Η καλλιτεχνική ζωγραφική των τοίχων είναι πολύτιμη, καθώς είναι ένα μοναδικό και μοναδικό χειροποίητο έργο

Η καλλιτεχνική ζωγραφική των τοίχων είναι πολύτιμη, καθώς είναι ένα μοναδικό και μοναδικό χειροποίητο έργο

Ένας από τους δημοφιλείς τρόπους διακόσμησης ενός σπιτιού ή ενός διαμερίσματος είναι οι τοίχοι ζωγραφικής στο εσωτερικό: μια φωτογραφία από εξαιρετικά έργα ζωγραφικής που μεταμορφώνουν τα τυπικά δωμάτια σε κομψές γωνιές μπορούν να βρεθούν σε περιοδικά μόδας και σε απευθείας σύνδεση. Η διακόσμηση του σπιτιού σας με τέτοιες εικόνες γίνεται μοντέρνα, αλλά συχνά σε μια απεγνωσμένη επιθυμία να κάνει το σπίτι σας πιο ελκυστικό, οι άνθρωποι ξεχνούν το ύφος και τη συνάφεια. Είναι η τοιχογραφία που θεωρείται η συσκευή που μπορεί να χαλάσει και να διακοσμήσει το εσωτερικό.

Περιεχόμενα

 • Τοιχογραφία: εξαιρετική διακόσμηση για όλα τα δωμάτια
 • Είδη και τεχνικές τοιχογραφίας
 • Χαρακτηριστικά των εικόνων ζωγραφικής και ζωγραφικής στον τοίχο
Σχέδιο λουλουδιών σε φόντο σχιστόλιθου

Σχέδιο λουλουδιών σε φόντο σχιστόλιθου

Η τοιχογραφία δίνει στο δωμάτιο μια φωτεινή προσωπικότητα

Η τοιχογραφία δίνει στο δωμάτιο μια φωτεινή προσωπικότητα

Art Nouveau Fresco

Art Nouveau Fresco

Τοιχογραφία: εξαιρετική διακόσμηση για όλα τα δωμάτια

Η εσωτερική ζωγραφική, σύμφωνα με τον σχεδιαστή, είναι κατάλληλη σε σχεδόν οποιοδήποτε δωμάτιο και σε οποιοδήποτε στυλ. Αυτή η ευελιξία αυτής της διακοσμητικής τεχνικής, καθώς και η πρωτοτυπία της, καθιστούν αυτές τις εικόνες δημοφιλείς στο μοντέρνο σχεδιασμό. Η ζωγραφική τέχνης μπορεί να αλλάξει τη διάθεση του δωματίου και να γίνει πιο αριστοκρατική και εκλεπτυσμένη. Το σχέδιο ποιότητας στον τοίχο θα παραμείνει ακλόνητο για πολλά χρόνια, επειδή οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται καθιστούν δυνατή τη δημιουργία εξαιρετικά ανθεκτικών επιστρώσεων.

Διακόσμηση τοίχου στο νηπιαγωγείο

Διακόσμηση τοίχου στο νηπιαγωγείο

ΣΥΜΒΟΥΛΗ! Επιλέξτε την εικόνα για την τοιχογραφία που ακολουθείται με βάση το στυλ του δωματίου: ποιμενική ζωγραφική για την Προβηγκία, pop art Για Art Nouveau ή αφηρημένη τέχνη σε ένα μινιμαλιστικό εσωτερικό.

Ένα μινιμαλιστικό μοτίβο σε ένα παρόμοιο εσωτερικό

Ένα μινιμαλιστικό μοτίβο σε ένα παρόμοιο εσωτερικό

Σχεδιάζει χρώματα στην κεφαλή του κρεβατιού

Σχεδιάζει χρώματα στην κεφαλή του κρεβατιού

Η καλλιτεχνική ζωγραφική των τειχών στο εσωτερικό του διαμερίσματος είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δημιουργήσετε ένα μοναδικό σχέδιο. Επιλέγοντας σκηνές, έγχρωμες λύσεις και χαρακτηριστικά φινιρίσματος της εικόνας θα σας βοηθήσει να φέρετε σε κάθε δωμάτιο το μοναδικό της χαρακτηριστικό. Αυτή η διακόσμηση είναι κατάλληλη σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού:

 • Για να διακοσμήσετε το σαλόνι είναι κατάλληλη ουδέτερη ιστορία, η οποία θα απευθύνεται σε όλα τα μέλη της οικογένειας. Είναι σημαντικό να επιλέξετε σκηνές και μοτίβα, συντονίζοντας σε θετικό: για παράδειγμα, θαλασσογραφία ή θέα στον κήπο. Επιπλέον, είναι για το σαλόνι τα οικόπεδα που χρησιμοποιούνται συχνά που μπορούν να επεκτείνουν οπτικά το χώρο.
Σχεδιάζοντας στον τοίχο στο σαλόνι

Σχεδιάζοντας στον τοίχο στο σαλόνι

 • Η τοιχογραφία στο υπνοδωμάτιο χρησιμοποιείται τόσο συχνά όσο Ταπετσαρίες. Παραδοσιακά θεωρούνται ειρηνικά θαλάσσια και ορεινά τοπία, εικόνες από λουλούδια ή το αστρικό ουρανό, καθώς και κάθε είδους ρομαντικές εικόνες. Για να καταχραστεί η αφθονία των λεπτομερειών στην εικόνα στην κρεβατοκάμαρα δεν ακολουθεί - αυτό μπορεί να δράσει ερεθιστικά στους επιβάτες του δωματίου.
Τοιχογραφία στο υπνοδωμάτιο

Τοιχογραφία στο υπνοδωμάτιο

 • Όχι λιγότερο δημοφιλής ζωγραφική τοίχους στο δωμάτιο των παιδιών. Αντί για τυπικές ταπετσαρίες φωτογραφιών με πολύ γνωστούς χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων για το δωμάτιο των παιδιών, χρησιμοποιούν ξεχωριστά σχεδιασμένες ιστορίες που λαμβάνουν υπόψη τα πάθη και τα πάθη του παιδιού. Το πρότυπο σχέδιο χρωμάτων για ένα παιδικό υπνοδωμάτιο είναι μαλακά παστέλ χρώματα, ήρεμα και εκφραστικά. Κραυγές και φωτεινά χρώματα είναι κατάλληλα μόνο στο εσωτερικό του δωματίου του εφήβου.
Γκράφιτι στην αίθουσα παιχνιδιών

Γκράφιτι στην αίθουσα παιχνιδιών

 • Για να διακοσμήσετε την κουζίνα, η ζωγραφική χρησιμοποιείται λίγο λιγότερο συχνά λόγω, κατά κανόνα, του μικρού μεγέθους αυτού του δωματίου, που δεν σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε το αεροπλάνο τοίχου όσο πιο επιδέξια γίνεται. Τις περισσότερες φορές χρωματίζουμε έναν τοίχο στην τραπεζαρία, εφαρμόζοντας μια εικόνα του αστικού ή του καλοκαιριού τοπίου.
Παιδικό δωμάτιο για κορίτσια σε ανατολίτικο στυλ

Παιδικό δωμάτιο για κορίτσια σε ανατολίτικο στυλ

Μελάνι μοτίβο σε λευκό φόντο

Μελάνι μοτίβο σε λευκό φόντο

Όλες οι παραλλαγές των ιδεών ζωγραφικής τοιχογραφίας θα πρέπει να επιλέγονται μόνο με έμπειρο σχεδιαστή, αφού η φαινομενικά ελκυστική εικόνα σε μεγάλη μορφή στον τοίχο μπορεί να μην φαίνεται πολύ καλά. Επιπλέον, για να επιλέξετε μια συγκεκριμένη ιστορία ακολουθεί το ύφος του δωματίου, τη διάταξη και τα έπιπλα του, τα οποία προβλέπεται να τοποθετηθούν στο δωμάτιο. Δεδομένου ότι ένα τέτοιο τοίχο γίνεται αναπόφευκτα σημασιολογικό κέντρο του εσωτερικού, δεν πρέπει να το κυριαρχεί ή να το καταστέλλει.

Αίθουσα με γκράφιτι

Αίθουσα με γκράφιτι

ΣΥΜΒΟΥΛΗ! Οι σχεδιαστές συνιστούν να παρατηρήσετε την ισορροπία: το πολύ φωτεινό και ζωντανό οικόπεδο στον τοίχο πρέπει να πλαισιώνεται από ουδέτερα έπιπλα.

Γεωμετρία χρώματος στον τοίχο

Γεωμετρία χρώματος στον τοίχο

Λευκό κουνέλι, ο οποίος καθυστερεί συνεχώς

Λευκό κουνέλι, ο οποίος καθυστερεί συνεχώς

Κομψή τοιχογραφία σε ξύλινο τοίχο

Κομψή τοιχογραφία σε ξύλινο τοίχο

Κηλίδες ακουαρέλας

Κηλίδες ακουαρέλας

Είδη και τεχνικές τοιχογραφίας

Οι εργασίες στην τοιχογραφία πραγματοποιούνται από ειδικούς σε ακατέργαστο ή αποξηραμένο σοβά. Αυτές οι τεχνικές διαφέρουν ριζικά όπως η ακουαρέλα και η ελαιογραφία.

Οι ειδικοί διακρίνουν τις ακόλουθες τεχνολογίες για τη βαφή τοίχων στο δωμάτιο:

 • Νωπογραφία - είναι η εφαρμογή μιας εικόνας σε υγρό σοβά, που προβλέπει τη χρήση υδατοδιαλυτών χρωμάτων. Αυτός ο τρόπος εργασίας με τοιχογραφίες θεωρείται πολύ περίπλοκος και απαιτεί τον μέγιστο επαγγελματισμό του πλοιάρχου, ο οποίος συνδέεται με την άμεση ξήρανση των χρωμάτων και την πολυπλοκότητα των προσαρμογών στην εικόνα.
Ασπρόμαυρη κλίση

Ασπρόμαυρη κλίση

 • Το Alsekko είναι μια ελαφρώς διαφορετική τεχνική τοιχογραφίας, η οποία συνίσταται στην εφαρμογή μιας εικόνας σε ένα στρώμα ξηρού γύψου. Αυτή η μέθοδος θεωρείται όχι τόσο ανθεκτική και αξιόπιστη, αλλά η εργασία με μια στεγνή επιφάνεια είναι πιο κατάλληλη για έναν ανασφαλμένο καλλιτέχνη.
Τοίχους ζωγραφικής με ακουαρέλα

Τοίχους ζωγραφικής με ακουαρέλα

 • Η σύγχρονη αερογραφία είναι κατάλληλη για τη δημιουργία ογκωδών και ζωντανών εικόνων. Αυτού του είδους η ζωγραφική θεωρείται η πιο ρεαλιστική, αφού τα χαρακτηριστικά των εργαλείων με τα οποία ο πλοίαρχος δουλεύει σας επιτρέπουν να εφαρμόσετε τις μικρότερες εικόνες και λεπτομέρειες στον τοίχο.
Σχέδιο με αεροψεκασμό

Σχέδιο με αεροψεκασμό

FΠΡΑΞΗ! Το Graffiti, ως έκδοση του αεροπλάνου στο δρόμο, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως εγχώρια ζωγραφική: οι αφαιρέσεις και η τραχιά τεχνική είναι ιδανικές για διακόσμηση σύγχρονους εσωτερικούς χώρους.

 • Μια κλασική παραλλαγή της ζωγραφικής είναι η εφαρμογή μιας εικόνας με ακρυλικά χρώματα σε μια προετοιμασμένη επίπεδη επιφάνεια. Η γρήγορη ξήρανση και η ασφαλής για ανθρώπινη βαφή είναι ιδανική για εργασία σε εσωτερικούς χώρους, χωρίς να δημιουργούνται ειδικά προβλήματα. Επιπλέον, αυτή η επιλογή είναι εύκολο να συνδυαστεί με άλλους: για παράδειγμα, για να συμπληρώσει το ακρυλικό μοτίβο με ένα ειδικό φωσφορώδες χρώμα που θα λάμπει στο σκοτάδι.
Γκράφιτι"Lucas"

Γκράφιτι "Lucas"

Ασύμμετρο μοτίβο στον τοίχο

Ασύμμετρο μοτίβο στον τοίχο

Τοίχοι με μια εικόνα της σαβάννας στο παιδικό δωμάτιο

Τοίχοι με μια εικόνα της σαβάννας στο παιδικό δωμάτιο

Χαρακτηριστικά των εικόνων ζωγραφικής και ζωγραφικής στον τοίχο

Ένας ειδικός που ασχολείται επαγγελματικά με τοίχους ζωγραφικής, εργάζεται σύμφωνα με το ακόλουθο σχήμα: δημιουργία ενός έργου, προετοιμασία ενός τοίχου, σχεδίαση ενός σκίτσου και ζωγραφική με χρώματα, καθορισμός μιας εικόνας. Η ακριβής τήρηση του δεδομένου συστήματος επιτρέπει την επίτευξη του μέγιστου αποτελέσματος, καθώς δεν υπάρχουν καθόλου ασήμαντες λεπτομέρειες σε αυτό το έργο.

 • Το σκίτσο επιλέγεται για το μέγεθος και το ύφος του δωματίου. Η γνώμη ενός ειδικού θα βοηθήσει στην αποφυγή προβλημάτων με την έλλειψη σχετικότητας του οικοπέδου στο εσωτερικό.
 • Μια ακόμη και λειασμένη και λειασμένη επιφάνεια καλύπτεται με ένα ειδικό αστάρι, το οποίο όχι μόνο στερεώνει τον τοίχο αλλά και κάνει τη βούρτσα να κινείται πιο μαλακά.
 • Το σκίτσο αποτελεί προϋπόθεση για την εργασία σε μεγάλες περιοχές, καθώς η παραμικρή παραμόρφωση των γραμμών απειλεί να χαλάσει όλη την εικόνα της εικόνας.
 • Τα χρώματα εφαρμόζονται με βάση την επιλεγμένη τεχνική. Προτιμώνται τα ασφαλέστερα υλικά χωρίς οξεία οσμή, γρήγορη ξήρανση και μακρόχρονη φωτεινότητα.
 • Για να διορθώσετε την εικόνα χρησιμοποιείται συνήθως ματ ή γυαλιστερό βερνίκι, επιτρέποντάς σας να σκουπίσετε τον τοίχο με ένα υγρό πανί για να καθαρίσετε τη σκόνη.
Υπνοδωμάτιο στη σοφίτα

Υπνοδωμάτιο στη σοφίτα

Παραδοσιακό υπνοδωμάτιο με νότες εξωτισμού

Παραδοσιακό υπνοδωμάτιο με νότες εξωτισμού

Διακόσμηση θυρών

Διακόσμηση θυρών

Ζωγραφική τοίχοι στο εσωτερικό με τα χέρια τους είναι μια άξια επιλογή για την ενημέρωση του δωματίου, κατάλληλο για δημιουργικά άτομα που θέλουν να διακοσμήσουν τα σπίτια τους οι ίδιοι. Παρά την πληθώρα πληροφοριών που σχετίζονται με τέτοια εσωτερική διακόσμηση, οι ειδικοί δεν συνιστούν να ενδιαφέρονται πολύ για την τοιχογραφία χωρίς προσεκτική προετοιμασία.

Η φροντίδα για την τοιχογραφία πρέπει να είναι προσεκτική και προσεκτική: για να καθαρίσετε την επιφάνεια χρησιμοποιώντας τα πιο απαλά σκευάσματα, μαλακά χνουδωτά χέρια και βούρτσες. Το στρώμα της λάκας πρακτικά δεν είναι λερωμένο, πράγμα που επιτρέπει τη διατήρηση της φωτεινότητας και της σαφήνειας της εικόνας για πολλά χρόνια.

Σχεδίαση κιμωλία σε τοίχο σχιστόλιθου

Σχεδίαση κιμωλία σε τοίχο σχιστόλιθου

Η τοιχογραφία μπορεί να αναζωογονήσει ένα εξαιρετικό κτίριο

Η τοιχογραφία μπορεί να αναζωογονήσει ένα εξαιρετικό κτίριο

Τοίχος ζωγραφική στο εσωτερικό (54 φωτογραφίες): η αρχική διακόσμηση για το διαμέρισμα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 2 = 10