Το φυτό του Dicenter είναι γνωστό για τα πρωτότυπα λουλούδια με τη μορφή καρδιές

Το φυτό του Dicenter είναι γνωστό για τα πρωτότυπα λουλούδια με τη μορφή καρδιές

Περιεχόμενα

 • Τύποι κέντρων
 • Χαρακτηριστικά της προσγείωσης
 • Αναπαραγωγή
 • Φροντίδα για "Broken Heart"

Το Dicentra είναι ένα γοητευτικό και λεπτό λουλούδι που συνδέεται με πολλούς ρομαντικούς θρύλους. Στα γεωγραφικά μας πλάτη είναι πιο γνωστή ως "Broken Heart". Λουλούδι σχήμα μοιάζει πολύ με την καρδιά, ως εκ τούτου, σχεδόν σε κάθε όνομα της χώρας σε ένα ή τον άλλο τρόπο συνδέονται με το σύμβολο της αγάπης και της αφοσίωσης.

Το Dicentra είναι σύμβολο αγάπης και αφοσίωσης

Το Dicentra είναι σύμβολο αγάπης και αφοσίωσης

Στην Ευρώπη, το λουλούδι του κυλίνδρου δεν είχε αρχικά καλλιεργηθεί. Η πατρίδα του είναι η Άπω Ανατολή, η Κίνα και η Βόρεια Αμερική. Στην ήπειρό μας, αυτό είναι όμορφο ένα εργοστάσιο προέρχεται από την Ιαπωνία και περιγράφηκε για πρώτη φορά από τον ίδιο τον Linnaeus.

Ανάμεσα σε όλες τις ποικιλίες υπάρχει ένας χρωματισμός ποικιλίας αποχρώσεων - από λευκό σε κόκκινο, καθώς και κίτρινο

Ανάμεσα σε όλες τις ποικιλίες υπάρχει ένας χρωματισμός ποικιλίας αποχρώσεων - από λευκό σε κόκκινο, καθώς και κίτρινο

Ο μεγάλος διανομέας

Ο μεγάλος διανομέας

Η πατρίδα του φυτού είναι η Ασία και η Βόρεια Αμερική

Η πατρίδα του φυτού είναι η Ασία και η Βόρεια Αμερική

Τύποι κέντρων

Στην κηπουρική ισχύουν περίπου δέκα είδη διανομέων από τα υπάρχοντα είκοσι. Μέχρι σήμερα έχουν δημιουργηθεί πολύ ποικίλες ποικιλίες dicentres, οι οποίες επιτρέπουν την ικανοποίηση οποιωνδήποτε αισθητικών και κλιματικών απαιτήσεων.

D. Spectabilis

Το πρώτο, που περιγράφεται από τον Karl Linnaeus, ήταν ένας μαγευτικός επιστήμονας ή ένας θεατής. Είναι αυτό το φυτό με τα λουλούδια του που μοιάζει απίστευτα με την καρδιά. Οι θάμνοι είναι αρκετά ψηλοί (μέχρι ένα μέτρο), ειδικά σε σύγκριση με άλλα είδη. Τα φύλλα είναι τεμαχισμένα και πολύ όμορφα, έτσι ακόμα και μετά την ανθοφορία Δ. Μεγαλοπρεπή προσελκύει την προσοχή. Τέτοιες ποικιλίες είναι ενδιαφέρουσες:

 • Alba (λευκά λουλούδια, θάμνος ακριβώς κάτω - μέχρι 70 cm)?
 • Χρυσό Καρδιά (ροζ λουλούδια και λαμπερά χρυσοκίτρινα φύλλα)?
Dicentra spectabilis, βαθμός Alba

Dicentra spectabilis, βαθμός Alba

Dicentra spectabilis, βαθμός Gold Heart

Dicentra spectabilis, βαθμός Gold Heart

Συμβουλές! Αν σας αρέσει το φθινόπωρο, πάρτε ένα βαθμό GoldHat. Το Golden Foliage θα σας ευχαριστήσει με το χρώμα του ακόμα και το καλοκαίρι.

 • Βαλεντίνο (πλούσια κεράσι λουλούδια).
Dicentra spectabilis, είδος Βαλεντίνου

Dicentra spectabilis, είδος Βαλεντίνου

D. Formosa

Dicentra Φορμόζα μεγαλώνει μόνο 40 εκατοστά, αλλά έχει μια χαριτωμένη λευκό (Aurora), κρέμα (Ελεφαντοστού Heart), ροζ (Adrian Bloom) και κόκκινα (Βακχικές). Μια ενδιαφέρουσα ποικιλία με ασυνήθιστα αργυρά φύλλα είναι το Spring Magic.

Ανθισμένα Δ. Όμορφη πέφτει τους καλοκαιρινούς μήνες.

Dicentra formosa, Aurora

Dicentra formosa, Aurora

Dicentra formosa, Adrian Bloom

Dicentra formosa, Adrian Bloom

Dicentra formosa, βαθμού Bacchanal

Dicentra formosa, βαθμού Bacchanal

Δ. Εξιμία

Ο διανομέας είναι εξαιρετικός ή εξαιρετικός πολύ κάτω από το υπέροχο. Το φυτό εκτείνεται σε 25 εκατοστά, αλλά ανθίζει από τον Μάιο στους παγετούς. Ανυπομονεί εύκολα τη θερμότητα, επομένως είναι καλό για τους κηπουρούς από περιοχές με μεγάλο εύρος θερμοκρασίας.
Τα φύλλα είναι εξαιρετικά σαν μια φτέρη. Χρώματα τα λουλούδια περιορίζονται σε ροζ και λευκό.

Dicentra eximia

Dicentra eximia

D. scandens

Η αναρρίχηση Dizentra είναι μια άτυπη φυτό που μοιάζει με λιάνο. Το μήκος των κλαδιών του φτάνει τα δύο μέτρα, αλλά βρίσκονται στην επιφάνεια της γης. Στα γεωγραφικά μας πλάτη αυτού του είδους τα δίδυμα είναι συνήθως ενός έτους.

Dicentra scandens

Dicentra scandens

Συμβουλές! Εάν οι χειμώνες στη γη σας είναι σκληροί, δοκιμάστε την ποικιλία «Χρυσή Δάκρυα» που είναι παγωμένη, και τα λουλούδια dinocentres θα ανθίσουν στην τον κήπο μέχρι αργά το φθινόπωρο.

D. peregrina

Το διήμερο της περιπλάνησης είναι ένα πραγματικό μακρύ ήπαρ. Εκπρόσωποι αυτού του είδους μεγάλωσαν στην Ανατολή ήδη πριν από χίλια χρόνια. Με μικρό μέγεθος (15 εκ.), Το φυτό έχει μεγάλα λευκά ή λευκά λουλούδια μοβ-ροζ χρώμα.

Ιδιαίτερα αξιοσημείωτη είναι η ποικιλία Καίγοντας Καρδιές, που παράγονται με βάση το Δ. Εξαιρετικό και D. vagrant. Τα λουλούδια του είναι φωτεινά, σχεδόν κόκκινα, και τα φύλλα είναι ασημένια.

Dicentra peregrina

Dicentra peregrina

Συμβουλές! Διακόσμηση του κήπου σας πυκνωτές διαφορετικών τύπων, μπορείτε να επιτύχετε σταθερή άνθηση από το Μάιο μέχρι το τέλος του φθινοπώρου. Μεγάλα dinocentres ταιριάζουν απόλυτα μέσα τοπία με το υδατικά συστήματα, Δ. Όμορφη θα χρησιμεύσει ως μια υπέροχη διακόσμηση για μπορντούρες. Κήποι από πέτρες θα γίνει ακόμη πιο όμορφη χάρη στην D. creeping και D. vagrant, που αρχικά αναπτύχθηκαν στα βουνά.

Φύτευση και φροντίδα του κέντρου (ειδικά για τις προσαρμοσμένες ποικιλίες) - οι διαδικασίες είναι απλές.

Το Dicenter είναι εξαιρετικό

Το Dicenter είναι εξαιρετικό

Χαρακτηριστικά της προσγείωσης

Δεδομένου ότι το Dicenter είναι ένας θάμνος, κατά κανόνα, για πολλά χρόνια, να βρει ένα μέρος επάνω λουλούδι κρεβάτι πρέπει να είστε προσεκτικοί.

Πού θα φυτευτούν;

Φυτεύονται σωστά το εργοστάσιο δεν θα προκαλέσει δυσκολίες, και αυξανόμενη dentsers θα μετατραπεί σε ευχαρίστηση. Κατά την επιλογή ενός ιστότοπου, λάβετε υπόψη τα ακόλουθα κριτήρια:

 • Sunny το φως. Η ιδανική επιλογή είναι το penumbra. Ο λαμπερός ήλιος θα οδηγήσει σε ταχεία παύση της ανθοφορίας και μπορεί να επηρεάσει δυσμενώς τα φύλλα. Σε πλήρη σκιά τα λουλούδια δεν θα ανθίσουν πολύ.
 • Γόνιμο χώμα. Καλύτερο γης προ ενεργοποιήσει χούμο (3 kg ανά μέτρο) και ένα πρότυπο ορυκτό λίπασμα για τα φυτά του κήπου (15 g ανά κάδο του νερού)?
 • Αποχέτευση. Πολύ πηλό και υγρό έδαφος είναι καλύτερα αναμειγνύεται με τύρφη ή άμμο για να αποφευχθεί η σήψη του ριζικού συστήματος από στάσιμο νερό.
Dicenter όμορφη

Dicenter όμορφη

Πώς να φυτέψετε;

Πηγή για θάμνους θα πρέπει να εκσκαφέρονται σε βάθος 40 cm και να έχουν περίπου την ίδια διάμετρο. Μην ξεχάσετε να αφήσετε την απόσταση μεταξύ των δαχτυλιδιών (το μισό μέτρο θα είναι αρκετό).

Στο κάτω μέρος του λάκκου αποστραγγίζεται - θρυμματισμένη πέτρα ή σπασμένη τούβλα. Το χαλαρωμένο χώμα, αναμεμειγμένο με κομπόστ, γεμίζει το υπόλοιπο χώρο. Εάν η γη χρειάζεται να ανοιχτεί, προσθέστε άμμο. Τα ψίχουλα ασβεστόλιθου που αναμιγνύονται στο έδαφος επηρεάζουν ευεργετικά τα κέντρα.

Συμβουλές! Όλες οι διαδικασίες που σχετίζονται με τα κέντρα φύτευσης και μεταφύτευσης πρέπει να γίνονται με γάντια. Οι ρίζες αυτού του λουλουδιού είναι δηλητηριώδεις. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι τα ζώα δεν τρώνε τις ρίζες της ρίζας, οι οποίες χτυπούν έξω από το έδαφος.

Dicenter - μια ασυνήθιστη διακόσμηση του κήπου

Dicenter - μια ασυνήθιστη διακόσμηση του κήπου

Αναπαραγωγή

Θεωρητικά, υπάρχουν τρεις πιθανές επιλογές αναπαραγωγής για τους διανομέα - σπόρους, διαίρεση των ριζωμάτων και μέσω των βλαστών πάνω από το έδαφος.

Στην πράξη, όμως, στα γεωγραφικά μας πλάτη οι σπόροι των διανομέων δεν χρησιμοποιούνται για καλλιέργεια. Πρώτον, επειδή ουσιαστικά δεν δίνουν λουλούδια. Δεύτερον, ακόμη και από τους αγορασμένους σπόρους για να αναπτυχθεί ένας πλήρης θάμνος είναι πολύ δύσκολο.

Στη Ρωσία, το κέντρο είναι γνωστό ως"разбитое сердце"

Στη Ρωσία, το κέντρο είναι γνωστό ως "σπασμένη καρδιά"

Ριζοβολία

Η διαίρεση πραγματοποιείται όχι συχνότερα από μία φορά κάθε τρία χρόνια, αλλά όχι αργότερα από πέντε χρόνια μετά τη φύτευση του φυτού. Κάνετε αυτό πριν ξυπνήσετε τους βλαστούς (νωρίς την άνοιξη) ή μετά την ανθοφορία (ο χρόνος εξαρτάται από την ποικιλία).

Το διάκοσμο ανασκάπτεται προσεκτικά. Οι ρίζες καθαρίζονται και χωρίζονται. Πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα αιχμηρό μαχαίρι, ώστε να μην τραυματίσετε ξανά το εργοστάσιο. Ξεχωρίστε τη ρίζα σε τμήματα που έχουν αρκετούς οφθαλμούς. Οι φέτες ψεκάζονται με στάχτες. Τα φυτά φυτεύονται σε μια σκιασμένη θέση και ποτίζονται με ζεστό νερό στον ήλιο. Μετά την ριζοβολία, μεταφέρετε σε ένα προετοιμασμένο παρτέρι. Ο αλγόριθμος έχει ως εξής:

 • Προετοιμασία των φρεατίων σε ένα κρεβάτι λουλουδιών με κάποια απόσταση, δικαιολογούμενη από το μέγεθος των τεμαχίων.
 • Βάλτε τα κομμάτια στις τρύπες. Είναι καλύτερα να επενδύσετε 3-4 τεμάχια σε μια τρύπα, έτσι ώστε ο θάμνος να αποδειχθεί υπέροχος και να ανθίσει ήδη στον πρώτο χρόνο.
 • Να κοιμάται και να χτυπάει τη γη.
 • Πότισμα. Το νερό πρέπει να προθερμανθεί στον ήλιο.
Blooming Dicenter

Blooming Dicenter

Συμβουλές! Πριν από τη διαίρεση, αφήστε το ριζόχαρτο να στεγνώσει. Απαλλαγούμε από την υπερβολική υγρασία, θα γίνει πιο ελαστική και πιο εύκαμπτη.

Κοπή

Η αναπαραγωγή υπερκείμενων βλαστών εμφανίζεται την άνοιξη. Επιλέξτε το σουτ που αναπτύσσεται στη βάση του δακτυλίου και κόψτε το με ένα κοφτερό μαχαίρι. Τοποθετήστε το μίσχο στο διεγερτικό ανάπτυξης (περίπου για μια ημέρα), στη συνέχεια φυτέψτε το σε ένα χώμα εμποτισμένο με ζεστό νερό και καλύψτε με μια μεμβράνη. Οι ρίζες σχηματίζονται σε ένα μήνα, αλλά στο κρεβάτι του πυροβολισμού, είναι καλύτερο να αναβληθεί σε ένα χρόνο.

Το Dicentra είναι ένα εξαιρετικό κορεσμένο ροζ και μοβ χρώμα

Το Dicentra είναι ένα εξαιρετικό κορεσμένο ροζ και μοβ χρώμα

Φροντίδα για "Broken Heart"

Πώς να μεγαλώσω ένα διανομέα; Δεν θα προκύψουν ειδικές περιπλοκές κατά την αναχώρησή σας. Με την πάροδο του χρόνου πότισμα και τη διατροφή του φυτού, θα επιτύχετε εξαιρετικά αποτελέσματα.

Θερμοκρασία

Η Dietzentra αντιμετωπίζει καλά τις μεταβολές της θερμοκρασίας, αλλά φοβάται τους παγετούς της άνοιξης. Ιδιαίτερα επικίνδυνο είναι το πάγωμα για νεαρούς θάμνους. Για να αποφευχθεί αυτό, την άνοιξη οι βλαστοί του φυτού καλύπτονται με ένα φιλμ ή άλλο μη υφασμένο υλικό.
Για το χειμώνα, το καταφύγιο συνήθως δεν είναι έτοιμο. Εάν οι παγετοί είναι πολύ σοβαρές, η γη γύρω από τις ρίζες μπορεί να καλυφθεί με ένα στρώμα τύρφης (έως 8 cm) ή κλαδιά ελάτης. Κατά τη δημιουργία μιας τέτοιας θέρμανσης, θα πρέπει να διασφαλίσετε ότι η εκ νέου παγίδευση δεν ξεκινά.

Οι χαμηλοί διανοητές φαίνονται καλά σε μικτές φυτείες - σε παρτέρια, κράσπεδα, στις διαφάνειες

Οι χαμηλοί διανοητές φαίνονται καλά σε μικτές φυτείες - σε παρτέρια, κράσπεδα, στις διαφάνειες

Φωτισμός

Έχει ήδη αναφερθεί ότι το dicentra μπορεί να αντέξει με ασφάλεια το φως και τη σκιά. Αλλά στα άκρα είναι καλύτερο, όμως, να μην φέρουμε. Η μισή σκιά θα είναι ο βέλτιστος τρόπος για μια μακρά και έγκαιρη ανθοφορία του θάμνου.

Στη μπάντα μας, το πιο κοινό Dicenter είναι το υπέροχο

Στη μπάντα μας, το πιο κοινό Dicenter είναι το υπέροχο

Υγρασία και πότισμα

Δεν μπορείτε να ανεχτείτε τα στεγνωτήρια ή τα υπερ-ενυδατικά διανεμητικά. Η στάσιμη στο έδαφος του νερού επηρεάζει αρνητικά τις ρίζες και μπορεί να οδηγήσει στο θάνατο του φυτού. Η αποχέτευση, σε σχέση με αυτό, διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή ενός θάμνου φυτευμένου σε ένα υγρό έδαφος.

Η συχνότητα της άρδευσης εξαρτάται από τη σταθερή θερμοκρασία και την ταχύτητα ξήρανσης του εδάφους. Μετά το πότισμα μην ξεχάσετε να χαλαρώσετε τη γη.

Καλαίσθητες καρδιές

Καλαίσθητες καρδιές

Επιπλέον λίπανση

Για να αποκτήσετε φωτεινούς μπουμπούκια την άνοιξη, το dicentre τροφοδοτείται με υπερφωσφορικό. Ένα άλλο 3-4 τέτοιο μακιγιάζ εκτελείται κατά τη διάρκεια της περιόδου ανθοφορίας. Όταν το φυτό εξασθενεί, δεν βλάπτει να τον ταΐσει με λίπασμα που περιέχει άζωτο.

Τα οργανικά λιπάσματα είναι επίσης χρήσιμα. Στο τέλος του χειμώνα, ένα κομπόστ και η ουρία είναι διάσπαρτα κάτω από ένα θάμνο, και το φθινόπωρο, ένα mullein χρησιμοποιείται.

Είναι επίσης σημαντικό να προσθέσετε έδαφος την άνοιξη, αλλιώς οι ρίζες θα βγουν, κάτι που δεν είναι πολύ καλό, λόγω της επιδημίας τους.

Κομψό και όμορφο διάνυσμα δεν θα αφήσει κανέναν αδιάφορο

Κομψό και όμορφο διάνυσμα δεν θα αφήσει κανέναν αδιάφορο

Κοπή

Για να ανθίσει δεν εξασθενεί από χρόνο σε χρόνο, θα πρέπει να αφαιρεθούν τα λουλουδάκια. Στο τέλος της σεζόν, οι βλαστοί αποκόπτονται καθόλου, αφήνοντας περίπου 5 cm.

Dicenter σε ένα μπουκέτο

Dicenter σε ένα μπουκέτο

Ασθένειες και παράσιτα, τρόποι αντιμετώπισής τους

Το Dicentra είναι ένα φυτό ανθεκτικό σε ασθένειες και παράσιτα. Για να αποφευχθούν προβλήματα, είναι απαραίτητο να διεξάγεται προληπτικός ψεκασμός του δακτυλίου μέσω των αφιδών και των σαλιγκαριών (για παράδειγμα, Iskra Bio ή Zolon).

Για να αποφευχθεί η εμφάνιση ενός δακτυλιοειδούς εμπλάστρου στα φύλλα και τα λουλούδια να μην ξεπεράσουν τη νόσο των μικροπλακών, πρέπει να διεξάγεται τακτοποίηση. Η γη πρέπει να υποβληθεί σε επεξεργασία με διάλυμα φορμαλίνης (5%) το μήνα πριν φύτεψει τον θάμνο.

Dicenter - βίντεο

Дицентра - φωτογραφία

Dicentra (60 φωτογραφίες): είδος, αναπαραγωγή, φύτευση και φροντίδα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 3