Τα πολυτελή άνθη θα σας βοηθήσουν να μεταμορφώσετε το εσωτερικό

Τα πολυτελή άνθη θα μεταμορφώσουν το εσωτερικό

Ορχιδέες - αρκετά φανταστικές Φυτά, Ωστόσο, αναπτύσσονται με επιτυχία σε παραπετάσματα παραθύρων διαμερίσματα και σπίτια. Η ποικιλία αυτών των λουλουδιών είναι πραγματικά εντυπωσιακή, αλλά παρόλα αυτά η φροντίδα για διάφορα είδη και υποείδη των ορχιδέων στο σπίτι χαρακτηρίζεται από πολλά κοινά σημεία. Εξετάστε τους βασικούς κανόνες φροντίδας για αυτά τα όμορφα φυτά σε διαφορετικές περιόδους της ζωής τους.

Περιεχόμενα:

 • Πώς να επιλέξετε και να αγοράσετε μια ορχιδέα;
 • Πώς να κάνετε μια μεταφορά;
 • Περίοδος άνθισης
 • Η περίοδος μετά την ανθοφορία
 • Πώς μεγαλώνουν οι ορχιδέες;
 • Συμβουλές για τη φροντίδα των ορχιδέων σε γλάστρες
Πριν από την αγορά, πρέπει να μελετήσετε συστάσεις για ένα συγκεκριμένο είδος ορχιδέας

Πριν από την αγορά, πρέπει να μελετήσετε συστάσεις για ένα συγκεκριμένο είδος ορχιδέας

Πώς να επιλέξετε και να αγοράσετε μια ορχιδέα;

Πώς να φροντίσετε μια ορχιδέα στο σπίτι: κόλπα για τακτική άνθηση και συμβουλές για περιποίηση αμέσως μετά την αγορά

Είναι καλύτερο να αγοράσετε ορχιδέες το καλοκαίρι ή την άνοιξη. Πριν αγοράσετε, ελέγξτε πόσο ισχυρό είναι το ριζικό σύστημα του λουλουδιού.

Συμβουλές! Ανακατεύετε ελαφρά το στέλεχος για το κάτω μέρος του - αν το φυτό κάθεται σε μια κατσαρόλα σφικτά, μπορείτε να αγοράσετε μια τέτοια ορχιδέα.

Αν το φυτό καλλιεργείται σε βρύα σφαγνός, θα πρέπει να μεταμοσχεύσει αμέσως καλά, και το λουλούδι στο υπόστρωμα της μπορεί κάλλιστα να είναι ένα άλλο ζεύγος των ετών, τόσο επείγον μεταμόσχευση δεν χρειάζεται. Ενώ η ορχιδέα θα προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες κατοικίας, πρέπει να τροφοδοτηθεί.

Συμβουλές! Συνήθως το φυτό αισθάνεται καλά με αυξημένη υγρασία του ατμοσφαιρικού αέρα και ανεπαρκή υγρασία του υποστρώματος. Αλλά πριν αρχίσετε να φροντίζετε το λουλούδι, μελετήστε τις συστάσεις για ένα συγκεκριμένο είδος ορχιδέας.

Μοντέρνο εσωτερικό ενός μπάνιου με φυσική κηπουρική

Μοντέρνο εσωτερικό ενός μπάνιου με φυσική κηπουρική

Πώς να κάνετε μια μεταφορά;

Όταν το ριζικό σύστημα του λουλουδιού αρχίζει να υπερχειλίζει γλάστρες, η μονάδα πρέπει να μεταμοσχευθεί σε ένα μεγάλο δοχείο. Πώς να ετοιμάσετε ένα υπόστρωμα για μια ορχιδέα;

 • Θα πρέπει να αποτελείται από τύρφη, ψιλοκομμένες ρίζες φτέρη, κάρβουνο, φλοιό πεύκου και πεσμένα φύλλα (η χρήση ιτιάς δεν συνιστάται). Η κύρια κατάσταση για το υπόστρωμα - χαμηλή υγρασία.

Στη διαδικασία της ανάπτυξης, οι ρίζες του λουλουδιού "κολλάνε" στο υπόστρωμα και τα τοιχώματα της κατσαρόλας, οπότε η διαδικασία της μεταφύτευσης της ορχιδέας είναι οδυνηρή. Μην βάζετε νερό στο φυτό για τις πρώτες 3-5 ημέρες μετά τη μεταμόσχευση, μέχρι να στεγνώσουν τα "τραύματα" στα ριζώματα. Μη συμπιέζετε το χώμα σε δοχείο. Εάν το λουλούδι δεν συγκρατείται καλά σε ένα χαλαρό υπόστρωμα, σταθεροποιήστε το φυτό με ένα καλώδιο.

Συμβουλές! Για να μειώσετε το στρες του φυτού, μεταμοσχεύστε την ορχιδέα όχι εντελώς, αλλά μαζί με ένα κομμάτι γης. Έτσι μπορείτε να αποφύγετε τις περισσότερες ζημιές στο ριζικό σύστημα του λουλουδιού.

Μεταμοσχεύσεις φυτών με γήινη γη

Μεταμοσχεύσεις φυτών με γήινη γη

Περίοδος άνθισης

Η ανθοφορία ακολουθεί μια φάση ενεργού ανάπτυξης. Τώρα η ορχιδέα θα πρέπει να λαμβάνει όσο το δυνατόν περισσότερο ηλιοφάνεια φως, Είναι επίσης απαραίτητο να ενισχυθεί το πότισμα και να παρασχεθεί πρόσθετη λίπανση. Για να αυξήσετε την υγρασία του αέρα, ψεκάστε τα φύλλα του λουλουδιού με ζεστό νερό.

Συμβουλές! Μπορείτε να υπομείνετε ένα φυτό στο εξωτερικό (μπαλκόνι), αν οι καιρικές συνθήκες επιτρέπουν, αλλά θα πρέπει να αποφεύγονται ξαφνικές μεταβολές της θερμοκρασίας και της υγρασίας. Πριν από την έναρξη της ανθοφορίας, είναι καλύτερα να μειωθεί το πότισμα. Η περίοδος άνθισης διαρκεί μέχρι έξι μήνες.

Δημοφιλείς ποικιλίες ορχιδέες
Ποικιλία Περιγραφή Φωτογραφίες
Brassia (BRASSIA) Καλείται η ορχιδέα Spider λόγω νηματοειδή πέταλα και σέπαλα να δώσει το πιο ασυνήθιστο μεταξύ ορχιδέες εμφάνιση. Το Brassia ανθίζει στα τέλη της άνοιξης. Αυτό είναι ένα από τα ευκολότερα στην καλλιέργεια ορχιδέες. Συνάδει με τη συνήθη θερμοκρασία δωματίου, το χειμώνα μπορεί να αποθηκευτεί σε ένα δροσερό δωμάτιο σε θερμοκρασία τουλάχιστον 10 ° C. Τοποθετήστε το δοχείο σε φωτεινό σημείο μακριά από το άμεσο ηλιακό φως. Πώς να φροντίσετε μια ορχιδέα στο σπίτι: κόλπα για τακτική άνθηση και συμβουλές για περιποίηση αμέσως μετά την αγορά
Lycaste (LYCASTE) Ισχυρή άρωμα της αρωματικά κίτρινα άνθη το καλοκαίρι ορχιδέες, που χρειάζονται θέρμανση και επαρκή polive.Ee θα πρέπει να αποθηκεύονται στο χειμώνα σε ένα δροσερό μέρος με πολύ λίγο πότισμα, όταν υπάρχουν οι μίσχοι λουλουδιών και τα φύλλα πέφτουν. Όταν το φυτό είναι βλάστησης, πασπαλίζουμε τα φύλλα τακτικά και κρατάμε το σε ένα μέρος όπου υπάρχει ελαφριά σκιά. Πώς να φροντίσετε μια ορχιδέα στο σπίτι: κόλπα για τακτική άνθηση και συμβουλές για περιποίηση αμέσως μετά την αγορά
Odontoglossum (ODONTOGLOSSUM) Πατρίδα του αυτό το λουλούδι είναι στα βουνά, όχι στη ζούγκλα, και έτσι απαιτούνται για τη φυσιολογική ανάπτυξη των δροσερές συνθήκες - θα υποφέρουν όταν η θερμοκρασία υπερβαίνει τους 18 ° -21 S.Gibridy - πιο ανεπιτήδευτη να usloviyam.Kogda odontoglossum δεν ανθίζουν, να αυξήσει το διάστημα μεταξύ πότισμα . Προσπάθεια για θερμοκρασία χειμώνα τουλάχιστον 13 ° C. Πώς να φροντίσετε μια ορχιδέα στο σπίτι: κόλπα για τακτική άνθηση και συμβουλές για περιποίηση αμέσως μετά την αγορά
Oncidium (ONCIDIUM) Υψηλή ταξιανθία, εξωτερικά παρόμοια με τις πεταλούδες. Το εργοστάσιο είναι δύσκολο να αναπτυχθεί στο σπίτι, αλλά το υβρίδιο ριζώνει σε ένα φωτεινό, καλά αεριζόμενο δωμάτιο, χωρίς άμεσο ηλιακό φως. Πώς να φροντίσετε μια ορχιδέα στο σπίτι: κόλπα για τακτική άνθηση και συμβουλές για περιποίηση αμέσως μετά την αγορά
Phalaenopsis (PHALAENOPSIS) Ο πιο συνηθισμένος τύπος φυτού. Εύκολο στη φροντίδα και με την κατάλληλη φροντίδα θα ανθίσει όλο το χρόνο. Οι ρίζες που αναπτύσσονται από το δοχείο δεν πρέπει να αποκόπτονται. Πώς να φροντίσετε μια ορχιδέα στο σπίτι: κόλπα για τακτική άνθηση και συμβουλές για περιποίηση αμέσως μετά την αγορά
Zygopetalum Ένα τέτοιο είδος δεν είναι εύκολο να βρεθεί προς πώληση. Το φυτό είναι προικισμένο με έντονο άρωμα και μεγάλες ταξιανθίες 45-60 cm, που εμφανίζονται μόνο το χειμώνα και ανθίζουν για ένα μήνα. Το λουλούδι χρειάζεται ένα φωτεινό δωμάτιο με μια μικρή ποσότητα πρωινού ή βραδινής ηλιοφάνειας Πώς να φροντίσετε μια ορχιδέα στο σπίτι: κόλπα για τακτική άνθηση και συμβουλές για περιποίηση αμέσως μετά την αγορά
Δημιουργική γλάστρα για κατοικίδια ζώα

Δημιουργική γλάστρα για κατοικίδια ζώα

Η περίοδος μετά την ανθοφορία

Δεν είναι απαραίτητο να κόβετε το στεγνωτήριο λουλουδιών ξήρανσης - για κάποιο χρονικό διάστημα θα χρησιμεύσει ως πηγή θρεπτικών ουσιών για ολόκληρο το φυτό. Εάν το λουλούδι γίνει κίτρινο, θα πρέπει να αφαιρεθεί, αφήνοντας ένα κούτσουρο σε 2-2.5 εκ. Ίσως η εμφάνιση νεαρά μπουμπούκια με την επακόλουθη ανθοφορία.

Ίσως η άκρη του ποδιού να μαραθεί και να σχηματίζεται ένα μωρό. Εάν είναι απαραίτητο, η ακίδα του λουλουδιού μπορεί να κοπεί 1-1,5 cm πάνω από τη θέση των μπουμπούκια του ύπνου.

Σημαντικό! Αλλά έχετε κατά νου ότι αναγκάζοντας το παλιό λουλούδι βλάστησης να αναζωογονηθεί, εμποδίζετε την εμφάνιση και την ανάπτυξη νέων μίσχων λουλουδιών.

Μετά την ανθοφορία, το πότισμα, ο όγκος και η συχνότητα της σίτισης πρέπει να μειωθούν. Εάν το φυτό έχει υποβληθεί σε μεταμόσχευση, μια δεύτερη ανθοφορία μπορεί να συμβεί αργότερα από ένα χρόνο.

Συμβουλές! Αν η ορχιδέα δεν ανθίζει για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλάξτε το περιβάλλον της. Μετακινήστε την κατσαρόλα έως ότου οι συνθήκες είναι άνετες για το λουλούδι. Σε αυτή την περίπτωση, εξασφαλίζεται τακτική και συχνή ανθοφορία.

Ευνοϊκές πλευρές για την ανάπτυξη - δυτικά, βορειοανατολικά, ανατολικά

Ευνοϊκές πλευρές για την ανάπτυξη - δυτικά, βορειοανατολικά, ανατολικά

Πώς μεγαλώνουν οι ορχιδέες;

Οι τεχνητοί τρόποι αναπαραγωγής των ορχιδέων είναι μάλλον απλοί. Ας εξετάσουμε το καθένα ξεχωριστά.

 • Διαχωρισμός του ριζώματος. Συνήθως το φυτό διαχειρίζεται αυτό το έργο ανεξάρτητα, αλλά είναι επίσης δυνατό να διαιρέσετε το ριζόμ με το χέρι. Αφαιρέστε το λουλούδι από το δοχείο και ξεφλουδίστε τις ρίζες του από το υπόστρωμα. Κόψτε το ριζώματα μέσω των λαμπτήρων. Ψεκάστε τις ρίζες με κάρβουνο, απολυμαίνοντάς τις έτσι. Φυτέψτε τα φυτά σε χωριστά δοχεία.
 • Τα ανώτερα μοσχεύματα. Αν οι βλαστοί κόμβοι βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση το ένα από το άλλο, το οποίο είναι χαρακτηριστικό για ορισμένα είδη ταχείας ανάπτυξης της ορχιδέας που θα ταιριάζουν σε αυτή τη μέθοδο αναπαραγωγής. Απολυμάνετε το μαχαίρι και κόψτε τη βολή στο ύψος του μισού της κοπής. Εκτελέστε την απολύμανση της κοπής με ξυλάνθρακα και τοποθετήστε το μίσχο μέσα ξεχωριστό δοχείο.
 • Πλευρικές βολές. Αν παρατηρήσετε την εμφάνιση της πλευρικής διαδικασίας, πασπαλίστε το αφθονία, έτσι ώστε να μεγαλώνει και να σχηματίζει ρίζες. Όταν συμβεί αυτό, διαχωρίστε το νέο φυτό, απολυμάνετε τη θέση κοπής και φυτέψτε τη μικρή ορχιδέα σε ένα ξεχωριστό δοχείο.
 • Μέθοδος σπόρου. Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται σπάνια, καθώς οι ορχιδέες έχουν μικρούς σπόρους που δεν έχουν θρεπτικό ιστό. Ένα τεχνητό θρεπτικό μέσο σπόρου δημιουργείται υπό στείρες συνθήκες, όπου οι σπόροι βλασταίνουν εντός 3-9 μηνών. Για να αναπτυχθεί σε ένα γεμάτο φυτό, θα διαρκέσει περίπου τρία χρόνια, και η πρώτη ανθοφορία μπορεί να περιμένει μέχρι και 10 χρόνια.

Συμβουλές για τη φροντίδα των ορχιδέων σε γλάστρες

 1. Κατά το πότισμα ορχιδέες Χρησιμοποιήστε νερό που δεν είναι ψυχρότερη από τη θερμοκρασία δωματίου. Το καλοκαίρι, το πότισμα των λουλουδιών πρέπει να είναι σχετικά άφθονο - 2-3 φορές την εβδομάδα, το χειμώνα - λιγότερο συχνά, εστιάζοντας στο βαθμό ξηρότητας του υποστρώματος. Θυμηθείτε ότι είναι καλύτερο να μην έχετε μια ορχιδέα, παρά να κάνετε υπερβολική υγρασία.
 1. Για να τροφοδοτήσει ορχιδέα είναι απαραίτητο μόνο κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης με ένα διάστημα μεταξύ των κορυφαίων επιδέσμων σε 2-3 εβδομάδες. Παρακολουθήστε το επίπεδο των μεταλλικών αλάτων στο υπόστρωμα, ξεπλύνετε το. Είναι καλύτερο να εναλλάσσετε μία εβδομάδα λίπανσης με μια εβδομάδα πλύσης του υποστρώματος.
 1. Αποφύγετε το άμεσο ηλιακό φως στο φυτό. Η ημέρα φωτός της ορχιδέας το καλοκαίρι πρέπει να είναι 12-15 ώρες. Το χειμώνα, αντισταθμίστε την έλλειψη φως της ημέρας με λαμπτήρες φθορισμού.
Φως ρίζες στην επιφάνεια του δοχείου - ένα σημάδι ότι η μονάδα χρειάζεται πότισμα

Φως ρίζες στην επιφάνεια του δοχείου - ένα σημάδι ότι η μονάδα χρειάζεται πότισμα

Για να τροφοδοτήσει ορχιδέα είναι απαραίτητο μόνο κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης με ένα διάστημα μεταξύ των κορυφαίων επιδέσμων σε 2-3 εβδομάδες

Για να τροφοδοτήσει ορχιδέα είναι απαραίτητο μόνο κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης με ένα διάστημα μεταξύ των κορυφαίων επιδέσμων σε 2-3 εβδομάδες

Τα νεαρά φυτά πρέπει να σκουπίσουν τα φύλλα - γι 'αυτά αυτό είναι το πιο σημαντικό κομμάτι

Τα νεαρά φυτά πρέπει να σκουπίσουν τα φύλλα - αυτό είναι το πιο σημαντικό μέρος αυτών

Τώρα ξέρετε πώς να φροντίζετε σωστά για μια ορχιδέα δωματίου σε ένα δοχείο. Να είστε βέβαιος να ελέγξει έξω τις συμβουλές για το συγκεκριμένο είδος της φροντίδας ορχιδέα, και το βίντεο θα σας πει πώς να φροντίσει για Phalaenopsis ορχιδέα:

Πώς να φροντίσετε μια ορχιδέα στο σπίτι: κόλπα για τακτική άνθηση και συμβουλές για περιποίηση αμέσως μετά την αγορά

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 2 =