Camel κουβέρτα σε ένα κομψό υπνοδωμάτιο του κλασικού στυλ

Κουβέρτα σε ένα κομψό υπνοδωμάτιο κλασικού στυλ

Οι καμήλες - τα πλοία της ερήμου - μπορούν να υπάρχουν τόσο κάτω από τον καυτό ήλιο, όσο και σε κρύο κλίμα. Τους βοηθάει στην θερμορύθμιση του μοναδικού δέρματος, και δεν είναι περίεργο ότι αγοράζουμε κουβέρτες από το μαλλί καμήλας ενδιαφέρει πολλούς καταναλωτές. Αλλά πριν το αγοράσετε, θα πρέπει να μάθετε περισσότερα για το υλικό, τις ιδιότητές του, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του.

 • Τι πρέπει να ξέρετε;
 • Χαρακτηριστικά του υλικού
 • Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των φυσικών πρώτων υλών
 • Τύποι κουβέρτες
 • Πυκνότητα
 • Πώς να διακρίνετε από ένα ψεύτικο;
Εξαιρετική με το εκλεκτικό στυλ

Η κουβέρτα αυτού του σχεδίου συνδυάζεται τέλεια με το ύφος του εκλεκτικισμού

 Τι πρέπει να ξέρετε;

Αγοράζοντας ένα καρότσι από μαλλί προβάτου, σχεδόν όλοι καταλαβαίνουν πώς ελήφθη. Αλλά όταν πρόκειται για τον κάτοικο της ερήμου, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς πώς να πάρει το μαλλί του. Αλλά, όπως λένε, τίποτα δεν είναι αδύνατο στον κόσμο, και οι μέθοδοι εξακολουθούν να επινοούνται. Η καμήλα είναι ένα μεγάλο δίχηλο ζώο, ζει σε άγονες περιοχές του κόσμου - στέπες, ερήμους. Διακρίνονται σε δύο τύπους:

 1. Δύο κουνούπια - bactrian. Ζουν στις περιοχές στέπας, όπου επικρατεί το ξηρό καλοκαίρι, χιονισμένο χειμώνα. Η γραμμή των μαλλιών τους είναι ομοιόμορφη, παχιά και μαλακή. Η απόδοση υλικού από αυτά είναι μέχρι 10 κιλά από έναν μεγάλο ενήλικα.
 2. Odnogornye - dromedary. Υπάρχουν στις πιο ξηρές περιοχές του κόσμου, εξαιτίας των οποίων το μαλλί τους είναι λεία και χρυσή. Μπορεί να δώσει περίπου 4 κιλά πρώτων υλών.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε! Η κάλυψη των δυο χτυπημένων αντιπροσώπων της οικογένειας των καμήλων χρησιμοποιείται ως α μόνωση και να δημιουργήσει νήματα.

Αρκετά εύκολη και πολύ ζεστή

Πολύ ελαφρύ και πολύ ζεστό προϊόν

Όταν συλλέγει το μαλλί, το ζώο δεν προσφέρεται για βασανιστήρια, εξάγεται με τέτοιο τρόπο:

 1. Αποκόμματα - συμβαίνει κάθε χρόνο, αμέσως μετά τη μετακόμιση. Περίοδος: το τέλος της άνοιξης - την αρχή του καλοκαιριού.
 2. Συλλογή υλικού μετά από τη μετακόμιση του ζώου.

Η πιο πολύτιμη πρώτη ύλη είναι το χνουδωτό - υπόστρωμα, το οποίο χαρακτηρίζεται από απαλότητα. Λαμβάνεται με τη μέθοδο χειροκίνητου χτενίσματος. Μετά την εξαγωγή του υλικού, ανεξάρτητα από τη μέθοδο, ταξινομείται. Στη συνέχεια, κατασκευάζονται νήματα και από αυτό - διάφορα προϊόντα.

Γεγονός! Το Pooh μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ράψει ρούχα εργασίας για δύτες, πολικούς εξερευνητές και ακόμη και για κοσμοναύτες.

Χαρακτηριστικά του υλικού

Πρέπει να σημειωθούν τα ακόλουθα χαρακτηριστικά των μαλλιών καμήλας:

 1. Η λεπτότητα των μεμονωμένων τριχών: ο μέσος όρος είναι 23 μικρά. Αυτή η παράμετρος εξαρτάται από το βράχο και μπορεί να κυμαίνεται από 6 έως 120 μm.
 2. Η παλέτα χρωμάτων δεν είναι πολύ διαφορετική - λιωμένο γάλα, κρέμα γάλακτος, μπεζ, καφέ, καφέ.
 3. Το πιο λεπτό μαλλί είναι αυτό που λαμβάνεται από θηλυκά.
 4. Πάνω απ 'όλα εκτιμηθεί σκιά κρέμας.
 5. Οι καλύτερες ποιότητες υλικού από καμήλες που δεν χρησιμοποιούνται για επαγγελματικούς σκοπούς και ζουν στις στέπες της Μογγολίας.

Το μαλλί είναι πολύτιμο και είναι ακριβό λόγω του γεγονότος ότι είναι πάρα πολύ για να το πάρετε από ένα ζώο. Προκειμένου να διατηρηθούν όλες οι θετικές ιδιότητες, δεν χρωματίζεται και δεν παρέχει πρόσθετη επεξεργασία - αυτό μπορεί να επιδεινώσει τις ιδιότητες.

Cozy καρό με μαλλί καμήλας

Κομψή κουβέρτα με μαλλί

Μια μεγάλη επιλογή για ένα ελαφρύ κάλυμμα καμήλας για ένα υπνοδωμάτιο

Μια μεγάλη επιλογή για ένα ελαφρύ κάλυμμα καμήλας για ένα υπνοδωμάτιο

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των φυσικών πρώτων υλών

Πριν αγοράσετε μια τέτοια αρχική κουβέρτα για τον εαυτό σας, θα πρέπει να μάθετε για τις θετικές και αρνητικές πτυχές της.

Πλεονεκτήματα Μειονεκτήματα
Ελαφρότητα - το βάρος είναι 2 φορές μικρότερο από εκείνο των προβάτων, ενώ συχνά οι πρώτες ύλες δεν βάφονται, δεν προστίθενται συνθετικές ίνες - αυτό εξασφαλίζει απόλυτη φυσικότητα Κόστος - όπως ήδη αναφέρθηκε, η τιμή μιας τέτοιας κουβέρτας είναι αρκετά υψηλή. Δεδομένου ότι το μαλλί των ζώων τους μπορεί να αποκτηθεί λίγο, και όχι όλο το χρόνο
Το Lanolol είναι ένα ζωικό κερί, η παρουσία του στις τρίχες παρέχει την εξουδετέρωση των τοξινών, προάγει την αναζωογόνηση του σώματος, βελτιώνει την ελαστικότητα και την ελαστικότητα του δέρματος Ειδική φροντίδα - το μαλλί αυτού του ζώου μπορεί να καθαριστεί μόνο με ξηρή μέθοδο
Διατήρηση της θερμότητας - η δομή των τριχών είναι πορώδης, γεγονός που συμβάλλει στη θερμότητα αυτού του μαλλιού τέλεια, αλλά συγχρόνως δεν θα υπερθερμανθεί. Λόγω αυτού, μια κανονική θερμορυθμία του σώματος συμβαίνει οποιαδήποτε στιγμή του έτους Περιορισμένη παλέτα χρωμάτων - επειδή όταν δημιουργείτε νήματα και προϊόντα δεν χρησιμοποιούνται βαφές, το χρώμα μιας τέτοιας κουβέρτας δεν θα είναι πιασάρικο και απλό
Υγροσκοπικότητα - η κουβέρτα θα απορροφήσει γρήγορα την υγρασία, αλλά τόσο γρήγορα και να την απομακρύνει. Το μαλλί αυτού του ζώου δεν έχει την ιδιότητα να συσσωρεύει στατιστική ηλεκτρική ενέργεια Μην χρησιμοποιείτε όσους έχουν ήδη αλλεργία σε τέτοια προϊόντα.
Πρακτικότητα - το νήμα διαφέρει τη δύναμη, την κούραση, την αντίσταση στη βρωμιά. Αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι ότι έχει τη δυνατότητα αυτοκαθαρισμού Είναι σημαντικό να φυλάσσεται σωστά - εξάλλου, τα ακάρεα σκώρων και σκόνης είναι σε θέση να καταστρέψουν το προϊόν.
Το φυσικό υλικό είναι υποαλλεργικό, από την επαφή με το δέρμα δεν θα υπάρχει κνησμός, ερυθρότητα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα μέρη του χρησιμοποιούνται για παιδιά. Εκτός από τη διαπερατότητα του αέρα - ένα φυσικό υλικό, αναπνέει, γεγονός που εγγυάται εξαιρετική κυκλοφορία αέρα Η κουβέρτα θα είναι φρακά, αλλά όχι όλα. Εάν είναι κατασκευασμένο από μαλλί νεαρών ζώων, τότε αυτό το πρόβλημα δεν θα είναι, αν από το παλιό, θα "δαγκώσει"
Ανθεκτικότητα - με σωστή φροντίδα και αποθήκευση θα διαρκέσει τουλάχιστον 15 χρόνια. Σταθερότητα της φόρμας - λόγω του ότι τα μαλλιά της καμήλας είναι πολύ ελαστικά, η κουβέρτα θα διατηρήσει το σχήμα της για ολόκληρη την περίοδο χρήσης _____________

Σημαντικό! Πιστεύεται ότι η κουβέρτα της τρίχας καμήλας έχει θεραπευτική δράση. Το υλικό, που σχηματίζεται από το νήμα, παρέχει ένα ελαφρύ μασάζ, το οποίο βοηθά στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος και της αγγειοδιαστολής. Οι ιστοί αποκαθίστανται λόγω του βελτιωμένου μεταβολισμού. Επιπλέον, η χρήση του είναι ένα εξαιρετικό μέσο πρόληψης κρυολογήματος, ρευματισμών, ριζιτιδρίτιδας, πόνου στις αρθρώσεις.

Τύποι κουβέρτες

Ανακαλύψτε τις θετικές και αρνητικές πτυχές του υλικού - αυτό δεν είναι όλο, θα πρέπει επίσης να υπολογίσετε ποιους τύπους τέτοιων κουβερτών υπάρχουν. Με τη μέθοδο κατασκευής, είναι ανοιχτά και κλειστά.

 1. Η πρώτη επιλογή συνεπάγεται ότι το ύφασμα του προϊόντος είναι κατασκευασμένο από νήμα, που λαμβάνεται από τη γούνα του ζώου. Λόγω του ότι συνεχώς έρχεται σε επαφή με το δέρμα, συχνά στην κατασκευή τέτοιων αξεσουάρ, χρησιμοποιείται το χνούδι των νεαρών καμήλων - παρέχει απαλότητα και απαλότητα. Αλλά τέτοια προϊόντα δεν είναι τόσο ζεστά όσο αυτά που κατασκευάζονται με την κλειστή μέθοδο και μπορούν να ονομαστούν πιο πιθανά διακοσμητικά καλύμματα.
 2. Όσο για το κλειστό, είναι γεμιστό περίπτωση, κατασκευασμένο από ειδικό ανθεκτικό υλικό. Σε αυτή την περίπτωση, χρησιμοποιήστε το υλικό που λαμβάνεται από ενήλικα ζώα, αφού δεν υπάρχει άμεση επαφή με το ανθρώπινο δέρμα. Για να εξασφαλιστεί ότι το υλικό που δεν μεταποιείται σε νήματα δεν θα χαθεί, τοποθετείται σε κάλυμμα και ραμμένο με τετράγωνα, δηλαδή δημιουργούν μια λεγόμενη κουβέρτα με καπιτονέ.
Μια κομψή λύση για μια κρεβατοκάμαρα σε τόνους σοκολάτας

Μια κομψή λύση για μια κρεβατοκάμαρα σε τόνους σοκολάτας

Παπλωμένο πάπλωμα με τρίχες καμήλας

Παπλωμένο πάπλωμα με τρίχες καμήλας

Πυκνότητα

Το πόσο σφιχτό θα είναι η κουβέρτα εξαρτάται από την ικανότητά της να εξοικονομεί θερμότητα. Υπάρχουν τυποποιημένα και ελαφριά προϊόντα. Επίσης, αυτός ο δείκτης επηρεάζει το βάρος: το πιο πυκνό - το παχύτερο και θερμότερο.

Διακρίνονται επίσης από τη δύναμη:

Τύπος κουβέρτας Πυκνότητα Χαρακτηριστικά
Ελαφρύ 200-220 g / m2 Τέτοιες εξαιρετικές για χρήση την άνοιξη και το καλοκαίρι.
Ελαφρύ 220-280 g / m2 Αυτή η επιλογή είναι ιδανική για θερμαινόμενες εγκαταστάσεις ανά πάσα στιγμή του έτους.
Όλο το σεζόν 300-350 g / m2 Με τους είναι άνετο το χειμώνα, την άνοιξη και το φθινόπωρο, το καλοκαίρι με τέτοια θα είναι ζεστό.
Ζεστό 420 g / m2 Προστατεύει τέλεια από το κρύο. Μια μεγάλη λύση για όσους πάνε πάγωμα.
Για ζεστό ύπνο

Για ζεστό ύπνο

Ελαφριά κουβέρτα

Ελαφριά κουβέρτα

Πώς να διακρίνετε από έναν υποκατάστατο και ένα ψεύτικο;

Η δημοτικότητα και οι εξαιρετικές ιδιότητες του υλικού προσελκύουν εκείνους τους παραγωγούς που επιδιώκουν την εύκολη αποδοχή μέσω της πλαστογραφίας: αντικαθιστούν τις φυσικές ίνες με υποκατάστατο και συνθετικό υλικό. Η τιμή για μια τέτοια κουβέρτα ψευδο-κάμπερ είναι κάπως χαμηλότερη, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ανάκαμψη από τους αγοραστές. Αλλά με ένα τέτοιο προϊόν, δεν πρέπει να περιμένουμε όλες τις θετικές ιδιότητες που αναφέρθηκαν παραπάνω.

Συμβουλές! Για να προστατεύσετε τον εαυτό σας, πρέπει να ξέρετε πώς να διακρίνετε μια πραγματική κουβέρτα καμήλας από έναν υποκατάστατο και ένα πλαστό. Εδώ είναι τα σημαντικά σημεία:

 1. Το εν λόγω καρότσι θα είναι ελαφρύτερο από τα πρόβατα.
 2. Εάν το υλικό είναι φυσικό, θα είναι ευχάριστο στην αφή, όπως το χνούδι. Αν υπάρχουν χοντροειδείς ίνες - αυτό δείχνει μια συνθετική προέλευση.
 3. Για να ελέγξετε τη φυσικότητα του υλικού, μπορείτε να εκτελέσετε την ακόλουθη δοκιμή - τραβήξτε μερικές ίνες και τοποθετήστε τις σε φωτιά. Εάν αυτό δεν είναι ψεύτικο, θα καεί άσχημα, αργά, η τήξη γίνεται χωρίς αιθάλη, και η μυρωδιά είναι χαρακτηριστική για την καύση μαλλιών, φτερά.
 4. Το μαλλί καμήλας δεν προσφέρεται για ζωγραφική, οπότε αν το προϊόν είναι πολύ λαμπερό, ασυνήθιστο χρώμα, αρνείται να αγοράσει είναι ένα ψεύτικο.
 5. Εάν πάνω από το 5% των συνθετικών ινών υπάρχουν στην κουβέρτα, τότε αυτό είναι ένα ημικατεμένο προϊόν.
Μια ενδιαφέρουσα κουβέρτα με την προσθήκη καμηλοειδούς μαλλιού για ένα μοντέρνο υπνοδωμάτιο

Κουβέρτα με μαλλί καμήλας για ένα μοντέρνο υπνοδωμάτιο

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η κουβέρτα καμηλοπάρδαλη, αν είναι φυσική και κατασκευασμένη από μαλλί του ζώου που αξιώνεται, έχει πολλά πλεονεκτήματα, επομένως η αγορά της είναι αρκετά κατάλληλη για το σκληρό κλίμα μας. Σας διαβεβαιώνουμε ότι δεν θα απογοητευτείτε!

Camel κουβέρτα: τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του προϊόντος και πώς να διακρίνει το παρόν από ένα ψεύτικο;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 4 =