Υπνοδωμάτιο ιδιωτικής κατοικίας με πρόσβαση στη βεράντα

Υπνοδωμάτιο ιδιωτικής κατοικίας με πρόσβαση στη βεράντα

Η σύγχρονη αγορά προσφέρει στον καταναλωτή μια πλούσια ποικιλία κεραμικά πλακίδια, ή πλακάκι. Η τεχνολογία της κατασκευής της είναι γνωστή από πολύ καιρό - το υλικό είναι φτιαγμένο από ψημένο πηλό. Έχοντας περάσει την πορεία μιας αιώνων βελτίωσης, η παραγωγή πλακιδίων δεν έχει χάσει τη σημασία και τη δημοτικότητά της. Σήμερα είναι ευρέως σε ζήτηση από τους αγοραστές και είναι ένα από τα αγαπημένα υλικά που αντιμετωπίζουν οι σχεδιαστές και κατασκευαστές.

 • Ποικιλία ειδών
 • Ταξινόμηση 
 • Διαστάσεις
 • Χαρακτηριστικά
 • Κατασκευαστές πλακιδίων
Πλακάκια με 3D αποτέλεσμα στο εσωτερικό της κουζίνας

Πλακάκια με 3D αποτέλεσμα στο εσωτερικό της κουζίνας

Ποικιλία ειδών

Καθώς αναπτύσσεται η βιομηχανία, εμφανίζονται όλοι οι νέοι τύποι κεραμικών πλακιδίων με εξαιρετικές ιδιότητες, φυσικά και μηχανικά χαρακτηριστικά, λειτουργικές ιδιότητες.

Σημαντικό! Οι ειδικοί ταξινομούν τα κεραμικά προϊόντα από κεραμικά σύμφωνα με τη σύνθεση και τις διαφορές στον τεχνολογικό κύκλο παραγωγής.

Γνωρίζοντας τεχνικούς και εμπορικούς τύπους πλακιδίων, οι εμπειρογνώμονες θα κατονομάσουν ξεκάθαρα τις ιδιότητές του και θα προτείνουν το πεδίο εφαρμογής:

Προβολή Περιγραφή
Μονοσύνθεση Είναι φτιαγμένο από λευκές ποιότητες αργίλου, οι οποίες πρώτα πιέζονται υπό υψηλή πίεση και έπειτα καλύπτονται με λούστρο και υπόκεινται σε καύση υψηλής θερμοκρασίας στον κλίβανο. Δεν έχει αρκετούς πόρους, η μονοκόστρωση είναι ανθεκτική, μη υγροσκοπική, κατάλληλη για φινίρισμα λουτρών, ντους, τοποθέτηση στην κουζίνα.
Μικροσκόπιο Είναι κατασκευασμένο από κόκκινο πηλό με διπλή πυροδότηση. Κατ 'αρχάς, εφαρμόζεται επί της επιφάνειας ένα σχέδιο ανακούφισης και ψήνεται, τότε το επίπεδο είναι γυαλισμένο και πάλι υπόκειται σε φρύξη. Το πορώδες του bicotry είναι υψηλό - τέτοια κεραμικά είναι υγροσκοπικά, απορροφούν εύκολα υγρούς ατμούς, γίνεται υγρό.
Μονοπόρωση Παράγεται από λευκή άργιλο με την προσθήκη λεπτής άμμου και στοιχείων που περιέχουν σίδηρο. Είναι εύθραυστο, έχει πιο χονδροειδή δομή και το πάχος αυξάνεται στα 10-12 mm. Από το μονοπυροσύστημα δημιουργούνται μεγάλα πάνελ με διορθωμένα άκρα (κομμένα σε γωνία), κατάλληλα για απρόσκοπτη τοποθέτηση.
Κλίνκερ Προϊόν εξαιρετικά ανθεκτικό, που δεν λαμβάνεται με πίεση, αλλά με εξώθηση. Δεν έχει πρακτικά πόρους, δεν απορροφά νερό, είναι εξαιρετικά ανθεκτικό, ανθεκτικό στη φθορά. Ιδανικό για εσωτερική και εξωτερική επένδυση.
Gres και Cotto Παράγονται με τη μέθοδο της σύντηξης πηλού πολλών πηλών υπό την επίδραση της υψηλής θερμοκρασίας. Στην κορυφή, τα μοντέλα γυαλίζονται σε λάμψη χρησιμοποιώντας συνθέσεις κηρού.
Πλακάκια από πορσελάνη Αυτή η υψηλή αντοχή μονολιθικό υλικό κατασκευασμένο αποκλειστικά από λευκό πηλό: πιέζεται, ψήνονται σε πολύ υψηλή θερμοκρασία, οι χρωστικές προστίθενται απ 'ευθείας στη μάζα, δίνοντας στο προϊόν ένα ομοιόμορφο χρώμα. Με τη δύναμη του κεραμικού γρανίτη υπερβαίνει φυσική πέτρα.
Majolica Λαμβάνεται με τη μέθοδο της διπλής πιέσεως του κόκκινου πηλού, καλύπτεται με αδιαφανή γλάσο από πάνω. Μαγιολική έχουν το υψηλότερο ποσοστό απορρόφησης ύδατος - μέχρι 25%, γίνεται γρήγορα υγρό και σχεδόν πλήρως κορεσμένη με νερό, έτσι ώστε μόνο κατάλληλο για το φινίρισμα των ξηρών περιοχών.
Τυρκουάζ χρώμα στο εσωτερικό του μπάνιου

Τυρκουάζ χρώμα στο εσωτερικό του μπάνιου

Τζάκι με κλίνκερ

Τζάκι με κλίνκερ

Ταξινόμηση

Για την ευκολία προσανατολισμού, τα κεραμικά τοιχοποιίας ταξινομούνται σύμφωνα με διάφορες παραμέτρους:

 • το χρώμα, την παρουσία ενός σχεδίου, την ανάγλυφη επίστρωση,
 • σκοπός του - μπορντούρες, υπόβαθρα, διακοσμητικά στοιχεία,

 • ποικιλία - από το υψηλότερο πρώτο έως το τρίτο (το προϊόν υψηλής ποιότητας της πρώτης τάξης σημειώνεται με κόκκινο χρώμα, το δεύτερο με μπλε χρώμα, το τρίτο με πράσινο χρώμα).
 • πάχος - λεπτό (έως 8 mm) και παχύ (8-12 mm),
 • τιμολόγιο - ματ, polumatovaya, τζάμια, γυαλισμένο?
 • τεχνολογίας παραγωγής - μαγιολίτσα, μονόκοκκο, κλίνκερ κλπ. ·
 • συγκεκριμένα χαρακτηριστικά - αντοχή στην υγρασία, ανθεκτικότητα, αντίσταση στη θερμοκρασία,
 • τυπικά μεγέθη.
Μια τεράστια γκάμα κεραμικών πλακιδίων θα σας βοηθήσει να επιλέξετε τις πιο κατάλληλες επιλογές για το εσωτερικό σας

Μια τεράστια γκάμα κεραμικών πλακιδίων θα σας επιτρέψει να επιλέξετε τις πιο κατάλληλες επιλογές για το εσωτερικό

Ο μύθος στη συσκευασία θα σας βοηθήσει να επιλέξετε το πιο κατάλληλο κεραμίδι

Ο μύθος στη συσκευασία θα σας βοηθήσει να επιλέξετε το πιο κατάλληλο κεραμίδι

Σημαντικό! Μην χάσετε στην ποικιλία των κατηγοριών πλακιδίων θα επιτρέψει τον προσανατολισμό στη φύση των χώρων για τους οποίους αγοράζονται τα προϊόντα - μπάνιο, κουζίνα, διάδρομο. Κατά την επιλογή είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη ο σκοπός του δωματίου, το καθεστώς θερμοκρασίας-υγρασίας, η περιοχή.

Διαστάσεις

Κατά την επιλογή επένδυση πλακιδίων είναι απαραίτητο να δοθεί προσοχή όχι μόνο από το μέγεθος, αλλά και για το σχήμα του προϊόντος - τετράγωνο, ορθογώνιο ή το έθιμο μωσαϊκό πλακάκια (τρίγωνα, εξάγωνα).

Για τη σημείωση! Τις περισσότερες φορές, χρησιμοποιούνται οι δύο πρώτοι τύποι, οι πλευρικές διαστάσεις μπορούν να είναι από 25 έως 1200 mm.

Οι πιο συνηθισμένες μορφές πλακιδίων για τοίχους είναι οι εξής:

 1. 30 x 30 cm.
 2. 60 x 60 cm.
 3. 60 x 120 εκ.

Οι ειδικοί διακρίνουν το ονομαστικό μέγεθος των προϊόντων και το πραγματικό - διαμέτρημα. Οι δυτικοί παραγωγοί υποδεικνύουν τη μέγιστη επιτρεπόμενη βαθμονόμηση δειγμάτων σε μία συσκευασία σε ποσοστό - από 0,8 έως 2%. Προκειμένου οι διαφορές στις διαστάσεις των επιμέρους πλακιδίων να μην είναι ορατές οπτικά, δίπλα σε προϊόντα στοίβας με τις ίδιες ή παρακείμενες τιμές μετρητών.

Συμβουλές! Επιλογή πλακιδίων κατά μέγεθος εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την περιοχή του δωματίου: όσο μεγαλύτερη είναι η περιοχή του, τόσο μεγαλύτερα θα είναι τα κεραμίδια. Σε ένα κοντινό δωμάτιο, μεγάλα μεγέθη πάνελ θα φαίνονται ακατάλληλα, είναι καλύτερο να περικλείει τα μεσαία και μικρού μεγέθους πλακάκια.

Ένα ευρύχωρο σαλόνι, διακοσμημένο με το στυλ του eco

Ένα ευρύχωρο σαλόνι, διακοσμημένο με το στυλ του eco

Διαχωρισμός του υπνοδωματίου και του μπάνιου με γυάλινο χώρισμα

Διαχωρισμός του υπνοδωματίου και του μπάνιου με γυάλινο χώρισμα

Χαρακτηριστικά

Οι αγοραστές θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι είναι λιγότερο σημαντικό από το πάτωμα, και η γεωμετρική ακρίβεια της μορφής και να χτυπήσει το χρωματικό τόνο του εσωτερικού είναι σημαντικό κριτήριο κατά την επιλογή του παράγοντα επένδυση τοίχων ανθεκτικότητα και αντοχή στο νερό. Τα κεραμίδια πρέπει να πληρούν ορισμένα πρότυπα:

 • Απορρόφηση νερού - στο εύρος 10-20%, κατά μέσο όρο 16%.
Δεν είναι κάθε κεραμίδι κατάλληλο για το τελείωμα του μπάνιου

Δεν είναι κάθε κεραμίδι κατάλληλο για το τελείωμα του μπάνιου

Όταν διακοσμούν τοίχους, η δύναμη του υλικού δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο

Όταν τελειώσουν οι τοίχοι, η δύναμη του υλικού δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο

 • Πορώδες επηρεάζει την ικανότητα του υλικού να απορροφά την υγρασία. Ως εκ τούτου, λουτρό θα πρέπει να επιλέγονται μικρά δείγματα πόρου - monokotturu, κλίνκερ, γρανίτη, και άλλοι τύποι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να στεγνώσει δωμάτια, συμπεριλαμβανομένων μακροπορώδη μαγιολική.
 • Αντοχή κεραμικά όταν το στερεώνετε σε μια κάθετη επιφάνεια δεν παίζει σημαντικό ρόλο, οπότε για τη διακόσμηση των τοίχων αυτός ο δείκτης δεν έχει καμία θεμελιώδη σημασία.
 • Πάχος τα κεραμίδια είναι σε θέση να μειώσουν ελαφρώς τις χωρικές διαστάσεις, έτσι σε ορισμένες περιπτώσεις προτιμώνται τα λεπτά δείγματα. Επιπλέον, είναι πιο εύκολο να κοπούν και να ενωθούν στις γωνίες.
 • Βαθμοί. Για τους τοίχους είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε ένα υψηλής ποιότητας κεραμίδι - όχι μικρότερο από το δεύτερο.
Εσωτερικό της κουζίνας με μεσογειακό στυλ

Εσωτερικό της κουζίνας με μεσογειακό στυλ

Όμορφο μοντέρνο σχεδιασμό σαλόνι

Όμορφο μοντέρνο σχεδιασμό σαλόνι

Σημειώστε! Κατά την αγορά κεραμικών πλακιδίων, ελέγξτε τη σήμανση σε όλα τα κουτιά: ο αριθμός παρτίδας στις συσκευασίες πρέπει να είναι ένας, καθώς και ο τόνος χρώματος και η βαθμονόμηση.

Κατασκευαστές πλακιδίων

Παραδοσιακά στην αγορά υπήρξε μια κατανομή της παραγωγής πλακιδίων σε εγχώρια και δαπανηρή ευρωπαϊκή παραγωγή του προϋπολογισμού της Πορτογαλίας, της Ιταλίας, της Γερμανίας και της Ισπανίας. Οι εταιρείες της Δυτικής Ευρώπης παράγουν κεραμίδια τέλειου γεωμετρικού σχήματος, με χρώματα σχεδιαστή, συνεχώς ενημερώνουν συλλογές, ολοκληρώνουν κάθε σειρά με πλήρη σειρά προϊόντων - δείγματα φόντου, διακοσμητικά στοιχεία, σύνορα.

Συμβουλές! Τα κεραμικά αγαθά εγχώριας παραγωγής ανταγωνίζονται μερικές φορές αρκετά επιτυχώς με τη Δυτική Ευρώπη στον τομέα των τιμών και της ποιότητας. Για τον όγκο, η επισκευή με τη χρήση εγχώριων προϊόντων θα κοστίσει 1,5-2 φορές φθηνότερα.

Το κεραμίδι με ανακούφιση φαίνεται πολύ εντυπωσιακό

Το κεραμίδι με ανακούφιση φαίνεται πολύ εντυπωσιακό

Chevron στο σχεδιασμό του μπάνιου

Chevron στο σχεδιασμό του μπάνιου

Επιπλέον, υπήρχαν κοινοπραξίες, καθώς και ρωσικά εργοστάσια που λειτουργούν με εισαγόμενες πρώτες ύλες ή με δυτικές μεθόδους. Η ποιότητα των προϊόντων τους δεν είναι κατώτερη από τα ευρωπαϊκά μοντέλα.

Για τη σημείωση! Ανάμεσα στις κορυφαίες ρωσικές μάρκες Kerrama Marrazzi, La Favola (Volgograd Plant VKZ), Uralkeramika.

Κεραμικά πλακίδια - καθολικό οικοδομικό υλικό για διακόσμηση τοίχων: πρακτικό, όμορφο, ανθεκτικό. Επιλέγοντας το κατάλληλο μέρος μιας σειράς των κατασκευαστών συλλογής και συμπληρώνοντας το εσωτερικό του, ο ιδιοκτήτης δεν μπορεί να δεκαετίες να ανησυχείτε για επισκευές - πλακάκια φινίρισμα δεν θα χάνουν τις ιδιότητές τους καταναλωτές και δεν χάνουν τη σημασία την πάροδο του χρόνου.

Είδη κεραμικών πλακιδίων για τοίχους: ταξινόμηση, μεγέθη και σύγχρονοι κατασκευαστές

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

28 − = 24