ πλακίδιο, απαιτούνται πρόσθετες συρματώσεις για τη δημιουργία αξιόπιστης δομής.

Συμβουλές! Αυτό το εξάρτημα συνδέεται με το ενισχυτικό πλέγμα και το πλακίδιο στερεώνεται στην κάτω άκρη. Η χρήση των συνδετήρων είναι απαραίτητη, τόσο πιο συχνά τόσο πιο παχιά είναι η επένδυση.

Η σωστή ακολουθία τοποθέτησης

Η σωστή ακολουθία τοποθέτησης

Σημαντικό! Καθορίζοντας ολόκληρη την πέτρα στην επιφάνεια, πρέπει να περιμένετε δύο ημέρες, μετά από τις οποίες μπορείτε να σκουπίσετε τις ραφές. Αξίζει να εξακριβώσετε σε μια άκρως αισθητή ενότητα, τον τρόπο με τον οποίο το εξάρτημα καθορίζει και αν αφήνει ίχνη.

Διάταξη πλακιδίων

Διάταξη πλακιδίων

Χαρακτηριστικά πρόσοψης με φυσική πέτρα

 • Κατά την κοπή του υλικού παραμένουν μικρά κομμάτια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε χώρους που δεν είναι ορατά: στο κάτω μέρος ή στις γωνίες του τζακιού.
 • Εάν επιλέξετε ακανόνιστο σχήμα αντιμετωπίζει υλικό κάθε σημαδεμένο κομμάτι πρέπει να είναι αριθμημένο. Για το σκοπό αυτό, ένας αριθμός ορίζεται στο κέντρο και οι αριθμοί των γειτονικών θραυσμάτων υποδεικνύονται στις γωνίες. Σε αυτή την περίπτωση, δεν θα χαθείτε όταν μεταφέρετε υλικό στην επιφάνεια.
 • Αν το αντιμετωπίζουν με φυσική πέτρα γιατί είναι αρκετά ακριβό, τότε μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε τεχνητή πέτρα. Αυτό το είδος υλικού είναι μια εναλλακτική λύση για το φυσικό. Τα πλεονεκτήματά του είναι ο προϋπολογισμός, η ελκυστική εμφάνιση, που θα δημιουργήσει μια επένδυση όχι λιγότερο όμορφη από ότι από έναν φυσικό μονόλιθο.

Επιπλέον, είναι μαλακά και εύκολα επεξεργασμένα υλικά, τα οποία έχουν αμελητέο βάρος, έτσι ώστε να μπορούν εύκολα να τοποθετηθούν στην επιφάνεια. Οι κατασκευαστές παράγουν μια ποικιλία στοιχείων, η οποία διευκολύνει τη διαδικασία τοποθέτησης και φινιρίσματος διαφόρων μορφών και είδη τζακιών. Η επιλογή του υλικού εξαρτάται άμεσα από τις επιθυμίες και τις ανάγκες του καταναλωτή, καθώς και από τις οικονομικές του δυνατότητες.

Κομψή πέτρινη εποχή: 60+ ιδέες για τη διακόσμηση του τζακιού με πέτρα στο εσωτερικό

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

13 − = 5