Συντηρητική εικόνα ενός καθιστικού με μαύρους τοίχους

Συντηρητική εικόνα ενός καθιστικού με μαύρους τοίχους

Η επιθυμία να κάνει το εσωτερικό σας μοναδικό αναδύεται σε όλους όσους αποφασίζουν να κάνουν επισκευές. Επιλογή χρήση του Ταπετσαρίες με μεταξοτυπία πολύ πρωτότυπο. Στους τοίχους φαίνονται ενδιαφέροντα και μπορούν να γίνουν το κύριο "highlight" οποιουδήποτε δωματίου.

 • Τι είναι και πώς παράγονται;
 • Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα
 • Ειδικότητα της επικόλλησης
 • Χρήση στο εσωτερικό
Τα εντυπωσιακά στοιχεία της διακόσμησης υπογραμμίζουν τη χρωματική εμβέλεια των τοίχων

Τα εντυπωσιακά στοιχεία της διακόσμησης υπογραμμίζουν τη χρωματική εμβέλεια των τοίχων

Τι είναι και πώς παράγονται;

 • Μεταξοτυπία ονομάζεται ειδική μέθοδος σχεδίασης εικόνας στην επιφάνεια ταπετσαρίας. Σε αυτή την περίπτωση, χρησιμοποιείται ένα μεμβράνη μικρού μεγέθους και μια μήτρα. Είναι ενδιαφέρον ότι αυτή η τεχνική είναι γνωστή από τη δεύτερη χιλιετία π.Χ. αλλά στην αρχαιότητα χρησιμοποιήθηκε για άλλους σκοπούς.
Δωμάτιο διακόσμηση σε μπεζ τόνους

Δωμάτιο διακόσμηση σε μπεζ τόνους

Η σύγχρονη παραγωγή χρησιμοποιεί την πιο σύγχρονη τεχνολογία, λόγω της οποίας η ταπετσαρία βινυλίου με μεταξοτυπία είναι πολύ μεγάλη ζήτηση. Σήμερα ταπετσαρία με αυτό το αποτέλεσμα είναι:

 1. Επίστρωση δύο επιπέδων με χαρτί και χαρτί μη υφασμένο ύφασμα στη βάση.
 2. Μια επίστρωση ενισχυμένη με βινύλιο εφαρμόζεται επάνω του.
 3. Πάνω από αυτά τα στρώματα, ξεκινάει μια πρέσα, λόγω της οποίας η επιφάνεια του προϊόντος γίνεται ομαλή και ομαλή, εμφανίζεται η λάμψη της μάρκας. Το ανάγλυφο είναι ελάχιστα αντιληπτό.

Ενδιαφέρουσες! Ταπετσαρίες με μεταξοτυπία, που παράγονται σήμερα, μιμούνται το δέρμα των ζώων, βελούδο, πέτρα και ομοιόμορφα δομικό σοβά. Αλλά εξακολουθεί να είναι η κύρια και πολύ δημοφιλής εικόνα - στολίδια και μια ποικιλία από floral μοτίβα.

Μια όμορφη εκτύπωση που αντικατοπτρίζεται στο φως του ήλιου

Μια όμορφη εκτύπωση που αντικατοπτρίζεται στο φως του ήλιου

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Πριν αγοράσετε ρολά τέτοιων ταπετσαριών, πρέπει να καταλάβετε τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες τους.

Οφέλη
Αυξημένη αντοχή. Όσο πιο παχύς είναι ο καμβάς, τόσο υψηλότερη είναι αυτή η εικόνα. Είναι πολύ βολικό ότι όταν κολλάνε, δεν σέρνουν, μην δακρύζουν, μην τεντώνετε, αλλά κρατάτε σταθερά το σχήμα.
Ανθεκτικότητα. Με τις πιο συντηρητικές εκτιμήσεις, τέτοιες ταπετσαρίες θα λειτουργήσουν για δέκα χρόνια. Αυτό είναι επίσης δυνατό λόγω του γεγονότος ότι δεν καίγονται στον ήλιο, απωθεί τη σκόνη.
Πρακτικότητα. Δεν τείνουν να απορροφούν τις οσμές, η τριβή ουσιαστικά δεν υποφέρει.
Αντοχή στην υγρασία. Όχι όλες οι ταπετσαρίες μπορούν να καυχηθούν για ένα τέτοιο χαρακτηριστικό. Στην περίπτωση των εξεταζόμενων αποτελεσμάτων, επιτυγχάνεται λόγω της θερμής μεθόδου παραγωγής. Ίσως καλούνται να πλένονται, επειδή κατά τον καθαρισμό τους επιτρέπεται να σκουπίσουν με ένα υγρό πανί.
Ασφάλεια. Κατασκευασμένο από υλικά φιλικά προς το περιβάλλον.
Το σωστά επιλεγμένο συνδυασμό χρωμάτων θα προσφέρει άνεση και άνεση στο δωμάτιο

Το σωστά επιλεγμένο συνδυασμό χρωμάτων θα προσφέρει άνεση και άνεση στο δωμάτιο

 • Ίσως, το κύριο πράγμα, για το οποίο η ταπετσαρία με μεταξοτυπία ήταν άρεσε από τους αγοραστές, είναι η εμφάνισή τους. Αυτή είναι μια μεταξένια λάμψη, και πολυτελής γυαλιστερή επιφάνεια, τρεμοπαίζει κάτω από τεχνητό φωτισμό. Οι αρθρώσεις, ακόμη και λαμβάνοντας υπόψη το φωτεινό πρότυπο, είναι αόρατες.

Μειονεκτήματα
Πριν από την κόλληση, θα πρέπει να προετοιμάσετε τέλεια την επιφάνεια - όλα τα ελαττώματα θα είναι πολύ αισθητά.
Πολύ φθηνή ταπετσαρία μπορεί να είναι επικίνδυνη για τον άνθρωπο. Η μείωση των τιμών είναι δυνατή μόνο με τη χρήση φορμαλδεΰδων.
Ταπετσαρία με βάση χαρτιού δεν θα "αναπνεύσει", η οποία επηρεάζει θετικά την ανάπτυξη των μυκήτων.
Πολύ υψηλή τιμή.
Σε περίπτωση πυρκαγιάς, οποιαδήποτε ταπετσαρία με μεταξοτυπία θα απελευθερώσει τοξικές ουσίες στον αέρα.
Η λευκή διακόσμηση των τοίχων υπογραμμίζει την πρωτοτυπία του σετ επίπλων

Η λευκή διακόσμηση των τοίχων υπογραμμίζει την πρωτοτυπία του σετ επίπλων

Ειδικότητα της επικόλλησης

Αυτά τα αυθεντικά ταπετσαρία πρέπει να είναι κατάλληλα κολλημένα. Βασικά σημεία που πρέπει να ληφθούν υπόψη:

 1. καθαρισμός από μόλυνση.
 2. διάθεση σκόνης, μούχλα.
 3. σοβάδες με τελική επένδυση.
 4. λείανση;
 5. πριν από την κόλληση.
Ανεξάρτητη εργασία για τη διακόσμηση των τειχών απαιτεί τη διαθεσιμότητα αυτών των εργαλείων

Η ανεξάρτητη εργασία για τη διακόσμηση των τειχών απαιτεί τη διαθεσιμότητα αυτών των εργαλείων

Σημαντικό! Για να μην εμφανίζονται φυσαλίδες και λεκέδες στην ταπετσαρία, θα πρέπει να προετοιμάσετε σωστά την επιφάνεια.

Αφαιρώντας όλα τα σφάλματα από την επιφάνεια των τοίχων, μπορείτε εύκολα να ξεκινήσετε τη διαδικασία της κόλλησης της ταπετσαρίας

Αφαιρώντας όλα τα λάθη από την επιφάνεια των τοίχων, μπορείτε εύκολα να ξεκινήσετε τη διαδικασία τοποθέτησης ταπετσαρίας

 • Στη διαδικασία της κόλλησης θα χρειαστείτε: κόλλα ταπετσαρίας, μαχαίρι γραφείου, ρολά, σπάτουλα.
Συμβουλές:
 1. Προκειμένου οι αρμοί να είναι όσο το δυνατόν πιο αισθητοί, η κατεύθυνση της κίνησης κατά την επικόλληση είναι από το παράθυρο μέχρι την πόρτα.
 2. Το ύφασμα πρέπει να εφαρμόζεται αυστηρά ευθεία, γι 'αυτό το λόγο η γωνία μεταξύ του τοίχου και του παραθύρου θα πρέπει να ελέγχεται με ένα plumb.
 3. Η κόλλα χρειάζεται ένα ιδιαίτερο, μόνο για wallpapers μεταξοτυπίας. Βέλτιστο να το αποκτήσετε μαζί με τους καμβάδες. Σε αυτή την περίπτωση, ο σύμβουλος θα βοηθήσει στον υπολογισμό του απαραίτητου αριθμού. Αραιώστε την ξηρή σύνθεση πρέπει να είναι αυστηρά σύμφωνα με τις οδηγίες.
 4. Η κόλλα εφαρμόζεται στον καμβά. Όσον αφορά την τεχνολογία, χρειάζεται να δώσει λίγο χρόνο για να απορροφήσει. Πόσα - μπορείτε να καθορίσετε στη συσκευασία.
 5. Εάν το φύλλο είναι πυκνό, θα χρειαστεί να εφαρμόσετε την κόλλα στον τοίχο.
 6. Ευθυγραμμίζεται μετά την τοποθέτηση στον τοίχο με ελαστικό κύλινδρο, προς την κατεύθυνση από το κέντρο προς τα άκρα. Από τη ραφή θα βγει η κόλλα, πρέπει να καθαριστεί αμέσως.
 7. Ιδιαίτερα δύσκολο μπορεί να είναι στις γωνίες, επειδή δεν επικαλύπτονται, γι 'αυτό θα είναι απαραίτητο να προσαρμοστεί προσεκτικά.

Χρήση στο εσωτερικό

Τέτοιες πρωτότυπες ταπετσαρίες θα φαίνονται κατάλληλες σε σχεδόν οποιοδήποτε δωμάτιο, ωστόσο υπάρχουν ορισμένα χαρακτηριστικά της επιλογής τους.

Για ένα υπνοδωμάτιο

Ταπετσαρία με μεταξοτυπία φαίνονται καλά στην κρεβατοκάμαρα, δηλαδή σε οποιοδήποτε χώρο για ξεκούραση. Δημιουργούν ένα ύφασμα απομίμησης, το οποίο κάνει το δωμάτιο πολύ ζεστό. Ευχάριστο στην αφή, διαφέρουν την απαραίτητη αντίσταση σε εξωτερικές επιδράσεις.

Για τη σημείωση! Μεταξύ των δυσκολιών, αξίζει να σημειωθεί η ανάγκη για τακτική αερισμό, δεδομένου ότι τέτοια ταπετσαρία δεν επιτρέπει τον αέρα.

Τα καλύμματα τοίχων και τα έπιπλα ρυθμίζονται αρμονικά ο ένας στον άλλο

Το κάλυμμα τοίχου και τα έπιπλα ρυθμίζονται αρμονικά ο ένας στον άλλο

Κατά την επιλογή ταπετσαρίας για την κρεβατοκάμαρα, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στο χρώμα. Για το μικρότερο - η καλύτερη λύση θα είναι φωτεινά χρώματα. Εάν το δωμάτιο είναι ευρύχωρο, μπορείτε να επιλέξετε σκοτεινό.

Είναι σημαντικό να παρατηρήσετε ορισμένες αποχρώσεις:
 1. Δεν αξίζει τον κόπο συνδυάστε ταπετσαρία με άλλους τύπους υφασμάτων, η σύνδεσή τους είναι σχεδόν αδύνατη.
 2. Για το υπνοδωμάτιο είναι βέλτιστο να χρησιμοποιήσετε 1-2 χρώματα, που δεν χρειάζονται πλέον, διαφορετικά το δωμάτιο θα φαίνεται υπερφορτωμένο.
 3. Η καλύτερη λύση - μονοφωνικές καμβάδες με στολίδια.
 4. Εάν το δωμάτιο είναι χαμηλό, είναι απαραίτητο να διαθέσετε μια ζώνη κοντά στο κρεβάτι με χρώμα (διακόσμηση) από το δάπεδο μέχρι το ανώτατο όριο - αυτή η μέθοδος οπτικά ανυψώνει το ανώτατο όριο.

Σαλόνι

Για αυτό το δωμάτιο, ταπετσαρία με εκτύπωση μεταξοτυπίας είναι η καλύτερη επιλογή. Είναι εξαιρετικά, κομψά, με την ίδια φθορά και ανθεκτικότητα.

Συμβουλές! Εάν χρησιμοποιείτε ένα κατακόρυφο μοτίβο, το ύψος της οροφής αύξηση οπτικά.

Πρωτότυπη διακόσμηση των τειχών στο σαλόνι

Πρωτότυπη διακόσμηση των τειχών στο σαλόνι

Τα χρώματα παστέλ ταιριάζουν απόλυτα στο σαλόνι με το στιλ της Προβηγκίας

Τα χρώματα παστέλ ταιριάζουν απόλυτα στο σαλόνι με το στιλ της Προβηγκίας

Κουζίνα

Λόγω της αντοχής και της σταθερότητας τέτοιων ταπετσαριών χρήση στην κουζίνα δεν θα γίνει πρόβλημα. Φυσικά, για χώρο εργασίας δεν ταιριάζουν, αλλά αυτό είναι όλο για τα υπόλοιπα οικόπεδα. Στην περίπτωση αυτή, η εμφάνισή τους θα είναι πολύ πρωτότυπη και ζωντανή.

Συμπέρασμα

Η μεταξοτυπία είναι μια εξαιρετική λύση. Η τιμή τους δεν είναι η πιο προσιτή, αλλά είναι δυνατόν να περάσετε μια φορά και να ξεχάσετε την ανάγκη να επικολλήσετε ταπετσαρία για τουλάχιστον μια δεκαετία.

Παράδειγμα χρήσης μιας χρυσής απόχρωσης στο μπάνιο

Παράδειγμα χρήσης μιας χρυσής απόχρωσης στο μπάνιο

Ταπετσαρία με μεταξοτυπία στο εσωτερικό: πονηρή επικόλληση, κομψές ιδέες και συνδυασμοί

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

49 + = 53