Το εσωτερικό είναι διακοσμημένο με ηθικό σλαβικό στολίδι

Εθνικό σλαβικό στολίδι στην διακόσμηση του εσωτερικού

Η διαδικασία σχεδιασμός εσωτερικού σχεδιασμού θεωρείται, ίσως, το πιο ενδιαφέρον και συναρπαστικό μέρος της συνήθους επισκευής. Σε αυτό το στάδιο, μπορείτε να αποδώσετε εντελώς τη φαντασία σας και να προσπαθήσετε να δημιουργήσετε κάτι εντελώς μοναδικό, συνδυάζοντας τα αγαπημένα σας πράγματα. Και η μεγάλη σημασία στο σχεδιασμό της άνεσης έχουν διαφορετικά πρότυπα των λαών του κόσμου, επειδή το μονοφωνικό εσωτερικό, κατά κανόνα, είναι απρόσωπο, στερείται ατομικότητας. Σχετικά με το πώς να αποτρέψουμε αυτό, θα προσπαθήσουμε να το καταλάβουμε μαζί αργότερα.

 • Αντικειμενικός σχεδιασμός στο εσωτερικό
 • Μοτίβα Ανατολής και Δύσης
 • Δημοφιλή στολίδια
Τα ινδικά σχέδια φαίνονται πάντα λαμπερά και ελκυστικά

Τα ινδικά σχέδια φαίνονται πάντα λαμπερά και ελκυστικά

Αντικειμενικός σχεδιασμός στο εσωτερικό

Ο σχεδιασμός του αντικειμένου στο εσωτερικό είναι τόσο σημαντικός όσο ποτέ και στα επόμενα χρόνια δεν πρόκειται να παραδοθεί. Το γεγονός είναι ότι τα περισσότερα στυλ έχουν ένα κοινό πράγμα, που συνδέεται με ένα απλό και μέγιστα ουδέτερο φινίρισμα. Φωτιστικές οροφές και τοίχοι χρειάζονται φωτεινές εντυπώσεις και αυθεντικά στολίδια, τα οποία δημιουργούνται ακριβώς από τα στοιχεία της διακόσμησης.

 • Ο κύριος στόχος του σχεδιασμού αντικειμένων σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο είναι ο σχεδιασμός εργονομικών προϊόντων με υψηλό αισθητικό δυναμικό. Κάθε λειτουργικό πράγμα στο σπίτι δεν πρέπει να είναι μόνο όμορφο, αλλά και χρήσιμο!

Τα πρότυπα των διαφορετικών εθνών του κόσμου βασίζονται σε τέσσερις βασικές αρχές:

 1. Φυτομορφικά είδη που απεικονίζουν φυτά.
 2. Γεωμετρικός τύπος με τη μορφή διαφορετικών σχημάτων.
 3. Το οικόπεδο ή το συνδυασμένο στολίδι.
 4. Meander, που αντιπροσωπεύει μια πλήρη διακεκομμένη γραμμή.
Ένα όμορφο και άνετο χαλί με σκανδιναβικό σενάριο

Όμορφο άνετο χαλί με σκανδιναβικό σενάριο

Στην καρδιά της κύριας ιδέας της χρήσης του σχεδιασμού αντικειμένων στο εσωτερικό είναι η καινοτομία. Ένα προβαλλόμενο αντικείμενο είναι μια νέα αρχή εφαρμογής που έχει αναπτυχθεί σε νέες ανάγκες. Το καλύτερο αποτέλεσμα επιτυγχάνεται μέσω ενός πλεονεκτικού συνδυασμού καλλιτεχνικών και λειτουργικών ιδιοτήτων του προϊόντος.

Το Meander με τη μορφή τραπεζιού ποδιών συμπληρώνει τέλεια το μοντέρνο σχεδιασμό

Το Meander με τη μορφή τραπεζιού ποδιών συμπληρώνει τέλεια το μοντέρνο σχεδιασμό

Συμβουλές! Χρησιμοποιώντας σχέδια στο εσωτερικό είναι ένας απλός και φθηνός τρόπος για να διακοσμήσετε ένα διαμέρισμα ή ένα σπίτι. Οι επαναλαμβανόμενες εικόνες δημιουργούν ένα μοναδικό ύφος και μια ατμόσφαιρα ηρεμίας και σταθερότητας.

Μοτίβα Ανατολής και Δύσης

Ένα από τα πλουσιότερα στα πρότυπα των χωρών αναγνώρισε την Αρχαία Αίγυπτο. Ο εκπληκτικός του πολιτισμός περιλαμβάνει στολίδια με μοτίβα φυτών, εικόνες ζώων και θρησκευτικά θέματα.

Για τη σημείωση! Συχνά χρησιμοποιείται συμβολισμός, όπου, για παράδειγμα, το λουλούδι λωτού ενσαρκώνει την υγεία, την ηθική καθαρότητα και τη θεϊκή δύναμη της φύσης.

Ο άλλος κόσμος απεικονίστηκε με τη βοήθεια μοντέλων αλόης και ως βάση για την καλλωπιστική τέχνη οι Αιγύπτιοι συχνά στράφηκαν σε φυτά όπως η ακακία, οι φοίνικες και μουριές.

Ένα μεγάλο αιγυπτιακό στοιχείο θα είναι η διακόσμηση οποιουδήποτε δωματίου

Ένα μεγάλο αιγυπτιακό στοιχείο θα είναι η διακόσμηση οποιουδήποτε δωματίου

 • Στην ινδική κουλτούρα, γεωμετρικά και σπειροειδή σχήματα χρησίμευσαν για την απεικόνιση πτηνών και γατών. Σχέδια λουλουδιών, τα φυτά και τα φρούτα χρησιμοποιήθηκαν ως σύμβολα της ευτυχίας, της ελπίδας και του πλούτου.
 • Τα κινεζικά πρότυπα έχουν έντονο ύφος και χαρακτήρα. Πλούσια λουλούδια, που συνδέονται με τους συνηθισμένους μίσχους, είναι δύσκολο να συγχέεται με οποιοδήποτε είδος στολίδι.
 • Ένας Περσός χαλιά, που έχουν μια χιλιετή ιστορία, είναι αναγνωρίσιμα σε όλο τον κόσμο και εξακολουθούν να είναι ιδιαίτερα εκτιμημένα.
Διάφορα στολίδια της ινδικής στιλιστικής ύλης

Διάφορα στολίδια της ινδικής στιλιστικής ύλης

Κινέζικα λουλούδια στο ανατολικό υπνοδωμάτιο

Κινέζικα λουλούδια στο ανατολικό υπνοδωμάτιο

Τα σκανδιναβικά σχέδια αποδίδουν πλήρως το χαρακτήρα των κατοίκων των ψυχρών χιονισμένων χωρών. Στα στολίδια, τα γεωμετρικά σχήματα υπερισχύουν και διακριτική παλέτα χρωμάτων. Μερικές φορές να γκρι και μπλε προσθέστε πορτοκαλί και κόκκινες αποχρώσεις, έτσι ώστε το σκληρό κλίμα να γίνει λίγο πιο ζεστό και πιο άνετο.

 • Ένα χαρακτηριστικό σχέδιο της Νορβηγίας είναι η απεικόνιση ελάφια, νιφάδες χιονιού και σταγόνες νερού.

Εσωτερική διακόσμηση σε σκανδιναβικό στιλ συχνά περιλαμβάνει στοιχεία της εθνικής λαογραφίας με τη μορφή εικόνων φυτών και ζώων.

Σκανδιναβικά σχέδια σε ένα ελαφρύ εσωτερικό

Σκανδιναβικά σχέδια σε ένα ελαφρύ εσωτερικό

Οι λεπτομέρειες δημιουργούν τη διάθεση

Οι λεπτομέρειες δημιουργούν τη διάθεση

Για τους Σλάβους, η Λευκορωσία είναι πιο κοντά στα στυλίστικα με τα εθνοτικά της πρότυπα που συνδέονται με τις τελετουργίες και τις ορθόδοξες παραδόσεις. Το κόσμημα χρησιμοποιήθηκε συχνότερα στην κατασκευή κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, όπου τα γεωμετρικά σχήματα κόκκινο και λευκό χρώμα προσωποποίησε την ελαφριά καθαρότητα και την ενέργεια της ευημερίας.

Λευκορωσίας συμβολισμό σε ένα ζεστό σαλόνι

Λευκορωσίας συμβολισμό σε ένα ζεστό σαλόνι

Συμβουλές! Κατά τη δημιουργία εσωτερικό της Μεσογείου, ανατολικά ή Σκανδιναβικό στυλ Τα μοτίβα είναι μια εξαιρετική βοήθεια, η οποία βοηθά να αναδημιουργήσει την ατμόσφαιρα και να μεταδώσει τα στυλίσματα. Η βασική προϋπόθεση για την επιτυχή εφαρμογή είναι η σωστή χρήση διακοσμητικών αντικειμένων και η τήρηση του μέτρου.

Δημοφιλή στολίδια

Εξετάστε τα πιο ζωντανά μοτίβα, τα οποία στις περισσότερες μορφές χρησιμοποιούνται πιο συχνά:

Ikat

Πρόκειται για μια καταπληκτική τεχνολογία χρώσης μετάξι, η οποία συνδυάζει έντονο ύφος και ταλαιπωρία χρωμάτων. Παρά την ανατολική προέλευσή της, το Ikat έχει επίσης σημασία εκλεκτικισμός, και στο κλασικούς εσωτερικούς χώρους. Λόγω της ευελιξίας του χρησιμοποιείται συχνά σε κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, πιατικά, φωτιστικά και φινίρισμα.

Το Ikat φαίνεται υπέροχο σε μικρά μαξιλάρια

Το Ikat φαίνεται υπέροχο σε μικρά μαξιλάρια

Meander

Είναι η πιο ενδιαφέρουσα παραλλαγή ενός γεωμετρικού στολίδι. Σε αντίθεση με τα ρομβοειδή ή τα ζιγκ-ζαγκ, χρησιμοποιείται επίσης για να μαρκάρει και να κοσμεί την άρθρωση της οροφής ή των τοίχων, αλλά και τις άκρες των κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων - κουρτίνες, μαξιλάρια ή κουβέρτα. Κατάλληλο για εσωτερικό σε κλασικό στιλ ή διακόσμηση ασπρόμαυρη σχεδίαση.

Ένας θαυμάσιος συνδυασμός λευκού και χρυσού

Ένας θαυμάσιος συνδυασμός λευκού και χρυσού

Paisley 

Ένας ζωντανός εκπρόσωπος της Ανατολικής κουλτούρας, γνωστός σε μεγάλους κύκλους ως "Τουρκικά αγγούρια". Οι περισσότερες φορές χρησιμοποιούνται για τη διακόσμηση εσωτερικών χώρων μέσα ανατολίτικο ύφος, επειδή έχει μια ισχυρή ταυτότητα και πολύχρωμα. Μεγάλη για accents σε κουρτίνες, μαξιλάρια, κάλυμμα για πολυθρόνες ή διακόσμηση ενός τοίχου.

Εξαιρετική ανατολίτικη πεδιάδα

Εξαιρετική ανατολίτικη πεδιάδα

Δαμασκό

Σήμερα χρησιμοποιείται για εσωτερική διακόσμηση στο κλασικό και γαλλικό στυλ, αν και η καταγωγή του ανήκει εξ ολοκλήρου στις χώρες της Ανατολής. Η εικόνα είναι πιο ήρεμη και ουδέτερη, σε αντίθεση με το πολύχρωμο paisley. Ως εκ τούτου, φαίνεται υπέροχο στους τοίχους, ταπετσαρίες ταπετσαριών ή οποιαδήποτε διακοσμητικά στοιχεία.

Με τη βοήθειά του μπορείτε να πάρετε ένα ευγενές και εκλεπτυσμένο εσωτερικό, χρησιμοποιώντας μαργαριτάρι ή μπεζ, Και επίσης να το ανοίξετε βαθύτερα με τη βοήθεια του μπλε ή τόνους κρασιού.

Για τους λάτρεις των αυστηρών λύσεων

Για τους λάτρεις των αυστηρών λύσεων

Ταρτάν

Πρόκειται για ένα αρμονικό σκωτσέζικο κλουβί, το οποίο ξεχωρίζει με ιδιαίτερη ζεστασιά και άνεση. Παρά το αρκετά ήρεμο σχέδιο χρωμάτων, το ταρτάν είναι αυτόνομο και δεν ανέχεται γειτονιά με άλλα σχέδια. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα τέτοιο στολίδι σε ουδέτερο υπόβαθρο και να το συνδυάσετε με φυσικά υλικά ακατέργαστων υφασμάτων - ξύλο, πέτρα, τοιχοποιία. Τέτοιες δυνατότητες καθιστούν το τάρτα βέλτιστο για country style ή eco.

Κομψό τάρτανο ή σκωτσέζικο κλουβί

Κομψό τάρτανο ή σκωτσέζικο κλουβί

Μοτίβα των λαών του κόσμου στο θέμα του σχεδιασμού και του εσωτερικού: το νόημα, οι κανόνες των συνδυασμών και του χρωματισμού

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

33 − 27 =