Για εκείνους που έχουν δει ποτέ ανθοφορία τριαντάφυλλα θάμνων, είναι δύσκολο να αντισταθεί στον πειρασμό να φυτέψει τους στον κήπο σας

Για εκείνους που έχουν δει ποτέ ανθοφορία τριαντάφυλλα θάμνων, είναι δύσκολο να αντισταθεί στον πειρασμό να φυτέψει τους στον κήπο σας

Η κορυφαία πριμοδότηση για οποιοδήποτε είδος σχεδιασμού τοπίου ήταν και εξακολουθεί να είναι τριαντάφυλλα θάμνων. Φωτογραφίες των τοπίων του σχεδιαστή είναι γεμάτα από όλα τα πιθανά χρώματα και ποικιλίες. Αυτές οι ομορφιές παραμένουν πάντα η βασίλισσα της μπάλας των λουλουδιών στους κήπους και τα λουλούδια όχι μόνο λόγω της ομορφιάς αλλά και λόγω της απλότητας στη φροντίδα. Ήταν τόσο αγαπητό από τους ανθοκόμους και τους άλλους ανθρώπους που έγιναν πηγή έμπνευσης για πολλά δημιουργικά έργα, συμπεριλαμβανομένης της ιδέας της διατήρησης της παρθένου ομορφιάς τους με τη μορφή των δαχτυλιδιών χάντρες.

Περιεχόμενα:

 • Τι διακρίνει τα τριαντάφυλλα
 • Ποικιλία από τριαντάφυλλα bush για το τοπίο
 • Κανόνες φύτευσης και φροντίδας
 • Τριαντάφυλλα Μπους και λύσεις τοπίου
 • Αψίδες και μυστικά
Rose με αξιοπρέπεια θα χρησιμεύσει ως στολίδι του κήπου σας

Rose με αξιοπρέπεια θα χρησιμεύσει ως στολίδι του κήπου σας

Ένα φράχτη από τριαντάφυλλα τσαγιού χρώματος τσαγιού

Ένα φράχτη από τριαντάφυλλα τσαγιού χρώματος τσαγιού

Πολλές κυρίες αγάπησαν απαλές δημιουργίες και είναι ευτυχείς να λάβουν ως δώρο όχι επίσημες μακριές ολλανδικές ποικιλίες, αλλά γλυκιά και ήπια ανθοδέσμη τριαντάφυλλων. Αλλά μπορείτε να δημιουργήσετε ένα τέτοιο κομπολόι στον κήπο σας ή στη ντάκα, χτυπώντας το έδαφος με ανθοφόρους θάμνους, δημιουργώντας γραφικά καμάρες, σκιασμένες γωνίες σε διαφορετικές ποικιλίες και συνδυάζοντας τριαντάφυλλα με άλλα φυτά. Για παράδειγμα, τα χρώματα και οι ποικιλίες των τριαντάφυλλων είναι "φίλοι" με λευκά χρυσάνθεμα, αυτές οι κυρίες είναι καθολικές και μπορούν να βρουν μια κοινή γλώσσα τόσο στους κήπους όσο και στα ikebana.

Λόγω της ομορφιάς και της ευελιξίας του, το τριαντάφυλλο θα ταιριάζει σε σχεδόν οποιοδήποτε σχέδιο τοπίου

Λόγω της ομορφιάς και της ευελιξίας του, το τριαντάφυλλο θα ταιριάζει σε σχεδόν οποιοδήποτε σχέδιο τοπίου

Πολλές φωτογραφίες του συνθέσεις λουλουδιών αποδείξει ότι καταλαβαίνω ανθοπωλεία τα χρησιμοποιούν ακόμη και στις ανθοδέσμες γάμου, που συνδυάζει μια ποικιλία υλικών -. Υφάσματα, χάντρες, κλπ Στην πραγματικότητα, σχεδόν όλοι οι σχεδιαστές γάμο πούμε ότι ένα μικρό μπουκέτο από τριαντάφυλλα, τριαντάφυλλα και λευκά γαρίφαλα στα χέρια τους το νεαρό κορίτσι φαίνεται πιο αρμονικά από τους αυστηρούς κόκκινους μπουμπούκια με μακριούς μίσχους.

Τα αρωματικά λευκά τριαντάφυλλα φαίνονται πολύ όμορφα στο παλιό στυλ του εξωτερικού σχεδιασμού

Τα αρωματικά λευκά τριαντάφυλλα φαίνονται πολύ όμορφα στο παλιό στυλ του εξωτερικού σχεδιασμού

Εξετάστε τα χαρακτηριστικά, τους βαθμούς και τους κανόνες φροντίδας.

Τι διακρίνει τα τριαντάφυλλα

 1. Ποικιλία μορφών λουλουδιών - από κλασικά έως τετράφυλλα υβρίδια τσαγιού.
 2. Μεγάλη περίοδος άνθισης από τον Μάιο έως το τέλος του φθινοπώρου.
 3. Γρήγορη ανάπτυξη - μόνο το καλοκαίρι ο θάμνος μπορεί να φθάσει τα 2 μ.
 4. Αντοχή στις αλλαγές θερμοκρασίας και ανεπιτήδευτη φροντίδα.
 5. Ασυνήθιστο και έντονο άρωμα λουλουδιών.
 6. Μεγάλη ποικιλία χρωμάτων: από κρέμα μέχρι λιλά, ακόμη και ριγέ. Ιδιαίτερα όμορφη εμφάνιση λευκού σε μπουκέτα γάμου.
 7. Η επιτυχής εναλλαγή της ανάπτυξης και ο θάνατος των λουλουδιών - ο θάμνος δεν σταματά ποτέ να ανθίζει και να απολαύσει την ομορφιά.
 8. Μπορούν να καλλιεργηθούν ακόμη και σε μια οικιακή ατμόσφαιρα σε ένα συμβατικό δοχείο.
Ποικιλία ποικιλιών και χρωμάτων των τριαντάφυλλων δεν σταματά να εκπλήσσει

Ποικιλία ποικιλιών και χρωμάτων των τριαντάφυλλων δεν σταματά να εκπλήσσει

Τα τριαντάφυλλα Bush είναι πολύ δημοφιλή και χρησιμοποιούνται ευρέως από τους σχεδιαστές τοπίου

Τα τριαντάφυλλα Bush είναι πολύ δημοφιλή και χρησιμοποιούνται ευρέως από τους σχεδιαστές τοπίου

Η επιλογή αυτού ή του είδους αυτού των τριαντάφυλλων εξαρτάται από τους στόχους σχεδιασμού, όταν αναβλύζουν την επικράτεια. Πολλοί άνθρωποι κάθε δύο ή τρία χρόνια αλλάζουν εντελώς τη θέση των θάμνων και λεπτομέρειες του τοπίου της προαστιακής περιοχής ή να περάσετε σε αυτό το φόντο πλούσιο γάμο και άλλες γιορτές. Και πράγματι, εκείνες τις στιγμές σε ανοικτό χώρο στη σφαίρα του λευκού, κόκκινου και άλλες διαβίωσης αυξήθηκε πολύ περισσότερο να παραμείνουν στη μνήμη από διακοπές στο δωμάτιο και πιο ασυνήθιστα τσαμπιά από χάντρες. Φύση γοητευμένος ανθρώπους εδώ και αιώνες και θα συνεχίσουν να επικρατούν, αναγκάζοντας όλες τις τεχνολογικές καινοτομίες, επιβεβαιώνεται από τις πολυάριθμες φωτογραφίες από τις καλύτερες γιορτές των προηγούμενων ετών.

Ποικιλία από τριαντάφυλλα bush για το τοπίο

Rose"Marmalade Skies"

Τριαντάφυλλο "Μαρμελάδα Ουρανοί"

 • Άγρια ζωή - ανθίζει μια φορά το χρόνο με μικρά τακτοποιημένα λουλούδια. Τα πιο απλά στη φροντίδα - δεν χρειάζεται να κοπούν και να διαμορφωθούν καθόλου. Αγαπούνται από όλους, επειδή δίνουν την ψευδαίσθηση ότι είναι σε μια παρθένα φύση. Καλύπτουν τους φράχτες, τους τοίχους των σπιτιών, τα περίπτερα, που χρησιμοποιούνται ως αντιστάσεις.
 • Αναρρίχηση - Χρησιμοποιείται ενεργά στις αγκάλες γάμου πλέξης.
Σφυρήλατο τόξο με κόκκινα τριαντάφυλλα

Σφυρήλατο τόξο με κόκκινα τριαντάφυλλα

 • Groundcover - αυτά τα τριαντάφυλλα δεν θα αναπτυχθούν σε ένα δοχείο, είναι ένας θάμνος που σέρνεται στο έδαφος με ένα χαλί λουλουδιών, διακοσμούν επίσης τις κορώνες. Τα λουλούδια τους είναι μικρά, φωτεινά με μια ελαφρώς ευδιάκριτη ταλάντευση. Το πιο λαμπρό αυτού του είδους τριαντάφυλλο με τα ονόματα των Hansaland, Elmshorn και Robusta. Διαφέρουν κατά την αρχική περίοδο της ανθοφορίας και είναι εύκολο να καθαριστούν.
Bush τριαντάφυλλα φωτογραφία. Rose"Elmshorn"

Rose «Elmshorn»

Η κάλυψη εδάφους αυξήθηκε"Robusta"

Το υπόγειο νερό αυξήθηκε "Robusta"

 • Τσάι Υβριδικό - χρησιμοποιούνται συχνά σε ανθοδέσμες, μερικές φορές ως ένα σπίτι τριανταφυλλιά σε μια κατσαρόλα, που είναι απαλή κλασική τύπους τριαντάφυλλα και τέλεια διατεταγμένα σε συνθέσεις με άλλα χρώματα, έχουν πλούσια κεφάλι, για παράδειγμα, με χρυσάνθεμα.
 • Αγγλικά - Αυτός ο βαθμός για την ανεπιτήδευτη φροντίδα και την ομορφιά αγαπά σχεδόν όλοι οι κηπουροί. Από αυτούς μπορεί να διαμορφωθεί ως μια αυστηρή μορφή θάμνου - είναι απαραίτητο να κοπεί σε μεγάλο βαθμό τα κλαδιά, και εξαπλώνεται σχεδόν ένα μίνι-δέντρο, σαν ένα όμορφο υφαντά σχέδια των χαντρών - στη συνέχεια κόβουμε σχεδόν δεν χρειάζεται. Φωτογραφίες από αυτά τα τοπία μας δείχνουν τις επιλογές τους κήπους από το «Alice in Wonderland» με την ψευδαίσθηση της Kings Park με περίπτερα πλεκτά. Τα ονόματα των πιο δημοφιλών ποικιλιών είναι ο Graham Thomas και ο Abraham Darby.
Ένα απαλό-κίτρινο αγγλικό τριαντάφυλλο"Graham Thomas"

Ένα απαλό-κίτρινο αγγλικό τριαντάφυλλο «Graham Thomas»

Chic μπουμπούκια ανθέων"Abraham Darby"

Κομψά μπουμπούκια του "Abraham Darby"

 • Καναδική - αυτό είναι το ισχυρότερο τριαντάφυλλα, που μπορούν να αντέξουν τον παγετό σε -40 °. Δεν λαμβάνονται για γαμήλιες ανθοδέσμες ή καλλιεργούνται σε γλάστρες σε διαμερίσματα, αλλά είναι απλά αναντικατάστατα σε εξοχικές κατοικίες και σε κήπους σε κρύες περιοχές.
Φωτεινό ροζ καναδικό τριαντάφυλλο

Φωτεινό ροζ καναδικό τριαντάφυλλο

Κανόνες φύτευσης και φροντίδας

Κάθε κομπολόι πρέπει να τοποθετείται σε καλά φωτισμένους χώρους, όπου ο κρύος βόρειος άνεμος δεν πέφτει. Η σύνθεση του εδάφους πρέπει να είναι πλούσια σε χούμο και πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη ότι δεν υπάρχει υπόγεια ύδατα κοντά στην επιφάνεια του εδάφους. Ο επιλεγμένος τόπος καθαρίζεται από τα συντρίμμια, αφαιρούνται τα ζιζάνια, στη συνέχεια το χώμα χαλαρώνεται, εφαρμόζεται λίπασμα, η τύρφη αναμειγνύεται και αναμειγνύεται μέχρι να σχηματιστεί ομοιόμορφη μάζα.

Η αναρρίχηση αυξήθηκε ως διακόσμηση μιας προαστιακής περιοχής

Η αναρρίχηση αυξήθηκε ως διακόσμηση μιας προαστιακής περιοχής

Για προσγείωση πάνω στο σκαμμένο λάκκο 25-30 cm κάτω από το θάμνο ρίζες πλάτος θα πρέπει να είναι περίπου 20 cm, χαμηλώνεται στις ρίζες και καλύπτονται στρώματα τους, κάθε νερό ψεκασμού για τη σωστή συρρίκνωση. Το ίδιο πρέπει να γίνει και αν θέλετε να μεγαλώσετε ένα τριαντάφυλλο σε ένα δοχείο.

Βγάζοντας μια τρύπα για να φυτέψετε ένα θάμνο

Βγάζοντας μια τρύπα για να φυτέψετε ένα θάμνο

Μέτρηση του βάθους του λάκκου

Μέτρηση του βάθους του λάκκου

Η απόσταση ανάμεσα σε κάθε θάμνο πρέπει να είναι τουλάχιστον 30 εκατοστά, για μικρές ποικιλίες είναι επιτρεπτή σε 15-20 εκ., Για μίσχους - 50-100 εκ. Στις πρώτες μέρες είναι απαραίτητο το νερό να εμβαπτίζεται έτσι ώστε να μην έχει χρόνο να στεγνώσει. Αλλά το κάνετε προσεκτικά, έτσι ώστε το ριζικό σύστημα να μην σαπίζει από υπερχείλιση, πρέπει να αισθανθείτε το μέτρο. Κατά τη διαδικασία της ανάπτυξης, πρέπει να κόψετε τακτικά τους δακτυλίους για να διαμορφώσετε το επιθυμητό σχήμα. Το χειμώνα, τα υποκαταστήματα τοποθετούνται στο έδαφος και καλύπτονται.

Για να διατηρηθεί ένας συνεχώς ανθισμένος κήπος, πολλοί κηπουροί προσφέρονται να εναλλάσσουν τριανταφυλλιές με πρωγοειδή και άλλα φυτά που έχουν διαφορετικές περιόδους άνθησης, για παράδειγμα, με χρυσάνθεμα. Η ανάμειξη, αυτά τα δύο αρώματα δίνουν ένα αναπαραγόμενο συνδυασμό.

Τριαντάφυλλα Μπους και λύσεις τοπίου

Το αυξανόμενο τριαντάφυλλο του Bush από μόνο του είναι πολύ ενδιαφέρον, τόσο για αρχάριους όσο και για επαγγελματίες

Το αυξανόμενο τριαντάφυλλο του Bush από μόνο του είναι πολύ ενδιαφέρον, τόσο για αρχάριους όσο και για επαγγελματίες

ποικιλίες φύτευση θάμνων, για πρώτη φορά, δεν επικοινωνούν άμεσα με άξονες πλέξιμο ή την εγκατάσταση φρακτών, πρέπει να μάθουμε από τα πιο απλά πράγματα.

Απλοί τρόποι αναζωογόνησης της περιοχής με ζωντανά τριαντάφυλλα:

 • Ανθοσυνθέσεις - Τριαντάφυλλα Bush βρίσκονται στην περιοχή σε όμορφα, ειδικά προετοιμασμένα μέρη.
 • Καμπύλες - θάμνοι, το πιο απλό στη φροντίδα, που φυτεύονται γύρω από την περίμετρο. Σε μερικές περιπτώσεις αυτό είναι απλώς ένα ζωντανό πλαίσιο του μονοπατιού, σε άλλα για αυτούς αυλάκια σχηματίζονται από τούβλα και πέτρες, ή στριμμένα διακοσμητικά φράχτες τοποθετούνται μπροστά από τη γραμμή των δαχτυλιδιών. Αυτό φαίνεται ιδιαίτερα όμορφο όταν πραγματοποιείτε γαμήλιες τελετές - η ανθοκομική λεωφόρος φέρνει ομαλά τους νεόνυμφους σε μια τεράστια γαμήλια αψίδα, καλυμμένη με μπαστούνια αρωματικών τριαντάφυλλων.
Ένας τριανταφυλλόμενος θάμνος θεωρείται βέλτιστη λύση για κάθε κήπο ή φράκτη γύρω από τον κήπο

Ένας τριανταφυλλόμενος θάμνος θεωρείται βέλτιστη λύση για κάθε κήπο ή φράκτη γύρω από τον κήπο

 • Ομαδική ρύθμιση - επιλέξτε την περιοχή στην οποία θα βρίσκεται μόνο ο κήπος του τριαντάφυλλου. Μπορείτε να τακτοποιήσετε ανά βαθμούς, και μπορείτε με τα χρώματα, να πάρετε ένα είδος παράδεισος, όπου μπορείτε να βάλετε το συνηθισμένο πλαστικό τραπέζι και καρέκλες. Αν τους καλύψετε με ένα λεπτό τραπεζομάντιλο, καλύπτει και βάζετε μια λευκή ομπρέλα, στον κήπο σας θα υπάρχει πάντα μια γωνιά στο στυλ της Προβηγκίας, όπου οι αριστοκράτες ήθελαν να χαλαρώσουν.
Αυτά τα τριαντάφυλλα είναι εξαιρετικά, και η φροντίδα για αυτά δεν θεωρείται πολύ περίπλοκη ή συγκεκριμένη

Αυτά τα τριαντάφυλλα είναι εξαιρετικά, και η φροντίδα για αυτά δεν θεωρείται πολύ περίπλοκη ή συγκεκριμένη

Αν όλα είναι εντάξει, και τα τριαντάφυλλα είναι καλά εγκλιματιστεί στην απλούστερη μορφή του, μπορεί να ληφθεί εύκολα και να σχηματίσουν φράκτες, μεγάλο τόξο, τα πλεξούδα τους τοίχους και πέργκολες, ακόμα και να συνειδητοποιήσουμε πιο άγρια ​​φαντασία τους - να αξιοποιήσει τα πλαίσια που ζουν γλυπτά, που καλύπτεται με τριαντάφυλλα.

Αψίδες και μυστικά: μια ρομαντική διακόσμηση κήπου

Arches είναι διαφορετικά - την επιλογή τους υπαγορεύει το ύφος του site, δεν είναι πάντα βέβαιο επίμηκες τόξο, που μπορεί να είναι χαμηλή, υψηλή, στρογγυλά, τετράγωνα, κ.λπ. Το σχήμα επιλέγεται σύμφωνα με τη γενική έννοια του τοπίου ..

Αψίδα με μια κούνια, πλεγμένη με ένα τριαντάφυλλο κρέμας

Αψίδα με μια κούνια, πλεγμένη με ένα τριαντάφυλλο κρέμας

Αψίδα κήπου είναι ένας από τους πιο βολικούς τρόπους για την καλλιέργεια τριαντάφυλλα wisps

Αψίδα κήπου είναι ένας από τους πιο βολικούς τρόπους για την καλλιέργεια τριαντάφυλλα wisps

Πώς να επιλέξετε:

 1. Είναι απαραίτητο να ξεκινήσουμε μέγεθος. Αν είναι απλά ένα διακοσμητικό στοιχείο - μπορεί να είναι μικρό, αλλά αν οι άνθρωποι περνούν από τη δομή, πρέπει να λάβετε υπόψη το κατάλληλο πλάτος και ύψος.
 2. Σε σχέση με το σύνολο στυλ και τη γεωμετρία. Εάν οι λείες γραμμές επικρατούν στον κήπο, δεν θα ήταν σωστό να τοποθετήσετε ασύμμετρα γωνιακά τόξα, όπως κάθε ορθογώνια γραμμή με πολύ αιχμηρές απότομες γραμμές. Αυτά τα στοιχεία είναι κατάλληλα σε μοντέρνα στυλ.
 3. Επιλογή υλικό. Τις περισσότερες φορές επιλέγουν μέταλλο ή ξύλο. Οι μεταλλικές καμάρες είναι πιο πρακτικές και ενδιαφέρουσες για την απόδοση - δεν είναι απλώς καμιά καμάρα, αλλά σφυρηλατούνται με πολλά μονογράμματα και σκαλισμένα στοιχεία. Σε αντίθεση με τα ξύλινα ανάλογα, δεν λεκιάζουν, δεν θα βρέχονται και δεν θα στεγνώσουν. Επιπλέον, είναι πολύ πιο εύκολο να τοποθετηθούν στο έδαφος και χαρακτηρίζονται από μεγαλύτερη σταθερότητα. Λόγω της ευελιξίας τους, είναι κατάλληλα για όλα τα στυλ, ενώ οι ξύλινες καμάρες είναι κατάλληλες στις κατευθύνσεις "country", "provence", ρουστίκ στυλ. Σε σύγχρονες παραλλαγές του τοπίου, εισάγονται σπάνια.
Πανέμορφο τόξο με τριαντάφυλλα

Πανέμορφο τόξο με τριαντάφυλλα

Gazebo, πλεγμένο με τριαντάφυλλα, ιδανικό για ρομαντικό στυλ Provence στο τοπίο

Gazebo, πλεγμένο με τριαντάφυλλα, ιδανικό για ρομαντικό στυλ Provence στο τοπίο

Πολλοί σχεδιαστές τοπίου και απλά δημιουργικοί άνθρωποι επιθυμούν να δημιουργήσουν ένα είδος "εμφάνισης" επίδρασης - για να εγκαταστήσουν κατακόρυφες καμάρες στριμωγμένες με τσαλακωμένα τριαντάφυλλα: είτε με το ίδιο μέγεθος είτε με σταδιακή μείωση. Κάποιος βάζει ακόμη και καθρέφτες, και αποδεικνύεται ότι είναι μια πύλη, μέσω της οποίας κάποιος μπορεί εύκολα να μπει στα βιβλία του Lewis Carroll ή να επισκεφτεί τον «Μικρό Πρίγκηπα» της Exupery.

Πολλοί άνθρωποι θεωρούν τα τριαντάφυλλα ως τα πιο όμορφα και αρωματικά λουλούδια που μπορείτε να θαυμάσετε για πολύ καιρό

Πολλοί άνθρωποι θεωρούν τα τριαντάφυλλα ως τα πιο όμορφα και αρωματικά λουλούδια που μπορείτε να θαυμάσετε για πολύ καιρό

Τα τριαντάφυλλα Μπους είναι ένα όνειρο για έναν αρχάριο κηπουρό και σχεδιαστή τοπίου οποιουδήποτε επιπέδου. Είναι πολύ ταπεινός στη φροντίδα και πολύ όμορφα φυτά, που στα σωστά χέρια μπορεί να είναι ένας διακοσμητής να μεταμορφώσει την πραγματικότητα της έκτακτης ιστορία ή να κάνει μια αξέχαστη γαμήλια γιορτή. Αλλά αν δεν έχετε κήπο και τον κήπο, πάρα πολύ, μην ανησυχείτε, επειδή μπορείτε πάντα να αναπτυχθεί μια τριανταφυλλιά στο σπίτι ή την ύφανση έξω από χάντρες, και στη συνέχεια αυτή η εύθραυστη ομορφιά θα σας ενθουσιάσει ο χρόνος.

Πολυτελή τριαντάφυλλα: 50 εξαιρετικοί κήποι με βασιλικό τοπίο (φωτογραφία)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 7