Κάθετος κήπος σε φωτεινό εσωτερικό χώρο

Κάθετος κήπος σε φωτεινό εσωτερικό χώρο

Εσωτερικά φυτά στο διαμέρισμα καταλαμβάνουν ένα σημαντικό μέρος - βοηθούν να διακοσμήσετε το εσωτερικό και να καθαρίσετε τον αέρα. Ωστόσο, η κηπουρική του σπιτιού εξελίσσεται συνεχώς, και η συνηθισμένη κατσαρόλα στο περβάζι δεν αρκεί. Κάθετος κήπος - αυτό είναι μια πραγματική ανακάλυψη, η οποία κερδίζει αυξανόμενη δημοτικότητα. Αξίζει να ξοδέψετε την προσπάθεια να δημιουργήσετε μια τέτοια ομορφιά και πώς να κάνετε έναν τέτοιο κήπο στο διαμέρισμά σας;

Περιεχόμενα:

 • Χαρακτηριστικά ενός κάθετου κήπου
 • Επιλογή φυτών για κηπουρική
 • Κομψές ιδέες
 • Μάστερ τάξη
Μεγάλο, πολυτελή φυτοστένιο

Μεγάλο πολυτελή φυτοστένιο

Χαρακτηριστικά ενός κάθετου κήπου

Η δημιουργία ενός κατακόρυφου κήπου μπορεί να αποδοθεί στις τάσεις της μόδας σχεδιασμός τοπίου. Διαθεσιμότητα παραδοσιακά δοχεία στον τοίχο Δεν μπορεί να θεωρηθεί ένας κήπος, που είναι ένα πιο περίπλοκο σύστημα.

 • Κάθετος κήπος Αυτή είναι μια μεγάλη έκταση που φυτεύεται με φυτά σε μια ενιαία επιφάνεια. Αυτός ο σχεδιασμός εγκαθίσταται στον τοίχο, δημιουργώντας μια κάθετη εγκατάσταση ζωντανών φυτών.
Σχεδιασμός σε μοντέρνο στυλ

Σχεδιασμός σε μοντέρνο στυλ

Για τη σημείωση! Οι περισσότεροι κήποι είναι τοποθετημένοι από ξύλινα στοιχεία, στα οποία τα λουλούδια κοιτάζουν έξω από τα cross bars. Υπάρχουν όμως και πιο ασυνήθιστες λύσεις, για παράδειγμα, από ένα ύφασμα με τσέπες ή ένα πολυμερές πλέγμα με πλαστικά δοχεία.

Είδη συστημάτων εξωραϊσμού

Είδη συστημάτων εξωραϊσμού

Ο κάθετος κήπος έχει πολλά πλεονεκτήματα, μεταξύ των βασικών ιδιοτήτων, υπάρχουν μερικές χρήσιμες δυνατότητες:

 1. Εξοικονομήστε χώρο αυξάνοντας την επιφάνεια του οικοπέδου χρησιμοποιώντας κάθετες επιφάνειες.
 2. Δημιουργήστε ένα μοναδικό εσωτερικό διακοσμώντας το διαμέρισμα και οργανώνοντας ένα άνετο μέρος για να χαλαρώσετε.
 3. Βελτιώστε το μικροκλίμα και αέρα όζοντος στο διαμέρισμα.
Υπέροχη εμφάνιση στο σαλόνι

Υπέροχη εμφάνιση στο σαλόνι

Συμβουλές!  Για να φιλοξενήσει τον κήπο είναι κατάλληλο για σχεδόν οποιοδήποτε μέρος του διαμερίσματος. Το κυριότερο είναι να επιλέξετε τα βέλτιστα φυτά λαμβάνοντας υπόψη την πολυπλοκότητα της φροντίδας και τις αντίστοιχες απαιτήσεις για τη συντήρησή τους: θερμοκρασία, φωτισμός, πότισμα κλπ.

Επιλογή φυτών για κηπουρική

Τα φυτά εσωτερικού χώρου για κάθετο κήπο μπορούν να χωριστούν σε τρεις κατηγορίες.

 1. Το πρώτο περιλαμβάνει είδη που είναι ιδανικά για εξωραϊσμό.
 2. Στη δεύτερη ομάδα τα φυτά ταιριάζουν καλά, αλλά απαιτούν μια πιο προσεκτική στάση απέναντι στη φροντίδα.
 3. Και στην τρίτη κατηγορία υπάρχουν ποικιλίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν με εμπειρία και γνώση.

Συμβουλές! Δεδομένου ότι τα τελευταία είναι πιο περίπλοκα είδη, δεν συνιστώνται για φύτευση σε αρχάριους ή εκείνους που δεν θέλουν να ξοδέψουν πολύ χρόνο στη φροντίδα των φυτών.

Εξετάστε τα βέλτιστα είδη που δεν απαιτούν πολύπλοκη φροντίδα.

Τίτλος Περιγραφή Φωτογραφίες
Aglaonema Ένα φυτό που αγαπάει τη θερμότητα με επιμήκη φύλλα, μπορεί να διατηρηθεί τόσο σε penumbra όσο και σε έντονο φως, χρειάζεται συχνό ψεκασμό Κάθετος κήπος στο διαμέρισμα: 60+ εκπληκτικές ιδέες από μια πράσινη γωνία με τα χέρια σας
Scindapsus Η λιανική εκκαθάριση, που αναπτύσσεται αρκετά γρήγορα, δεν απαιτεί πολύ λίπασμα και είναι κατάλληλη για τη διατήρηση σε μέτρια θερμοκρασία Κάθετος κήπος στο διαμέρισμα: 60+ εκπληκτικές ιδέες από μια πράσινη γωνία με τα χέρια σας
Maranta Απαιτεί ένα θερμότερο κλίμα και έλλειψη άμεσης ακτινοβολίας, βελτιώνει τον ύπνο και απορροφά την αρνητική ενέργεια Κάθετος κήπος στο διαμέρισμα: 60+ εκπληκτικές ιδέες από μια πράσινη γωνία με τα χέρια σας
Monster Το αγαπημένο εργοστάσιο του φυτού είναι αρκετά εύκολο να αναπτυχθεί λόγω της ανεπιτήδευσής του, με την ενδιαφέρουσα εμφάνισή του, κορεστίζει τέλεια τον αέρα με οξυγόνο Κάθετος κήπος στο διαμέρισμα: 60+ εκπληκτικές ιδέες από μια πράσινη γωνία με τα χέρια σας
Δράκαινα Χαρακτηρίζεται από την αντοχή του σε ξηρό κλίμα και μέτριες θερμοκρασίες, τον έντονο φωτισμό και τον συχνό ψεκασμό Κάθετος κήπος στο διαμέρισμα: 60+ εκπληκτικές ιδέες από μια πράσινη γωνία με τα χέρια σας
Spathiphyllum Ένα φυτό πλούσιο σε πράσινο χρώμα με ευαίσθητα λουλούδια που αγαπούν τη ζεστασιά και το υγρό κλίμα Κάθετος κήπος στο διαμέρισμα: 60+ εκπληκτικές ιδέες από μια πράσινη γωνία με τα χέρια σας
Ο κάθετος κήπος θα σας βοηθήσει να ομαλοποιήσετε τον ύπνο και να αποκαταστήσετε τη δύναμη

Ο κάθετος κήπος θα σας βοηθήσει να ομαλοποιήσετε τον ύπνο και να επαναφέρετε τακτικά τη δύναμή σας

Συμβουλές! Εάν θέλετε να δημιουργήσετε έναν κατακόρυφο κήπο από άλλα είδη, αξίζει να συμβουλευτείτε έναν ειδικό. Τα προαναφερθέντα φυτά είναι τα πιο κοινά, αλλά υπάρχουν και πολλές άλλες, εξίσου ενδιαφέρουσες ποικιλίες.

Κομψές ιδέες

Αφού καθορίσετε την επιλογή των φυτών, μπορείτε να πάτε στη μορφή και τα υλικά. Ο απλούστερος τρόπος είναι να αγοράσετε ένα έτοιμο φυτομονάδα ή να παραγγείλετε ολόκληρη την κατασκευή μαζί με τα φυτά από τον σχεδιαστή.

Για τη σημείωση! Η αγορά δαπανηρού αυτοματισμού με αυτο-πότισμα δεν είναι ο μόνος τρόπος να εξοπλιστεί ο επιθυμητός κήπος στο διαμέρισμα. Μια επιλογή είναι να δημιουργήσετε μια σύνθεση από ξύλινο ή πλαστικό κουτί.

Μεγάλη επιλογή για την κουζίνα

Μεγάλη επιλογή για την κουζίνα

Η επιλογή του φυτομοντούλου εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα των φυτών, τα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες τους. Ως κριτήριο, ως εμφάνιση, αξίζει να ληφθεί υπόψη το μέγεθος και το υλικό. Ένας κάθετος κήπος μπορεί να καταλαμβάνει ολόκληρο το τείχος από το ανώτατο όροφο στο πάτωμα ή να γίνει μόνο μια μικρή διακόσμηση του δωματίου.

Συμβουλές! Εκτός παλέτα με εγκάρσιες δοκοί είναι δυνατή η χρήση κουτιού με πλέγμα ανοξείδωτου υλικού. Στο διαμέρισμα, αντί του εδάφους, η υδροπονία θα είναι τέλεια. Τα διακριτικά φυτά καθαρίζονται από χώμα και φυτεύονται σε εκτατική πηλό και βρύα.

Κομψή διακόσμηση για κάθε δωμάτιο

Κομψή διακόσμηση για κάθε δωμάτιο

Συμβουλές! Για όσους δεν ενδιαφέρονται για την αναπαραγωγή φυτών εσωτερικού χώρου, είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε έναν φυτό-σχεδιαστή. Θα βοηθήσει να συνθέσει τη σύνθεση, να μιλήσει για τη φροντίδα και τα χαρακτηριστικά της καλλιέργειας.

Στο πνεύμα της σοφίτας στυλ

Κάθετος κήπος σε σοφίτα

Κάθετος κήπος στο διαμέρισμα με τα χέρια τους: ένα master class

Κάθετος κήπος στο διαμέρισμα: 60+ εκπληκτικές ιδέες από μια πράσινη γωνία με τα χέρια σας

Σκεφτείτε τον απλούστερο τρόπο δημιουργίας ενός κατακόρυφου κήπου με τα χέρια σας. Αυτό θα απαιτήσει μια συνηθισμένη ξύλινη παλέτα, ένα παχύ λινάρι, πετσέτα, Ειδικό αστάρι, αδιάβροχο υλικό για ξύλο και συρραπτικό κατασκευής.

Σημαντικό! Το κύριο μειονέκτημα του φυτομοντούλου από ξύλο είναι η ευαισθησία του σε φθορά. Δεδομένου ότι το έδαφος χρειάζεται τακτική πότισμα, το ξύλο απαιτεί πρόσθετη επεξεργασία. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να αρχίσει η εργασία με την παροχή προστασίας από την υγρασία.

Πώς να δημιουργήσετε το δικό σας φυτόστενο

Δημιουργία φυτοστενών

 • Ο καμβάς προσαρτάται στο εσωτερικό της μπροστινής πλευράς κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να προβληθεί μέσα από τις εγκάρσιες ράβδους.
 • Η εμπρόσθια πλευρά της παλέτας και το πάνω μέρος πρέπει να παραμείνουν ανοικτές και οι άλλες πλευρές πρέπει να καλύπτονται σφικτά με ένα πετσέτα, στερεώνοντας τις άκρες με συρραπτικό.
 • Μέσω της ανοικτής κορυφής είναι γεμάτη με χώμα, γεμίζοντας ολόκληρο τον όγκο της παλέτας. Μετά από αυτό, πρέπει να χυθεί, έτσι ώστε το έδαφος να συρρικνώνεται.
Βήμα-βήμα υλοποίηση ενός μικρού κατακόρυφου κήπου

Βήμα-βήμα δημιουργία ενός μικρού κατακόρυφου κήπου

 • Κάνοντας μικρές τομές στον καμβά, μπορείτε να προχωρήσετε στη φύτευση φυτών. Μετά την αποβίβαση, είναι απαραίτητο να αφήσετε τη λεκάνη σε οριζόντια θέση, έτσι ώστε όλα τα φυτά να είναι σταθερά και να επιτρέπονται ρίζες.
 • Μετά από 14 ημέρες, μπορείτε να φυτέψετε τα υπόλοιπα λουλούδια στην κορυφή, ολοκληρώνοντας τις εργασίες σχετικά με το φυτοστένιο.

Συμβουλές! Για να δημιουργήσετε έναν κατακόρυφο κήπο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμα φυτομονάδες από πολυεστέρα με τσέπες. Είναι φθηνά και ταιριάζουν σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο χάρη σε μια λεπτή και ελαφριά δομή.

Κάθετος κήπος στο διαμέρισμα: 60+ εκπληκτικές ιδέες από μια πράσινη γωνία με τα χέρια σας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 − 17 =