Η συνειδητοποίηση των δαπανών, των εκτιμήσεων, των ειδικών της εργασίας και των εκπληκτικών πράξεων που κάνουν οι αρχιτέκτονες θα σας επιτρέψει να κατανοήσετε και να κατανοήσετε το στυλ και το όραμά τους για το τι δημιουργούν.

Σε αυτό το άρθρο, δύο εκπληκτικοί αρχιτέκτονες μοιράζονται τις λεπτομέρειες των εργασιών τους: Nils Finn από τους Finne Architects και Matthew Coates της Coates Design. Χάρη σε αυτούς, μπορούμε να βρούμε τι είναι, λεπτή και δύσκολη Αρχιτεκτονικό έργο από το εσωτερικό, όπου αυτοί οι άνθρωποι παίρνουν την έμπνευσή τους από και τι πρέπει να γνωρίζετε πριν να προσλάβει έναν από αυτούς να εργάζονται για το έργο τους.

Αυτά είναι τα 10 πράγματα.

Τι κάνουν οι αρχιτέκτονες; Σχεδιάζουν και σχεδιάζουν κτίρια, αλλά και συντονίζουν την κατασκευή. Στις περισσότερες πολιτείες της Αμερικής, οι αρχιτέκτονες κάνουν σοβαρά αιτήματα: πρέπει να έχουν ειδική εκπαίδευση και εργασιακή εμπειρία και να υποβάλλονται επίσης σε σοβαρή πιστοποίηση.

1

1. "Ο πελάτης πρέπει να είναι ενεργός συμμετέχων στη διαδικασία σχεδιασμού". Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η πραγματική ευθύνη για το έργο ανήκει στον αρχιτέκτονα, αλλά το αποτέλεσμα ξεπέρασε τις προσδοκίες σας, θα πρέπει να συζητήσετε με τον προϋπολογισμό του συμβάντος και να τους πείτε τι θέλετε να πάρετε στο τέλος.

Finn, ο οποίος εργάστηκε για πολλά χρόνια με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτόνων (ΑΙΑ) στο Σιάτλ σε ένα πρόγραμμα που ονομάζεται «Πώς να επιλέξετε και να συνεργαστεί με έναν αρχιτέκτονα», αφιερώνει μέρος του εργαστηρίου του, το θέμα για το πώς οι προσδοκίες του κάθε άλλο με τη σειρά του «πελάτη-αρχιτέκτονα.» Κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων, λέει ότι ο ιδανικός πελάτης είναι "ειλικρινής, ανοιχτός, ευέλικτος, αλλά αποφασισμένος, είναι ρεαλιστής". Η δυνατότητα να είστε ανοιχτοί στις ιδέες του αρχιτέκτονα σας και να λαμβάνετε έγκαιρες αποφάσεις είναι το κλειδί για την επιτυχή υλοποίηση του σχεδίου.

4

2. "Μπορούμε να συνοδεύσουμε το έργο σας από την αρχή μέχρι το τέλος". Εάν πρόκειται να υλοποιήσετε ένα έργο μεγάλης κλίμακας, είτε πρόκειται για την ανακατασκευή ή την κατασκευή του ονείρου σας από το μηδέν, μπορεί να αναρωτιέστε: πού πρέπει να ξεκινήσουμε; Μη χάσετε χρόνο: το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να καλέσετε τον αρχιτέκτονα. Αυτοί οι επαγγελματίες έχουν τις δεξιότητες και την κατάρτιση που απαιτούνται για την υλοποίηση του έργου σας, επιπλέον, μπορούν να συντονίσουν όλες τις εργασίες σχεδιασμού και κατασκευής.

"Οι αρχιτέκτονες μπορούν να συμμετάσχουν σε όλες τις πτυχές του έργου, από την επιλογή χώρου και τις μελέτες σκοπιμότητας έως την παράδοση της έτοιμης εγκατάστασης", λέει ο Coates. "Οι ιδιοκτήτες σπιτιού μπορούν να συζητήσουν το εύρος και το φάσμα των υπηρεσιών που περιμένουν σε ένα συγκεκριμένο έργο. Αλλά, τουλάχιστον, ο αρχιτέκτονας είναι συνήθως υπεύθυνος για το σχεδιασμό, την τεκμηρίωση και τις άδειες. "

5

3. "Η δουλειά μας είναι πανταχού παρούσα". «Περίπου το 50 τοις εκατό της δουλειάς μας πραγματοποιείται στη χώρα - είπε ο Φινλανδός, η έδρα της οποίας βρίσκεται στο Σιάτλ - έτσι για κάθε μήνα που έχω είναι ένα ζευγάρι των ταξιδιών. Έχω επισκεφθεί το εργοτάξιο, συνάντηση με τους πελάτες και τους αναδόχους» Έτσι εάν νωρίτερα αναζητούσατε ένα επαγγελματία κοντά σας, μπορείτε να επεκτείνετε αυτόν τον κύκλο. Κοιτάξτε στο Internet το έργο των επαγγελματιών που θαυμάζετε. Μην φοβάστε να τους ρωτήσετε αν αναλαμβάνουν εργασίες στην περιοχή σας.

9ο

4. Κάνουμε λίγα πράγματα. «Οι δύο ίδιες μέρες είναι πολύ σπάνιες», λέει ο Coates. - Μερικές μέρες πηγαίνω στα εργοτάξια για να ελέγξω την τρέχουσα εργασία. Σε άλλες μέρες συναντώ πελάτες, εργολάβους ή τεχνικούς συμβούλους. Οι περισσότεροι αρχιτέκτονες ξοδεύουν πολύ χρόνο στους χώρους εργασίας τους, δεν είμαι εξαίρεση. Ξοδεύουμε πολύ χρόνο για την αποστολή και ανάπτυξη έργων στον υπολογιστή. "

Ο Finn προσθέτει: "Εργάζομαι στο σχεδιασμό του σπιτιού κάθε μέρα για περίπου μια ώρα και μισή. Όταν είμαι στο γραφείο, μιλάω με πελάτες, εργολάβους και λοιπό προσωπικό του γραφείου. Ανασκοπούν τα σκίτσα, πραγματοποιούν προσαρμογές, γράφουν τεχνικές απαιτήσεις για όλα τα έργα. Επιπλέον, πηγαίνω συχνά σε εξειδικευμένα καταστήματα, που ειδικεύονται, για παράδειγμα, σε προϊόντα χάλυβα ή έπιπλα. Επισκέπτομαι επίσης εργοτάξια στην περιοχή του Σηάτλ. Και τέλος, κάθε μέρα προσπαθώ να περάσουν λίγο χρόνο μάρκετινγκ:. Δημοσιεύοντας φωτογραφίες σε διάφορες ιστοσελίδες του σχεδιασμού, μιλώντας σε δημοσιογράφους των μέσων ενημέρωσης σχεδιασμού βρίσκεται στις θέσεις στη σελίδα του Facebook "

10

5. Ενδιαφέρεστε για το τι μας εμπνέει; Μάθετε για τα είδωλα μας. Ρωτήστε οποιονδήποτε αρχιτέκτονα που προσέλαβε για το έργο σας, ποιο είναι το πρότυπο του, που τον εμπνέει να εργαστεί. Οι απαντήσεις του θα σας δώσουν μια ιδέα για το όραμά του για το μέλλον του έργου, για το τι επιδιώκει στο έργο του.

Ο Finn, που μεγάλωσε στη Νορβηγία και στις ΗΠΑ, εμπνέεται σε μεγάλο βαθμό από τις αρχιτεκτονικές παραδόσεις της Σκανδιναβίας. "Ο Sverre Fen, ένας γνωστός νορβηγός αρχιτέκτονας, ήταν φίλος μου. Ήταν αυτός που είχε βαθύ αντίκτυπο στο έργο μου ", λέει ο Finn. «Δεν θα ξεχάσω ποτέ τα βράδια που είχα στο Sverre στο σαλόνι του σπιτιού του στο Όσλο». Ο Sverre έζησε σε ένα κλασικό λειτουργικιστικό σπίτι, σχεδιασμένο από τον δάσκαλό του Arne Korsmo. Είχε μια απίστευτη ικανότητα να κατανοήσει το σχέδιο και τα υλικά, και στη συνέχεια να τους δώσει κάποια ιδιαίτερη ποιητική ουσία και μορφή ».
Finn πρόσθεσε: «Ήταν επίσης ένας πολύ ταπεινός άνθρωπος, έμεινε έκπληκτος όταν οι Αμερικανοί του το βραβείο Pritzker απονεμηθεί (ισοδύναμο του βραβείου Νόμπελ στον τομέα της αρχιτεκτονικής). "Ω, ναι", είπε. "Έστειλαν" άκρως απόρρητα "φαξ και στη συνέχεια πέταξαν στο Όσλο στο ιδιωτικό τους αεροπλάνο. Αλλά τότε υπήρχε τόσο πολύ χιόνι γύρω, ότι δεν κατάφεραν να επισκεφθούν πολλά από τα κτίριά μου! "

11ο

«Αν Sverre Fehn ήταν πυξίδα μου, ο Alvar Aalto, φινλανδική αρχιτέκτονας, ένας από τους γίγαντες της αρχιτεκτονικής του 20ου αιώνα, ήταν η North Star μου, - λέει ο Finn. - Το 1985, όταν έζησα κατά τη διάρκεια του έτους στο Ελσίνκι, κατάφερα πολλές φορές να δούμε όλα τα κτίρια του Aalto. Ο φινλανδός αρχιτέκτονας και κριτικός Juhani Pallasmaa ήταν ο μέντορας μου και μοιράστηκε πολλές από τις ιδέες του Aalto και του φινλανδικού σχεδιασμού. "

Συνεχίζει: "Η δουλειά του Aalto με είδε τα μυστικά της επεξεργασίας του φυσικού φωτός και δημιουργώντας αυτό που ονομάζεται Aalto το εσωτερικό τοπίο του κτιρίου. Έχω κοιμηθεί ακόμη και σε μια σκηνή κοντά στην εκκλησία του Aalto στην Imatra. Το πρωινό φως ήταν εκπληκτικό! «

6ο

6. Είμαστε εμπνευσμένοι από τη φύση. Οι αρχιτέκτονες σχεδιάζουν κτίρια που καθιστούν δυνατή τη δημιουργία σύνδεσης μεταξύ του ιδιωτικού, εσωτερικού κόσμου του σπιτιού και του κόσμου πέρα ​​από τα σύνορά του. Έτσι, ανεξάρτητα από το ύφος που επιλέγει ο αρχιτέκτονας για το έργο του, πιθανότατα, η έμπνευσή του θα είναι ακριβώς η φύση. "Εδώ, στη βορειοδυτική ακτή του Ειρηνικού, περιβάλλεται από ένα από τα πιο εκπληκτικά φυσικά ανάγλυφα", λέει ο Finn. "Ο κόσμος της ζωντανής φύσης είναι ο μόνιμος κύριος εμπνευστής μου".

7ο

7. Θα είμαστε σε θέση να προσφέρουμε ιδέες σχεδιασμού ακόμη και για τα μικρότερα αντικείμενα ... αλλά όχι πάντα. Συνήθως, για τα μικρά κτίρια, οι ιδιοκτήτες σπιτιού είναι πιο πιθανό να προσλάβουν οικοδόμους και όχι αρχιτέκτονες. Αξίζει να επανεξεταστεί αυτή η θέση; "Εξαρτάται από το έργο και, φυσικά, από τον αρχιτέκτονα", λέει ο Coates. Οι περισσότερες αρχιτεκτονικές επιχειρήσεις με προσωπικό κάτω των 10 ατόμων τείνουν να αναλαμβάνουν μικρά έργα, ενώ οι μεγάλες επιχειρήσεις δεν ενδιαφέρονται γι 'αυτό. "Γενικά, ένας αρχιτέκτονας ή ένας πολιτικός μηχανικός είναι απαραίτητος για οποιαδήποτε εργασία, ανεξάρτητα από το μέγεθος του αντικειμένου. Αυτό θα επηρεάσει τη δομή του κτιρίου και άλλα θέματα, όπως η επιλογή σκαλοπατιών, κιγκλιδωμάτων, παραθύρων κλπ. ", Λέει ο Coates. "Όποια και αν είναι το μέγεθος του κτιρίου, είναι σημαντικό για τον ιδιοκτήτη να καταλάβει ότι οι περισσότεροι οικοδόμοι δεν καταλαβαίνουν καθόλου το σχέδιο. Επιπλέον, σε κάθε κλίμακα εργασίας, καλό είναι να συγκεντρωθεί η γνώμη και η συμβουλή ενός έμπειρου έμπειρου προσώπου που θα καθορίσει εάν η διαδικασία κατασκευής είναι σωστή και αν αντιστοιχεί στην έννοια του αντικειμένου. Θα ήθελα να συστήσω ότι οι ιδιοκτήτες σπιτιού ενοικιάζουν έναν εσωτερικό σχεδιαστή ή έναν αρχιτέκτονα για οποιαδήποτε εργασία, ανεξάρτητα από το μέγεθος του αντικειμένου. "

Ο Finn προσθέτει: "Οι αρχιτέκτονες μπορούν να χειριστούν πολύ μικρά έργα, αλλά υπάρχει ένα σημείο στο οποίο η πληρωμή του αρχιτέκτονα γίνεται δυσανάλογη προς το κόστος κατασκευής. Φυσικά, θέλω να σχεδιάσω έπιπλα, αλλά αυτό είναι μόνο ένα από τα πάθη μου. "

8ο

8. Κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να έχουμε μια διαφανή δομή των τιμών. Οι αρχιτέκτονες χρεώνουν με διάφορες μορφές: ανά ώρα (από $ 100 έως $ 160 ανά ώρα ή από $ 60 έως $ 90 ανά ώρα για την εκτέλεση βοηθητικών εργασιών όπως προετοιμασία). ενιαίο συνολικό ποσό. ένα ποσοστό του κόστους κατασκευής (συνήθως 10 έως 25 τοις εκατό), ή κάποιος συνδυασμός αυτών των επιλογών. Οι περισσότεροι περιλαμβάνουν επίσης μια αρχική εκτίμηση του συνολικού κόστους του έργου. Η εκτίμηση αρχικού κόστους γίνεται ξεχωριστά για κάθε τετραγωνικό πόδι και σε έργα που κοστίζουν μεταξύ 200 και 500 $ ανά τετραγωνικό πόδι, εξετάζονται μόνο τα έξοδα κατασκευής. Φυσικά, το κόστος εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις μέσες τιμές στην περιοχή.

Τόσο η Coates όσο και η Finn προτιμούν την ωριαία αμοιβή. Ο Coates λέει: "Προτιμώ αυτή τη μέθοδο, διότι επιτρέπει στον πελάτη μας να συζητάει ευέλικτα, για παράδειγμα, προσαρμογές στο εσωτερικό του σχεδιασμού ή σε άλλες στιγμές εργασίας χωρίς τροποποίηση της σύμβασης. Επιπλέον, προτιμώ μια ωριαία πληρωμή, διότι πιστεύω ότι αυτή είναι η πιο δίκαιη μέθοδος υπολογισμού και για τα δύο μέρη. Είναι πολύ σημαντικό να δείξουμε στον πελάτη ότι μας ενδιαφέρει να κάνουμε μια λαμπρή δουλειά. "

2

9. Χρειαζόμαστε για να μεταφράσουμε τα όνειρά σας σε μια λειτουργική, όμορφη πραγματικότητα, η οποία, επιπλέον, θα είναι σε αρμονία με το έδαφος. Στο εργαστήριό του, ο Finn διδάσκει μαζί με τον AIA, εξηγεί ότι πρέπει να επικοινωνήσετε με τον αρχιτέκτονα εάν θέλετε να λάβετε εγγυήσεις ότι το σχέδιό σας θα είναι όμορφο, χρηστικό και οικονομικό. Οι αρχιτέκτονες μπορούν να συνεργαστούν με πολύπλοκες τοποθεσίες, να λάβουν υπόψη τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας και να τα εκφράσουν με ένα μοναδικό σχέδιο που οι περισσότεροι απευθύνονται σε εσάς. Αρχικά κάνουμε μια επιλογή υπέρ ενός έμπειρου αρχιτέκτονα, δεν εμπιστεύονται μεγάλες εκτελεστές του έργου χωρίς εμπειρία στο σχεδιασμό και αυτοδίδακτος - αυτό θα σας βοηθήσει να αποφύγετε την απογοήτευση, και, ενδεχομένως, εκτός από τα χρήματα, γιατί αλλιώς ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε το έργο που επιτέλεσε σωστά.

3

10. Είμαστε μαζί σας όλος ο τρόπος. «Θα έλεγα ότι η επιλογή του αρχιτέκτονα είναι σαν να επιλέγετε έναν σύντροφο για ένα μακρύ ταξίδι», λέει ο Finn. "Πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη, συμπάθεια, κοινό όραμα, καλή επικοινωνία και αμοιβαίος σεβασμός. Για Στα μισά του δρόμου ήδη πολλά μίλια από το σπίτι, δεν χρειάζεται να σκέφτονται, «Πώς μπορώ να απαλλαγούμε από αυτόν τον άνθρωπο;»

10 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για το έργο των αρχιτεκτόνων

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 49 = 55