Δέντρο-όπως παιωνία - ένα πολυετές φυτό, χωρίς το οποίο είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς τον κήπο του Ιουνίου

Δέντρο-όπως παιωνία - ένα πολυετές φυτό, χωρίς το οποίο είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς τον κήπο του Ιουνίου

Περιεχόμενα

 • Τύποι πίνων
 • Κανόνες προσγείωσης
 • Αναπαραγωγή
 • Φροντίδα

Αν θέλετε να διαφοροποιήσετε την εμφάνιση τον κήπο, δέντρο-όπως παιωνία θα είναι μια εξαιρετική λύση. Σε αντίθεση με τους ομολόγους τους γρασίδι, αναπτύσσεται σε αρκετά υψηλό (έως και 2 μέτρα) θάμνο, και πλούσια και απίστευτα αρωματικά λουλούδια του να φτάσει διάμετρο 20-25 εκ. \

Δέντρο-όπως θάμνους παιώνια

Δέντρο-όπως θάμνους παιώνια

Στην Κίνα, από όπου γεννιέται η ξύλινη παιωνία, αυτό το φυτό είναι αγαπημένο και σεβαστό. Ένας ιδιαίτερος ρόλος στη διανομή του έπεσε στους πολλούς βουδιστές μοναχούς που ταξίδευαν στη χώρα και έφεραν ποικιλίες από απομακρυσμένες περιοχές στα μοναστήρια τους.

Δέντρο-όπως παιωνία στην περιοχή

Δέντρο-όπως παιωνία στην περιοχή

Παιδική δενδριτική δύο χρωμάτων

Παιδική δενδριτική δύο χρωμάτων

Οι αναπτυσσόμενες παιώνιες παιώνιες χρειάζονται περισσότερο χρόνο από ό, τι οι πιο γνωστές χορτώδεις. Αλλά το κόστος της προσπάθειας και του χρόνου αξίζει τον κόπο, επειδή ένας σωστά φυτευμένος θάμνος μπορεί να αναπτυχθεί σε ένα μέρος λίγες δεκάδες, ή ακόμα και εκατοντάδες χρόνια.

Στους υπέροχους μπιφτέκια παιώνων σχηματίστηκαν μεγάλα αρωματικά λουλούδια

Στους υπέροχους μπιφτέκια παιώνων σχηματίστηκαν μεγάλα αρωματικά λουλούδια

Imperial λουλούδι - μια δέντρο σαν παιωνία

Imperial λουλούδι - μια δέντρο σαν παιωνία

Κόκκινη και ροζ παιωνία

Κόκκινη και ροζ παιωνία

Τύποι πίνων

Στο Μεσαίο Βασίλειο, περισσότερες από χίλιες ποικιλίες του φυτού αυτού συγκομίστηκαν, μερικές από τις οποίες καλλιεργούνται τώρα εκτός της χώρας. Στους κήπους, μπορείτε συχνά να συναντήσετε την Paeonia suffruticosa - μια ημι-θάμνος παιωνία (ή απλά μια δέντρο-όπως παιωνία). Το χρώμα και η "ταλάντευση" των λουλουδιών της εξαρτώνται από την ποικιλία. Έτσι, οι παιώνιες "Anastasius Sosnowiec" είναι απαλλαγμένες από mahry, ενώ τα μισό μαρμάρινα λουλούδια έχουν θάμνους "Mary". Οι φίλοι των πλούσιων μούρων terry όπως η ποικιλία "Natalie".

Δέντρο σαν παιωνία"Анастасия Сосновец"

Δέντρο-όπως παιωνία "Anastasia Sosnowiec"

Συμβουλές! Η παιωνία είναι ένας δέντρο που μοιάζει με θάμνος αρκετά ανθεκτικός στον παγετό. Αλλά αν η θερμοκρασία του αέρα το χειμώνα εξακολουθεί να είναι πολύ χαμηλή, είναι προτιμότερο να επιλέγουμε ειδικά επιλεγμένες ποικιλίες ανθεκτικές στον παγετό (Peter the Great, Hoffmann, Πανεπιστήμιο της Μόσχας κ.λπ.)

Δέντρο σαν παιωνία με μοβ πέταλα

Δέντρο σαν παιωνία με μοβ πέταλα

Στη Ρωσία, την Ουκρανία και άλλες χώρες του μετασοβιετικού χώρου χρησιμοποιούνται σπάνια παιώνιες παιώνιες σχεδιασμός τοπίου, επειδή για μεγάλο χρονικό διάστημα πολλά είδη και ποικιλίες παιώνων, που καλλιεργούνταν στα βουνά της Κίνας, δεν ήταν διαθέσιμα σε καλλιεργητές οπωροκηπευτικών άλλων χωρών.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον από την άποψη αυτή είναι οι παιώνιες Κίτρινο και Delaway. Σε αντίθεση με το δέντρο πιόνου, δεν έχουν ένα μεγάλο λουλούδι στο βλαστού, αλλά μερικά μικρότερα (4-9 cm). Το χρώμα των κίτρινων παιώνων είναι σαφές από το όνομα, η Delaveia έχει επίσης καφέ λουλούδια. Αυτά τα είδη ανθίζουν αργότερα από την Paeonia suffruticosa.

Δέντρο-όπως παιωνία, ποικιλία"Делавея"

Δέντρο-όπως παιωνία, "Delaway"

Η ιδέα! Φύτευση αρκετές ποικιλίες στον κήπο (για παράδειγμα, Treelike, Yellow Peony και Delawei, θα επιτύχετε μεγαλύτερο χρόνο ανθοφορίας).

Η φύτευση και η φροντίδα για ένα δέντρο που μοιάζει με πιονάκι δεν μπορεί να λεχθεί υπερβολικά περίπλοκη. Ωστόσο, είναι καλύτερο να εκτελέσετε τις συστάσεις ακριβώς για να προστατέψετε τον θάμνο από τις ασθένειες.

Μόνο το ανθισμένο λουλούδι παιώνιας

Μόνο το ανθισμένο λουλούδι παιώνιας

Απίστευτα όμορφη παιωνία

Απίστευτα όμορφη παιωνία

Ροζ-μπορντό παιωνία

Ροζ-μπορντό παιωνία

Κανόνες προσγείωσης

Η φύτευση τριγωνικών pions είναι ίσως η πιο κρίσιμη στιγμή, καθώς ο θάμνος θα μεγαλώσει σε ένα μέρος για πολύ καιρό. Πριν από τη φύτευση παιώνιας παιώνιας, πρέπει να γίνουν αρκετά προπαρασκευαστικά βήματα.

Επιλέξτε ένα μέρος στο κρεβάτι με λουλούδια

Κατά την επιλογή του τόπου φύτευσης, βασίζονται στα ακόλουθα κριτήρια:

 • Απουσία σχεδίου. Η δέντρο-όπως παιωνία δεν ανέχεται καλά όταν τα φύλλα της (και ακόμη περισσότερο - λουλούδια) κυματίζουν στον άνεμο.
 • Μέτρια σκίαση.
 • Απουσία ζιζανίων.
Παιωνία"Натали" с махровыми цветками

Παιωνία "Natalie" με διπλά λουλούδια

Στην περίοδο ανθοφορίας που διαρκεί για 2 εβδομάδες, σε ένα φυτό μια δέντρο-όπως παιωνία μπορεί να έχει περισσότερα από 50 λουλούδια

Στην περίοδο ανθοφορίας που διαρκεί για 2 εβδομάδες, σε ένα φυτό μια δέντρο-όπως παιωνία μπορεί να έχει περισσότερα από 50 λουλούδια

Συμβουλές! Επιλέξτε ένα μέρος μακριά από κτίρια, δέντρα και άλλους θάμνους. Το δέντρο που μοιάζει με παιωνία απαιτεί πολύ χώρο. Επιπλέον, θεωρούν ότι ο θάμνος μπορεί να ζήσει περίπου εκατό χρόνια, πράγμα που σημαίνει ότι η περιοχή που έχει διατεθεί για αυτό δεν θα κυκλοφορήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Απαιτήσεις για φυτάρια

Τα φυτά της τριγωνικής παιώνιας πρέπει να έχουν 2-3 βλαστοί βλαστούς, ύψους 20-25 εκ. Δώστε προσοχή στο ριζικό σύστημα: δεν πρέπει να υπάρχει ζημιά και αραίωση.
Όταν αγοράζετε ένα προσάρτημα, ανακαλύψτε την ποικιλία. Καθορίστε αν δουλεύει καλά με παγετό. Ρωτήστε το χρώμα των πετάλων.

Κόκκινη ημι-διπλή παιωνία

Κόκκινη ημι-διπλή παιωνία

Προσγείωση

Μερικοί άνθρωποι αγοράζουν μια δέντρο-όπως παιωνία την άνοιξη. Ωστόσο, είναι καλύτερο να φυτέψετε τη φύτευση το φθινόπωρο (τέλη Αυγούστου - αρχές Σεπτεμβρίου).

Συμβουλές! Ένα δενδρύλλιο που αγοράστηκε την άνοιξη μπορεί να φυτευτεί σε μια κατσαρόλα για να πέσει πάνω από το φυτό το φθινόπωρο με ένα πήλινο κομμάτι στο έδαφος.

Σε μια θέση δέντρο-όπως παιώνιες μπορεί να αυξηθεί πάνω από 100 χρόνια

Σε μια θέση δέντρο-όπως παιώνιες μπορεί να αυξηθεί πάνω από 100 χρόνια

Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να σκάψετε ένα μεγάλο (70 × 70 cm) λάκκο. Η περαιτέρω πορεία δράσης είναι η εξής:

 • Ο πυθμένας του λάκκου καλύπτεται με αποστράγγιση (άμμος, χαλίκι, θρυμματισμένη πέτρα), δεδομένου ότι η παιωνία δεν ανέχεται στάσιμο νερό στις ρίζες.
 • Το ήμισυ του σκαμμένου χώματος αναμιγνύεται με υπερφωσφορικό, αλεύρι δολομίτη και θειικό κάλιο (ένα ποτήρι το καθένα) και γεμίζει αυτό το λάκκο με το μείγμα μέχρι τη μέση. Για βασανιστήρια.
 • Στην υπόλοιπη γη προσθέστε 2 κουβάδες του λιπάσματος. Ρίξτε μέσα στην τρύπα, ώστε να υπάρχει χώρος για το δενδρύλλιο.
 • Εγκαταστήστε την πομπή. Ο λαιμός της ρίζας πρέπει να ευθυγραμμίζεται με το έδαφος.
 • Χύστε το χώμα γύρω από το δενδρύλλιο, συμπληρώστε το λάκκο εντελώς.
 • Η περιοχή προσγείωσης καλύπτεται με χούμο. Οι πριονίδιες και οι βελόνες είναι ανεφάρμοστες, μπορούν να προκαλέσουν τις ασθένειες του θάμνου.
Πολλαπλασιασμός της δέντρο-όπως παιώνια διαιρώντας το θάμνο, τα στρώματα, πράσινα μοσχεύματα κάτω από το γυαλί, εμβολιασμού πάνω στο ρίζωμα των χορτώδεις παιώνιες

Πολλαπλασιασμός της δέντρο-όπως παιώνια διαιρώντας το θάμνο, τα στρώματα, πράσινα μοσχεύματα κάτω από το γυαλί, εμβολιασμού πάνω στο ρίζωμα των χορτώδεις παιώνιες

Αναπαραγωγή

Η αναπαραγωγή ενός δέντρου τύπου πιονιού επιτυγχάνεται με διάφορους τρόπους:

Διαίρεση του θάμνου. Αυτό γίνεται εφικτό όταν το φυτό είναι ηλικίας 5-6 ετών. Ο θάμνος ανασκάπτεται, οι ρίζες πλένονται και χωρίζονται. Σε κάθε τμήμα πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον τρεις βλαστούς. Οι κατεστραμμένες ρίζες απλώνονται με υπερμαγγανικό κάλιο και ψεκάζονται με κάρβουνο.

Στρώση. Ένας από τους χαμηλότερους βλαστούς πριν από την ανθοφορία (τον Μάιο) είναι εγχάρακτος, κεκλιμένος και πασπαλισμένος με γη. Το φθινόπωρο, οι παγιδευμένοι πυροβολισμοί χωρίζονται και φυτεύονται.

Μπους των δέντρων-όπως παιώνιες με διπλά πέταλα

Μπους των δέντρων-όπως παιώνιες με διπλά πέταλα

Αεροπορική επίστρωση. Μια εγχάρακτη βολή δεν είναι πασπαλισμένη με γη, αλλά είναι τυλιγμένη με βρύα και μεμβράνη. Αυτή η επιλογή είναι αναποτελεσματική.

Μοσχεύματα. Διεξάγεται στα μέσα του Ιουλίου. Επιλέξτε ένα σκληρό ημίχρονο με μπουμπούκια. Το στέλεχος της τρίχας παιώνων κόβεται διαγώνια κάτω από το νεφρό, επεξεργάζεται με μέσο για την ανάπτυξη. Τα φυτικά μοσχεύματα σε ένα μείγμα τύρφης και άμμου ποταμού υπό γωνία, έτσι ώστε το νεφρό να είναι εντελώς βυθισμένο στο έδαφος. Τα κουτιά σφίγγονται με φιλμ ή καλύπτονται γυαλί, διατηρώντας συνεχώς την υγρασία του εδάφους.

Ροζ παιωνία μετά τη βροχή

Ροζ παιωνία μετά τη βροχή

Εμβολιασμός. Παράγεται στα μέσα Αυγούστου. Πάρτε τη ρίζα (10-15 cm), στο κάτω μέρος της γίνεται μια σφηνοειδής εγκοπή, στην οποία εισάγεται το μόσχευμα. Η άρθρωση είναι τυλιγμένη με ταινία και ποτίζεται με καπνό σε κήπο. Πριν από την προσγείωση στο έδαφος τοποθετείται για τρεις εβδομάδες σε μια εστία. Για έναν πλευρικό εμβολιασμό, το υποκείμενο και το μόσχευμα κόβονται διαγώνια, συνδυάζονται, τυλίγονται και λιπαίνονται με ένα var.

Σπόροι. Από τους σπόρους, η παιώνια παιωνία προέρχεται μόνο από τους κτηνοτρόφους.

Φούξια παιώνιας

Φούξια παιώνιας

Λεπτώς ροζ παιωνία

Λεπτώς ροζ παιωνία

Φροντίδα

Η φροντίδα για το δέντρο που μοιάζει με το δέντρο δεν είναι δύσκολη, ειδικά εάν έχει επιλεγεί σωστά η θέση του θάμνου (μέτριο φως, έλλειψη βυθίσματος, αλκαλικό, χαλαρό έδαφος χωρίς στασιμότητα νερού). Περιλαμβάνει διάφορες πτυχές:

 • Το πότισμα της παιώνιας είναι σπάνιο. 1-2 φορές για 6-7 λίτρα τον Ιούνιο και τον Ιούλιο. Τον Αύγουστο, δεν παράγουν πότισμα.
 • Την άνοιξη, θα πρέπει να αφαιρέσετε το σάπια, να χαλαρώσετε τη γη, να αφαιρέσετε τα ζιζάνια. Τα ορυκτά λιπάσματα πρέπει να γίνονται μόλις πέσει το χιόνι (θα κάνει η Kemir). Πριν από τους οφθαλμούς και μετά την ανθοφορία είναι χρήσιμο να τροφοδοτήσουμε το πίνι με λιπάσματα φωσφόρου και καλίου. Για να κάνετε αυτές τις λύσεις είναι καλύτερο κατά το πότισμα. Καλή επίδραση στην τέφρα των φυτών.
Terry παιωνία"Улыбка"

Terry Peony "Χαμόγελο"

 • Το κλάδεμα πραγματοποιείται την άνοιξη. Τα υγιή κλαδιά κόβονται στον πρώτο ζωντανό νεφρό, εξασθενημένα κατά περίπου 15 cm.
 • Μετά την ανθοφορία, όχι μόνο κόψτε το μπουμπούκι, αλλά συντομεύστε το κλαδί σε 2 μπουμπούκια.
 • Για το χειμώνα, τα κλαδιά της παιώνιας είναι δεμένα, οι ρίζες καλύπτονται με lapnik, και ο θάμνος καλύπτεται με ένα σάκο.
 • Με μεγάλη υγρασία και σκιά, η παιωνία μπορεί να υποστεί γκρίζα σήψη. Για να αποφύγετε αυτό, τηρήστε τους κανόνες προσγείωσης. Εάν η ασθένεια εξακολουθεί να επηρεάζει το φυτό, συνιστάται να ψεκάσετε τον θάμνο με διάλυμα καλίου μαγγανίου. Για να το κάνετε, χρειάζεστε 3 γραμμάρια ανά 10 λίτρα νερού. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε διάλυμα 0-6% θειικού χαλκού.
Το λουλούδι της δέντρο-όπως παιωνία συμβολίζει την αφύπνιση της ζωής

Το λουλούδι της δέντρο-όπως παιωνία συμβολίζει την αφύπνιση της ζωής

 • Οι μυκητιάσεις σπάνια εμφανίζονται και εξαφανίζονται εύκολα όταν ψεκάζονται με μυκητοκτόνα. Τα κατεστραμμένα κλαδιά, φυσικά, κόβονται.
 • Ο κύριος εχθρός του δέντρου σχήματος θάμνος είναι ποντίκια.

Συμβουλές! Εάν η περιοχή έχει τρωκτικά, προστατεύστε το φρεάτιο φύτευσης με ένα δίχτυ για να προστατεύσετε τις ρίζες του φυτού.

Τα δέντρα που μοιάζουν με δέντρα είναι οι πραγματικοί αριστοκράτες του κήπου, συνδυάζοντας τις αρετές ενός λουλουδιού και θάμνων

Τα δέντρα που μοιάζουν με δέντρα είναι οι πραγματικοί αριστοκράτες του κήπου, συνδυάζοντας τις αρετές ενός λουλουδιού και θάμνων

Δέντρο-όπως παιωνία θα διακόσμηση του κήπου σας!

Αυτό το εργοστάσιο είναι σε θέση να μετατρέψει τον κήπο του σπιτιού σας, δίνοντάς του την ατμόσφαιρα μιας εκλεπτυσμένης, μυστηριώδους και μαγικής Κίνας.

Tree Peony - βίντεο

<
Δέντρο-όπως παιωνία (57 φωτογραφίες): τι πρέπει να ξέρετε για τη φύτευση και τη φροντίδα για το φυτό;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 88 = 93