Το γυαλί μεταφέρει τέλεια το φάσμα χρωμάτων του ποτού

Το γυαλί μεταφέρει τέλεια το φάσμα χρωμάτων του ποτού

Τουρκικά φλιτζάνια για τσάι έχουν πολλά ονόματα και είναι τα πιο συνηθισμένα πιάτα στη Μέση Ανατολή. Και στη χώρα μας αυτές οι ιδιότητες της κατανάλωσης τσαγιού όλο και περισσότερο απαιτούνται. Αυτό δεν προκαλεί έκπληξη, επειδή η κύρια λειτουργία ενός τέτοιου κυπέλλου είναι να διατηρήσει τη ζεστασιά και το ευχάριστο άρωμα του πιο δημοφιλούς ζεστού ποτού. Το σχήμα των κυπέλλων επηρεάζει επίσης τις ιδιότητες των κυπέλλων. Σύμφωνα με μια εκδοχή, το τουρκικό κύπελλο για τσάι μοιάζει με τουλίπα - σύμβολο τρυφερότητας και αγάπης.

  • Η ιστορία της κατανάλωσης τσαγιού στην Ανατολή
  • Πόσο σωστά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τουρκικές κούπες;
  • Χαρακτηριστικά και πεδίο εφαρμογής 
  • Γιατί να χρησιμοποιήσω;
Αληθινά teemingers θα κατανοήσουν τη σημασία των σωστών πιάτων για την αποκάλυψη της πληρότητας της γεύσης του ποτού

Αληθινή teemingers θα κατανοήσουν τη σημασία των σωστών πιάτων για την αποκάλυψη της πληρότητας της γεύσης του τσαγιού

Η ιστορία της κατανάλωσης τσαγιού στην Ανατολή

Ενώ στην Ευρώπη το τσάι είναι συνηθισμένο να πίνει από κεραμικά κύπελλα, στην Ασία υπάρχουν άλλοι κανόνες και παραδόσεις.

Για τη σημείωση! Στη Δύση, ο περιέκτης αυτός έχει όγκο 180 ml και το σχήμα του βοηθάει στην εξασφάλιση της βέλτιστης θερμοκρασίας του ποτού. Όσον αφορά την Κεντρική Ασία, ιδίως στο ανατολικό τμήμα της Ρωσίας και στον Καύκασο, υπάρχει μια άλλη παράδοση για τη χρήση φλυτζανιών τσαγιού.

Είναι δύσκολο να απαντηθεί η ερώτηση, πού και πού εμφανίστηκε αυτό το μοναδικό χαρακτηριστικό για την τελετή τσαγιού, αλλά συχνά αποκαλείται τούρκικο γυαλί. Είναι ένα φλιτζάνι που μοιάζει με αχλάδι σε σχήμα. Ρώσικοι άνθρωποι πιατικά υπενθυμίζει πιθανότατα ένα μη τυποποιημένο ποτήρι κρασιού αντί για ένα φλιτζάνι τσάι.

Το τουρκικό κύπελλο τσαγιού μοιάζει πραγματικά με το σχήμα μιας τουλίπας

Το τουρκικό κύπελλο τσαγιού μοιάζει πραγματικά με το σχήμα μιας τουλίπας

Το γυαλί στενεύει και στην κορυφή, το στενότερο μέρος είναι στη μέση, που μοιάζει με ένα γλυκό φρούτο σε σχήμα. Το καυτό τσάι χύνεται στα κύπελλα και ένα άτομο μπορεί να το πίνει αμέσως χωρίς να το καίει. Στο κάτω μέρος του γυαλιού, το υγρό παραμένει ζεστό, στην κορυφή ψύχεται γρήγορα. Όσον αφορά το μεσαίο τμήμα, αναμιγνύει τα καθεστώτα θερμοκρασίας. Γι 'αυτό το τσάι σε ένα τέτοιο φλιτζάνι είναι πολύ βολικό να πίνετε.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε! Πολλοί αρχάριοι και έμπειροι γκουρμέ από την Τουρκία, το Αζερμπαϊτζάν και ορισμένες άλλες χώρες πίνουν τσάι μόνο από τέτοια κύπελλα. Αυτό το φαινόμενο έχει μια πολύ λογική εξήγηση. Αυτά τα μαγειρικά σκεύη, λόγω του σχήματος τους, εξασφαλίζουν τη βέλτιστη θερμοκρασία ανά πάσα στιγμή.

Πόσο σωστά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τουρκικές κούπες;

Η ορθολογική χρήση ειδικών τουρκικών κουνουπιών προϋποθέτει μια υποπληθυσμό μέχρι την κορυφή ενός εκατοστού. Αυτός ο ιστότοπος έχει σχεδιαστεί για τα χείλη, ενώ είναι σημαντικό να λαμβάνεται υπόψη το γεγονός ότι πρέπει να προστατεύονται από πιθανά εγκαύματα. Ένα ποτό σερβίρεται σε ειδικά πιατάκια ή σε ποτηροθήκες με λαβή. Προς το παρόν, δεν είναι δύσκολο να αγοράσετε σύνολα, όπου υπάρχουν δίσκοι, samovars και άλλα στοιχεία πιάτων.

Ρύθμιση για καθημερινή κατανάλωση τσαγιού

Ρύθμιση για καθημερινή κατανάλωση τσαγιού

Εορταστική κομψή εξυπηρέτηση

Εορταστική κομψή εξυπηρέτηση

Εξαιρετικό κεραμικό σετ που γίνεται χειροποίητα

Εξαιρετικό κεραμικό σετ που γίνεται χειροποίητα

Χαρακτηριστικά των ασιατικών παραδόσεων

Στην ανατολή της Ασίας, το τσάι δεν είναι μεθυσμένο για 5-10 λεπτά, όπως συμβαίνει με τους Ρώσους, αλλά για πολύ καιρό. Χωρίς αυτό το ποτό δεν μπορεί να κάνει σε καμία περίπτωση. Με αυτόν, γιορτάζονται γάμοι, εορτασμοί, διοργανώνονται εταιρικές εκδηλώσεις. Σε μια διαδικασία, μπορείτε να πάρετε περίπου 15 φλιτζάνια μαύρο ποτό, λιγότερο συχνά χρησιμοποιούνται πράσινο.

Σε κάθε οικογένεια υπάρχουν εορταστικά και καθημερινά σύνολα. Προκειμένου να διοργανώνεται καθημερινά ένα πάρτι τσαγιού, αντικείμενα από πορσελάνη ή πλαστικό. Τα κύπελλα για τις διακοπές είναι τα ίδια, αλλά διακοσμημένα με πλούσια, συχνά χρυσά μοτίβα.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε! Το τσάι στις ασιατικές χώρες προσφέρεται στους επισκέπτες ανεξάρτητα από τον λόγο για τον οποίο ήρθαν και πόσο καιρό θα μείνουν. Εάν ο ιδιοκτήτης δεν κάνει τον κόπο να προσφέρει στον επισκέπτη αυτό το ποτό, τότε τον θεωρεί εχθρό ή όχι καλό άτομο.

Χαρακτηριστικά και πεδίο εφαρμογής του καλιού

Ειδικό σετ τσαγιού - ένα κοινό στοιχείο των χαρακτηριστικών της κατανάλωσης τσαγιού στην Τουρκία και σε άλλες ανατολικές χώρες. Σε αυτό το ποτ, κάθε ποτό γίνεται μια πραγματική ευδαιμονία, την οποία ένας άνθρωπος λαμβάνει όσο το δυνατόν πιο χαλαρά, απολαμβάνοντας κάθε γουλιά. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να αισθανθείτε κάθε νότα γεύσης και αρώματος. Το πρωί του Τούρκου αρχίζει πάντα με ένα ποτήρι νόστιμο τσάι.

Μπορείτε να αγοράσετε ένα τέτοιο προϊόν, αν θέλετε να στυλίσουμε το σπίτι σας κάτω από το σπίτι ενός ανατολικού προσώπου, ο οποίος τιμά τις παραδόσεις. Τα σετ τσαγιού επιλέγονται πάντα από τους γνώστες του δημοφιλέστερου και πιο δημοφιλούς ζεστού ποτού.

Γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσετε αυτό το είδος φλυτζανιών;

Προς αυτήν την ποικιλία πιάτων υπάρχουν πολλές αποχρώσεις. Εάν αρχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη συσκευή, δεν θα θέλετε να επιστρέψετε στα παραδοσιακά κύπελλα. Και αυτό είναι λογικό, επειδή τα τουρκικά φλιτζάνια τσαγιού σας εγγυώνται ταυτόχρονα πολλά πλεονεκτήματα:

Ευκολία Η μορφή αχλαδιού, υποθέτοντας ότι δεν λαβές, θα αφήσει το ποτό ζεστό στο κάτω μέρος και θα ζεσταθεί στην επιφάνεια.
ελκυστική εμφάνιση το ανατολικό σετ πιάτων για τσάι θεωρείται εξαιρετική διακόσμηση του τραπεζιού για κάθε μέρα και για ειδικές διακοπές.
διαφάνεια προϊόντος με την παράδοση, στην Τουρκία το τσάι σερβίρεται πάντα σε τέτοια φλιτζάνια και γεμίζει και πάλι ανάλογα με τις ανάγκες, οπότε συχνά το προϊόν είναι κατασκευασμένο από γυαλί, έτσι ώστε η οικοδέσποινα να βλέπει πάντα όταν είναι καιρός να γεμίσει και πάλι το φλιτζάνι.

Αν κοιτάξετε προσεκτικά αυτό το πιάτο με προσοχή, δεν θα το μετανιώσετε, με αποτέλεσμα να πάρετε ένα εξαιρετικό ποτό και υπέροχη διακόσμηση για οποιεσδήποτε διακοπές.

Τουρκικά φλιτζάνια τσαγιού: πώς να χρησιμοποιείτε σωστά και να τρώτε τσάι στα ανατολικά

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 1 =