Βαφή για τους τοίχους στο διαμέρισμα. Ένα μικρό σκούρο κόκκινο χρώμα του τείχους στο σαλόνι είναι μια άμεση χρέωση ενέργειας κάθε μέρα

Ένα μικρό σκούρο κόκκινο χρώμα του τείχους στο σαλόνι είναι μια άμεση χρέωση ενέργειας κάθε μέρα

Ένα από τα πιο δημοφιλή μέσα ενημέρωσης του εσωτερικού είναι βαφή τοίχου στο διαμέρισμα. Η επιλογή του σωστού για κάθε συγκεκριμένη περίπτωση είναι ένα από τα κύρια ζητήματα που πρέπει να απαντηθούν πριν από την έναρξη των εργασιών επισκευής. Η υπάρχουσα ποικιλία αποχρώσεων διαφορετικών χρωμάτων επιτρέπει τη δημιουργία διαφορετικών οπτικών εφέ στο δωμάτιο, έτσι ώστε η τελική επιλογή δεν πρέπει να γίνεται από τα χαρακτηριστικά χρώματος αλλά από άλλες παραμέτρους. Παρακάτω θα μιλήσουμε για το χρώμα που υπάρχει στην αγορά κατασκευών και τι είναι σημαντικό να εξεταστεί πριν από την αγορά.

Περιεχόμενα

  • Τρέχουσα ταξινόμηση
  • Επιλέγοντας το χρώμα για τους τοίχους: video tutorials
  • Τύποι χρωμάτων ανά σύνθεση
  • Αρμόδια επιλογή
Βαφή για τους τοίχους στο διαμέρισμα. Αερόμπικ - χρωματισμός κλίσης πολύπλοκων ετερογενών επιφανειών με ψεκασμό βαφής

Αερόμπικ - χρωματισμός κλίσης πολύπλοκων ετερογενών επιφανειών με ψεκασμό βαφής

Βαφή για τους τοίχους στο διαμέρισμα. Ανόμοια επικάλυψη με σκληρές βούρτσες

Ανόμοια επικάλυψη με σκληρές βούρτσες

Βαφή για τους τοίχους στο διαμέρισμα. Το ιδιόμορφο, αλλά εντυπωσιακά διακοσμητικό χρώμα των τοίχων είναι μαύρο. Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, δεν κάνει το δωμάτιο καταθλιπτικό, αλλά μπορεί να φανεί πολύ φρέσκο

Το ιδιόμορφο, αλλά εντυπωσιακά διακοσμητικό χρώμα των τοίχων είναι μαύρο. Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, δεν κάνει το δωμάτιο καταθλιπτικό, αλλά μπορεί να φανεί πολύ φρέσκο

Τρέχουσα ταξινόμηση

Ερχόμενοι σε οποιοδήποτε κατάστημα οικοδομών, τα μάτια θα διασκορπιστούν από διαφορετικά δοχεία με διαφορετικούς τύπους χρωμάτων. Προσπαθώντας να καταλάβετε όλη αυτή την αφθονία αξίζει να σκεφτείτε εκ των προτέρων ποια χαρακτηριστικά πρέπει να αναγράφονται στην τράπεζα που χρειάζεστε. Ας περάσουμε από τα σημεία:

  1. Όλα τα χρώματα χωρίζονται σε πρόσοψη και εσωτερικό, δηλ. ορισμένοι εφαρμόζονται έξω από το σπίτι, άλλοι είναι μέσα. Τα χρώματα για τοίχους ενός διαμερίσματος πρέπει να είναι εσωτερικά (συχνά σε πακέτα γραμμένα "για εσωτερική εργασία").
  2. Διακεκριμένα χρώματα στην αλληλεπίδραση τους με το νερό: υπάρχουν υγρασία και αντοχή στην υγρασία, δηλ. μερικά ισχύουν σε βρεγμένα δωμάτια (κουζίνα, μπάνιο), ενώ άλλα δεν είναι. Για να επιλέξετε μια πιο κατάλληλη επιλογή, πρέπει να σκεφτείτε για το σκοπό του δωματίου που επισκευάζεται.
  3. Μια άλλη σημαντική παράμετρος, σύμφωνα με την οποία όλα τα χρώματα χωρίζονται σε δύο ομάδες, είναι η διαπερατότητα των ατμών. Στην αγορά είναι διαπερατά από ατμούς, δηλ. Αναπνεύσιμα υλικά και υδρατμούς. Σε εκείνους τους χώρους όπου πρέπει να περάσετε πολύ χρόνο (σαλόνι, υπνοδωμάτιο), πρέπει να επιλέξετε διαπερατά από ατμούς χρώματα για τοίχους.

    Βαφή για τους τοίχους στο διαμέρισμα. Πλήρως λευκοί τοίχοι από τούβλα - στο ύψος της μόδας. Αλλά πρέπει να έχουμε κατά νου ότι η τοιχογραφία είναι δύσκολο έργο, τα στάδια της εφαρμογής του οποίου μπορεί να διαρκέσουν αρκετές εβδομάδες

    Πλήρως λευκοί τοίχοι από τούβλα - στο ύψος της μόδας. Αλλά πρέπει να έχουμε κατά νου ότι η τοιχογραφία είναι δύσκολο έργο, τα στάδια της εφαρμογής του οποίου μπορεί να διαρκέσουν αρκετές εβδομάδες

  4. Ακόμη και με την επιλογή και την αγορά οικοδομικών υλικών αξίζει να σκεφτόμαστε τη φροντίδα τους. Μια σημαντική παράμετρος εδώ είναι η αντίσταση στη φθορά. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν η βαφή πλένεται, επειδή η συχνότητα πλύσης των τοίχων πρέπει να καθορίζει άμεσα τον βαθμό αντοχής στην τριβή.
    Βαφή για τους τοίχους στο διαμέρισμα. Τα χρώματα νερού και αλκυδικών χρωμάτων είναι κατάλληλα για τη βαφή ταπετσαρίας"под покраску"

    Τα χρώματα νερού και αλκυδικών είναι κατάλληλα για τη ζωγραφική ταπετσαρία "για ζωγραφική"

    Βαφή για τους τοίχους στο διαμέρισμα. Ένα σημαντικό ζήτημα είναι η επιλογή μεταξύ τελικού χρώματος και χρώματος κατά τη διαδικασία επισκευής. Τα δείγματα χρώματος στη δεύτερη περίπτωση γίνονται απευθείας στον τοίχο

    Ένα σημαντικό ζήτημα είναι η επιλογή μεταξύ τελικού χρώματος και χρώματος κατά τη διαδικασία επισκευής. Τα δείγματα χρώματος στη δεύτερη περίπτωση γίνονται απευθείας στον τοίχο

  5. Επίσης, όταν επιλέγετε, είναι απαραίτητο να βασιστείτε σε ένα τέτοιο χαρακτηριστικό όπως το κρύσταλλο. Σημαίνει πόση μπογιά απαιτείται ανά τετράγωνο. m. της επιφάνειας. Η εμφάνιση του βαμμένου τοίχου δεν επηρεάζει την παράμετρο με οποιονδήποτε τρόπο, αλλά πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά τον προσδιορισμό του απαιτούμενου αριθμού δοχείων.
  6. Για να καταστεί η εργασία ευκολότερη και πιο βολική, αξίζει να κοιτάξετε την τράπεζα με τη βαφή άλλη ιδέα - θιξοτροπία. Αυτή η παράμετρος λαμβάνει υπόψη την ικανότητα να αλλάζει τη συνοχή της υπό οποιεσδήποτε εξωτερικές επιδράσεις. Σε υψηλή θιξοτροπία, τα χρώματα δεν ρέουν από τη βούρτσα, δεν αφήνουν ραβδώσεις, δεν προκαλούν εναποθέσεις στο βάζο.
    Βαφή για τους τοίχους στο διαμέρισμα. Γεωμετρικό σχέδιο στον τοίχο με χρήση διαστάσεων. Μεγάλη για αυτή τη ζωγραφική ταινία

    Γεωμετρικό σχέδιο στον τοίχο με χρήση διαστάσεων. Μεγάλη για αυτή τη ζωγραφική ταινία

    Τα μαργαριταρένια υλικά και οι τεχνικές στεγνής βούρτσας είναι ένας τρόπος να προσδώσουμε"сырой" фактурный вид поверхности

    Μαργαριταρένια υλικά και τεχνική στεγνής βούρτσας - ένας τρόπος να δοθεί μια "ακατέργαστη" υφή επιφάνειας εμφάνιση

  7. Η υφή εκπέμπουν λάμψη και ματ και υφή χρώμα συνηθισμένο, κάτι που είναι σημαντικό εδώ δεν είναι μόνο η αισθητική πλευρά: gloss είναι κατάλληλο μόνο για τέλεια επίπεδες επιφάνειες, αλλά, για παράδειγμα, υφή χρώμα θα κρύψει μερικές από τις ατέλειες των τοίχων.
Βαφή για τους τοίχους στο διαμέρισμα. Μεγάλα σχέδια στον τοίχο με στένσιλ και παστέλ χρώματα

Μεγάλα σχέδια στον τοίχο με στένσιλ και παστέλ χρώματα

Επιλογή του στενού τόνου της ζωγραφικής κάτω από την ταπετσαρία στον τοίχο προφοράς

Επιλογή του στενού τόνου της ζωγραφικής κάτω από την ταπετσαρία στον τοίχο προφοράς

Διαβάθμιση (ή"ombre") окрашивание стены выполняется губками или тряпками, смачиваемыми красителем

Η ζωγραφική του τοίχου με κλίση (ή "ombre") γίνεται με σφουγγάρια ή κουρέλια, διαβρεγμένα με βαφή

Βαφή για τους τοίχους στο διαμέρισμα. Κάθετες λωρίδες στο φρεσκοβαμμένο τμήμα του τοίχου με σκληρή βούρτσα

Κάθετες λωρίδες στο φρεσκοβαμμένο τμήμα του τοίχου με σκληρή βούρτσα

Συμβουλές! Είναι επιθυμητό να βρείτε στην τράπεζα την επιγραφή "για τους τοίχους". Πολλά χρώματα είναι τοποθετημένα ως καθολικά, αλλά οι ιδιότητες και τα χαρακτηριστικά των υλικών για τοίχους και οροφές ή δάπεδα είναι κάπως διαφορετικά, οπότε είναι καλύτερο να αγοράσετε χωριστά υλικά για κάθε επίστρωση.

Τύποι χρωμάτων ανά σύνθεση

Η σύνθεση όλων των χρωμάτων χωρίζεται σε διάφορους τύπους, καθένα από τα οποία έχει τα δικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα:

  • Υδατοδιαλυτό (σε ορισμένες πηγές έχει το όνομα "βαφή με βάση το νερό για τοίχους") Με τη μορφή διαλύτη έχει νερό, έτσι στεγνώνει γρήγορα και δεν έχει μυρωδιά. Όλα τα χρώματα που δημιουργούνται με βάση το νερό διαφέρουν στο πολυμερές, που χρησιμεύει ως συνδετικό υλικό. Μια τέτοια ουσία είναι το οξικό πολυβινύλιο (η φθηνότερη επιλογή που είναι κατάλληλη για το σχεδιασμό οροφών, αλλά μόνο σε ξηρούς χώρους), ακρυλικές ρητίνες ή λατέξ. Μεταξύ των πλεονεκτημάτων τέτοιων χρωμάτων είναι η διαπερατότητα ατμών της επίστρωσης, η απουσία της διαδικασίας απορρόφησης ακαθαρσιών στη δομή και η εύκολη απομάκρυνση των ρύπων από την επιφάνεια.
Τα χρώματα με βάση το νερό είναι κατάλληλα αν χρειάζεστε ένα ματ τελείωμα σε μια τελείως επίπεδη επιφάνεια

Τα χρώματα με βάση το νερό είναι κατάλληλα αν χρειάζεστε ένα ματ τελείωμα σε μια τελείως επίπεδη επιφάνεια

Κομψό χρώμα μαύρου καφέ στους τοίχους ενός ευρύχωρου καθιστικού με ψηλή οροφή

Κομψό χρώμα μαύρου καφέ στους τοίχους ενός ευρύχωρου καθιστικού με ψηλή οροφή

Grunge εσωτερικό του σαλόνι με ένα τοίχο βαθύ βαθύ ροζ χρώμα

Grunge εσωτερικό του σαλόνι με ένα τοίχο βαθύ βαθύ ροζ χρώμα

Είναι απαραίτητο να εξεταστούν χωριστά οι ακόλουθοι εκπρόσωποι των βαφών με βάση το νερό:

  • Ακρυλικό χρώμα ονομάζεται έτσι λόγω της παρουσίας ακρυλικών ρητινών στη σύνθεση, τα οποία μετά την ξήρανση σχηματίζουν ένα στερεό φιλμ στον τοίχο. Τα πλεονεκτήματα αυτής της επιλογής είναι η υψηλή ανθεκτικότητα στην τριβή, η δυνατότητα χρήσης σε υγρούς χώρους, η ταχεία ξήρανση και η απουσία δυσάρεστης οσμής.
  • Λατέξ χρώμα για να ενωθεί η σύνθεση περιέχει λατέξ, έτσι όταν στεγνώσει, σχηματίζεται ένα λεπτό φιλμ στον τοίχο, καλύπτοντας ομοιόμορφα την επιφάνεια με οποιαδήποτε υφή. Τα χρώματα λατέξ είναι γυαλιστερά και η «στιλπνότητα» τους μπορεί να είναι διαφορετική. Το πλεονέκτημα αυτής της επιλογής είναι η υψηλή αντίσταση στην τριβή.
  • Σιλικόνη χρώματα που χρησιμοποιούνται συνήθως για έργα πρόσοψης. Δημιουργούνται με βάση σιλικονούχες ρητίνες, έτσι μετά την ξήρανση, λαμβάνεται μια επιφάνεια που δεν διαβρέχεται με νερό. Το πλεονέκτημα αυτής της επιλογής είναι η διαπερατότητα των ατμών.
Το πλούσιο ελαιόχρωμο χρώμα των τοίχων και της οροφής στη σοφίτα

Το πλούσιο ελαιόχρωμο χρώμα των τοίχων και της οροφής στη σοφίτα

Τοιχογραφία με υδατοδιαλυτά χρώματα για παλιά σοβά

Τοιχογραφία με υδατοδιαλυτά χρώματα για παλιά σοβά

  • Λιπαρό Τα χρώματα δημιουργούνται από έλαια (ξήρανση πετρελαίου, τόσο τεχνητό όσο και φυσικό) και διάφορες χρωστικές, οι οποίες διαλύονται σε αυτό το λάδι. Είναι πολύ ανθεκτικό και ισχυρό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διαφορετικά δωμάτια και εξωτερική εργασία, αλλά έχουν πολλά μειονεκτήματα (μη χάσετε τον αέρα για μεγάλο χρονικό διάστημα για να στεγνώσει, δυσάρεστη οσμή), έτσι και τώρα για τα εσωτερικά έργα δεν χρησιμοποιούνται στην πράξη.
Τα χρώματα λαδιού μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ένα δωμάτιο για τη ζωγραφική με έμφαση στις επιφάνειες μιας μικρής περιοχής

Τα χρώματα λαδιού μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ένα δωμάτιο για τη ζωγραφική με έμφαση στις επιφάνειες μιας μικρής περιοχής

  • Αλκυδικό Το χρώμα για τα στοιχεία σύνδεσης περιέχει αλκυδική ρητίνη. Τέτοια σμάλτα στεγνώνουν λόγω της οξείδωσης του διαλύτη από την αλληλεπίδραση με τον αέρα. Η ξήρανση πραγματοποιείται γρήγορα και παρέχεται στην επιφάνεια ένα στεγανό ατμό, ισχυρό φιλμ. Όταν εφαρμόζεται και μετά από αυτό, διατηρείται μια δυσάρεστη οσμή, γι 'αυτό και χρησιμοποιούνται σπάνια σε κατοικημένες περιοχές. Σε γενικές γραμμές, βρίσκουν εφαρμογή όταν είναι απαραίτητο να προστατεύεται το μέταλλο από τη διάβρωση.
Βαφή για τους τοίχους στο διαμέρισμα. Αλκυδικά χρώματα - όχι"дышащие", и лучше всего подходят для антикоррозионной окраски металлических поверхностей

Τα αλκυδικά χρώματα δεν είναι "αναπνεύσιμα" και είναι τα καλύτερα κατάλληλα για τον αντιδιαβρωτικό χρωματισμό μεταλλικών επιφανειών

Μωβ ματ μπλε χρώμα των τειχών του καθιστικού

Μωβ ματ μπλε χρώμα των τειχών του καθιστικού

Ειδικά είναι αποδεκτό να μιλάμε για διακοσμητικές παραλλαγές. Η διακοσμητική βαφή είναι συνήθως υδατοδιαλυτή, αν και είναι δυνατές και άλλες παραλλαγές. Χάρη σε αυτά, μπορείτε να μιμηθείτε οποιαδήποτε υφή στον τοίχο σας: από μετάξι, βελούδο και οποιοδήποτε άλλο ύφασμα σε πέτρα, ασημί ή χρυσό - αυτό χρησιμοποιείται συχνά σε εσωτερικούς χώρους σχεδιαστών. Ένα παράδειγμα διακοσμητικών υλικών είναι το μαργαριταρένιο χρώμα για τοίχους, το οποίο μπορεί να δημιουργήσει εντελώς διαφορετικά οπτικά εφέ ανάλογα με τη γωνία πρόσπτωσης του φωτός.

"Павлиний" уголок в столовой с цветом краски для стен, подобранной под цвет обоев с узором

"Peacock" γωνία στην τραπεζαρία με το χρώμα του χρώματος για τους τοίχους, ταιριάζει με το χρώμα της ταπετσαρίας με ένα μοτίβο

Ο συνδυασμός βρώμικων κρύων και αμιγών θερμών χρωμάτων

Ο συνδυασμός των "βρώμικων" κρύων και καθαρών ζεστών χρωμάτων

Συμβουλές! Για να αποκτήσετε την απαραίτητη υφή όταν χρησιμοποιείτε διακοσμητικά χρώματα, θα χρειαστεί να εργαστείτε με διαφορετικές συσκευές βαφής: κυλίνδρους διαφόρων τροποποιήσεων, βούρτσες, σφουγγάρια, σπάτουλες κλπ.

Αρμόδια επιλογή

Για να ζωγραφική τοίχων με βαφή δεν έγινε πρόβλημα, τόσο κατά την επισκευή όσο και μετά από αυτό, είναι απαραίτητο να σκεφτούμε εκ των προτέρων πολλές λεπτομέρειες. Πριν αγοράσετε μια πολύτιμη τράπεζα, όλα πρέπει να σταθμιστούν προσεκτικά:

  • Καθορίστε το σκοπό του δωματίου για να βάψετε τους τοίχους. Το μπάνιο και η κουζίνα απαιτούν υλικά ανθεκτικά στην υγρασία, παιδικά - φιλικά προς το περιβάλλον, σαλόνι και κρεβατοκάμαρα - διαπερατά από ατμούς. Σκεφτείτε τη συχνότητα του καθαρισμού σε ένα συγκεκριμένο δωμάτιο και καθορίστε ποιο βαθμό αντοχής στη φθορά το χρώμα σας ταιριάζει.
  • Υπολογίστε την επιφάνεια που προετοιμάζεται για τη ζωγραφική. Δώστε προσοχή στην κρύβοντας δύναμη του χρώματος, καθορίστε την απαιτούμενη ποσότητα υλικών.
Μικρή, αλλά πολύ χαρούμενη και θετική κίτρινη στο κλασικό σαλόνι

Μικρή, αλλά πολύ χαρούμενη και θετική κίτρινη στο κλασικό σαλόνι

Το βρώμικο-μπλε ματ χρώμα είναι μια πολύ κλασική, κομψή επιλογή για το καθιστικό και την τραπεζαρία

Το βρώμικο-μπλε ματ χρώμα είναι μια πολύ κλασική, κομψή επιλογή για το καθιστικό και την τραπεζαρία

Συμβουλές! Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να καθορίσετε την απαιτούμενη ποσότητα χρώματος αν είναι χειροκίνητα χρωματισμένο. Θα είναι πολύ δύσκολο να αποκτήσετε ακριβώς την ίδια σκιά εάν χάσετε ξαφνικά ένα ή περισσότερα δοχεία.

  • Εκτιμήστε τον φωτισμό του δωματίου. Εάν ένα δωμάτιο ή τουλάχιστον ένας από τους τοίχους είναι καλά φωτισμένος, αξίζει να επιλέξετε χρώματα που είναι ανθεκτικά στο ηλιακό φως, διαφορετικά η σκιά μπορεί να αλλάξει γρήγορα υπό την επίδραση του ηλιακού φωτός.
Λεμόνι κίτρινο χρώμα του χρώματος φαίνεται διαφορετικά ανάλογα με την ώρα της ημέρας και του φωτισμού: μαλακό στη διάρκεια της ημέρας,"кислотный" вечером

Το λεμόνι κίτρινο χρώμα του χρώματος φαίνεται διαφορετικά ανάλογα με την ώρα της ημέρας και το φωτισμό: ήπιο το απόγευμα, "όξινο" το βράδυ

  • Κατά την εξέταση της συσκευασίας, μην είστε τεμπέλης για να βρείτε έναν κατασκευαστή. Οι διάσημες εταιρείες με καλή φήμη και η διαθεσιμότητα διεθνών πιστοποιητικών ποιότητας είναι η καλύτερη επιλογή όταν επιλέγετε χρώμα.
  • Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει το χρώμα λαμβάνοντας υπόψη τον υπάρχοντα τύπο βάσης. Ξύλο, ταπετσαρία υπό ζωγραφική, πάνελ τοίχου, γύψο, κλπ. - ορισμένοι τύποι χρωμάτων καλύτερα να "βρίσκονται" σε αυτή ή εκείνη την επιφάνεια.
Για οικιακούς χώρους και χωρίσματα γυψοσανίδων (δεν είναι αδιάβροχα), είναι απαραίτητο να επιλέγονται χρώματα διαπερατά από ατμούς, για παράδειγμα, χρώματα νερού διασποράς

Για οικιακούς χώρους και χωρίσματα γυψοσανίδων (δεν είναι αδιάβροχα), είναι απαραίτητο να επιλέγονται χρώματα διαπερατά από ατμούς, για παράδειγμα, χρώματα νερού διασποράς

Ένα ξεχωριστό είδος χρωμάτων -"грифельные"

Ένα ξεχωριστό είδος χρωμάτων - "σχιστόλιθος"

  • Βεβαιωθείτε ότι έχετε εξετάσει τη λύση χρώματος. Κάποιος τους αρέσει λευκό χρώμα για τοίχους, φωτεινά έπιπλα και μινιμαλισμό στο εσωτερικό, και κάποιος ονειρεύεται ένα κλασικό εσωτερικό με πλούσια χρώματα, εξαιρετικά έπιπλα και βαριά αξεσουάρ.
"Грифельные" краски для рисования мелом подходят для окрашивания и больших, и малых площадей. В продаже можно найти черный, темно-зеленый и темно-синий цвет таких красок

Τα χρώματα "σχιστόλιθου" για ζωγραφική με κιμωλία είναι κατάλληλα για τη ζωγραφική μεγάλων και μικρών περιοχών. Στην πώληση μπορείτε να βρείτε μαύρο, σκούρο πράσινο και σκούρο μπλε χρώμα τέτοιων χρωμάτων

  • Το να ζείτε μέσα στα μέσα σας είναι πάντα επίκαιρες συμβουλές. Αποκτήστε το χρώμα, λαμβάνοντας υπόψη τα διαθέσιμα μέσα. Δεν είναι απαραίτητο να εξοικονομούμε την ποιότητα, αλλά δεν αξίζει να πληρώνουμε υπερβολικά για μια ετικέτα ή χαμηλής αξίας χαρακτηριστικά.
Με τη βαφή των τοίχων (και των καλυμμάτων τοίχων) σε βαθύ κορεσμένο χρώμα, είναι πολύ πιθανό να μεταδοθεί μια κλασική λάμψη στο σαλόνι με ένα μάλλον δημοσιονομικό τρόπο

Με τη βαφή των τοίχων (και των καλυμμάτων τοίχων) σε βαθύ κορεσμένο χρώμα, είναι πολύ πιθανό να μεταδοθεί μια κλασική λάμψη στο σαλόνι με ένα μάλλον δημοσιονομικό τρόπο

 

Βαφή για τους τοίχους στο διαμέρισμα (60 φωτογραφίες): πώς να επιλέξετε σωστά;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

71 − = 67