μετρήσεις μετρητών εκπομπής για ηλεκτρική ενέργεια: η έγκαιρη υποβολή δεδομένων σχετικά με το μετρητή ηλεκτρικής ενέργειας θα εξασφαλίσει μια αδιάλειπτη και αθόρυβη λειτουργία της ηλεκτρικής ενέργειας

Η έγκαιρη υποβολή δεδομένων σχετικά με το μετρητή ηλεκτρικής ενέργειας θα εξασφαλίσει την απρόσκοπτη και αθόρυβη λειτουργία της ηλεκτρικής ενέργειας

Εάν χρησιμοποιείτε ηλεκτρική ενέργεια, τότε το ζήτημα του τρόπου μεταφοράς μετρήσεων για ηλεκτρική ενέργεια, προκύπτει σε σας αρκετά τακτικά. Κάθε καταναλωτής είναι υποχρεωμένος να πληρώσει έγκαιρα την υπηρεσία. Επιπλέον, είναι σημαντικό για την εταιρεία παροχής ηλεκτρικής ενέργειας να έχει στατιστικές κατανάλωσης για να καταρτίσει όρια και σχέδια αναγκών πόρων.

 • Μέθοδοι επικοινωνίας με τον πάροχο υπηρεσιών
 • Διαβίβαση μαρτυριών μέσω του Διαδικτύου
 • Σας ενημερώνουμε τηλεφωνικά
 • Σας ενημερώνουμε όταν πληρώνετε
 • Μια εναλλακτική λύση είναι ένας μετρητής ηλεκτρικής ενέργειας που μεταδίδει τις μετρήσεις ανεξάρτητα 
 • Αφαιρούμε σωστά τα δεδομένα
Τα δεδομένα σχετικά με το μετρητή ηλεκτρικής ενέργειας πρέπει να μεταφερθούν στην υπηρεσία πωλήσεων ενέργειας

Τα δεδομένα σχετικά με το μετρητή ηλεκτρικής ενέργειας πρέπει να μεταφερθούν στην υπηρεσία πωλήσεων ενέργειας

Ο μετρητής μπορεί να αποσταλεί στην τροφοδοσία με διάφορους τρόπους, ένας από αυτούς είναι ένα μήνυμα SMS

Ο μετρητής μπορεί να αποσταλεί στην τροφοδοσία με διάφορους τρόπους, ένας από αυτούς είναι ένα μήνυμα SMS

Χάρη στην ανάπτυξη τεχνολογιών, είναι δυνατόν να διαβιβαστούν σωστά οι μετρήσεις του μετρητή για την ηλεκτρική ενέργεια χωρίς να αφιερωθεί πολύς χρόνος σε αυτό, αρκεί μόνο να μελετήσουμε και να μάθουμε τις επιλογές δράσης.

Μέθοδοι επικοινωνίας με τον πάροχο υπηρεσιών

Δεν μπορεί κάθε άτομο να μεταβεί μηνιαίως στην εταιρεία παροχής ενέργειας και να υποδείξει τη μαρτυρία του μετρητή ηλεκτρικής ενέργειας. Και δεν χρειάζεται να το κάνετε αυτό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μερικές μεθόδους που σας επιτρέπουν να μεταφέρετε τις μετρήσεις από απόσταση. Είναι επίσης σημαντικό να γνωρίζετε πού και πότε να μεταδίδετε τις μετρήσεις του μετρητή. Για να δώσετε πληροφορίες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις μεθόδους:

Χρησιμοποιώντας τηλέφωνα για τη μετάδοση μετρήσεων μετρητών, χρειάζεστε ένα τηλέφωνο που έχει λειτουργία τόνου κλήσης, επειδή ο αυτόματος τηλεφωνητής είναι ενεργοποιημένος

Χρησιμοποιώντας τηλέφωνα για τη μετάδοση μετρήσεων μετρητών, χρειάζεστε ένα τηλέφωνο που έχει λειτουργία τόνου κλήσης, επειδή ο αυτόματος τηλεφωνητής είναι ενεργοποιημένος

 • Αριθμός τηλεφώνου. Στο τμήμα συνδρομητών της εταιρείας ή στον ιστότοπο του προμηθευτή, μπορείτε να βρείτε τους ακριβείς αριθμούς τηλεφώνου επαφών.
 • Τηλεφωνικό κέντρο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία ενός αυτόματου πληροφοριοδότη. Τις περισσότερες φορές, το τηλέφωνο επικοινωνίας αναγράφεται στην απόδειξη ή στον ιστότοπο της εταιρείας.
 • Μηνύματα SMS. Χάρη στην εμφάνιση ενός κινητού τηλεφώνου, ήταν δυνατή η αποστολή SMS στον αριθμό του προμηθευτή.
 • Κουτί λήψης μετρήσεων. Τέτοια κουτιά μπορούν να βρεθούν σε δημόσιους χώρους, όπου ένα μεγάλο πλήθος ανθρώπων. Είναι απαραίτητο να συμπληρώσετε τη φόρμα και να την τοποθετήσετε στη συσκευασία.
 • Τερματικά. Χρησιμοποιώντας διάφορες συσκευές για αυτοεξυπηρέτηση, μπορείτε επίσης να μεταφέρετε τη μαρτυρία στον προμηθευτή.
 • Το Διαδίκτυο. Χρησιμοποιώντας αυτή τη μέθοδο, μπορείτε να στείλετε μηνύματα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία ενός ιδιωτικού γραφείου απευθείας στην τοποθεσία της επιχείρησης παροχής ενέργειας.

Επιπλέον, στο διαδίκτυο στον ιστότοπο μπορείτε να βρείτε πολλές ενδιαφέρουσες πληροφορίες, να ζητήσετε τη σωστή ερώτηση, να δείτε το ιστορικό των πληρωμών τους. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι τα δεδομένα πρέπει να παρέχονται την εικοστή ημέρα κάθε μήνα.

Διαβίβαση μαρτυριών μέσω του Διαδικτύου

Δεν αφήνει τα όρια του δικού του διαμερίσματος, καθισμένος πίσω πίνακα, μπορείτε να στείλετε ένα μήνυμα στο e-mail. Για το σκοπό αυτό, απευθύνει ο πάροχος της υπηρεσίας στέλνει ένα μήνυμα εμφανίζει τον προσωπικό λογαριασμό, τη διεύθυνση, το όνομα χρήστη και τον εξοπλισμό απευθείας ανάγνωση. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της εταιρείας, όπου, με την καταχώρηση στο λογαριασμό σας, χρησιμοποιήστε τη μέθοδο για την αποστολή δεδομένων. Εδώ επίσης μπορείτε να μεταφέρετε τις ενδείξεις του μετρητή ηλεκτρικής ενέργειας μέσω του προσωπικού λογαριασμού ή να πληρώσετε τους λογαριασμούς σας για την ενέργεια που καταναλώνεται, και να δείτε το ιστορικό πληρωμών σας, για να κάνει εξιλέωση, για να πάρετε απαντήσεις σε ερωτήσεις ή να δείτε τις ειδήσεις που σας ενδιαφέρουν.

Παράδειγμα μιας ιστοσελίδας για την εισαγωγή ενός ηλεκτρικού μετρητή

Παράδειγμα μιας ιστοσελίδας για την εισαγωγή ενός ηλεκτρικού μετρητή

Σας ενημερώνουμε τηλεφωνικά

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο, αλλά θα πρέπει να βρείτε έναν αριθμό τηλεφώνου για αυτό. Ελέγξτε την απόδειξη που σας έστειλε ο πάροχος υπηρεσιών: οι αριθμοί είναι συχνότερα σε αυτό. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Διαδίκτυο και να βρείτε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της εταιρείας. Εάν αποφασίσετε να επικοινωνήσετε με το τηλεφωνικό κέντρο, πρέπει να καλέσετε τον αριθμό τηλεφώνου και, μετά από τη φωνητική προτροπή του μηχανήματος, να διαβιβάσετε την ένδειξη του μετρητή. Χρησιμοποιώντας μια τέτοια υπηρεσία, θα εξοικονομήσετε χρόνο πολύ.

Ο απλούστερος τρόπος για τη μεταφορά αυτού του τηλεφώνου

Ο απλούστερος τρόπος για τη μεταφορά αυτού του τηλεφώνου

Εάν δεν θέλετε ή για κάποιο λόγο δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία τηλεφωνικών κέντρων, μπορείτε να στείλετε ένα SMS. Τα στοιχεία που πρέπει να εισαχθούν αναφέρονται πιο συχνά στην απόδειξη. Χρησιμοποιώντας αυτή τη μέθοδο, δεν χρειάζεται να καλέσετε πολύ και να ξοδέψετε χρόνο επικοινωνώντας με τον χειριστή. Μπορείτε να στείλετε SMS οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Εναλλακτικός και πιο σύγχρονος τρόπος μεταφοράς δεδομένων σχετικά με τη χρήση ενέργειας - μήνυμα SMS

Εναλλακτικός και πιο σύγχρονος τρόπος μεταφοράς δεδομένων σχετικά με τη χρήση ενέργειας - μήνυμα SMS

Σας ενημερώνουμε όταν πληρώνετε

Εάν πληρώνετε απευθείας στο γραφείο του προμηθευτή, στην περίπτωση αυτή μπορείτε να αναφέρετε ταυτόχρονα το μετρητή ενέργειας. Επιπλέον, όταν πληρώνετε μέσω ΑΤΜ, πρέπει να συμπληρώσετε ένα ειδικό έντυπο και με αυτό τον τρόπο να μεταφέρετε τα απαραίτητα δεδομένα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κουτί για λήψη μετρήσεων, για το σκοπό αυτό συμπληρώνεται ένα ειδικό έντυπο και κατεβαίνει στο κουτί.

Πλαίσιο για τη συλλογή δεδομένων σχετικά με την ηλεκτρική ενέργεια

Πλαίσιο για τη συλλογή δεδομένων σχετικά με την ηλεκτρική ενέργεια

Μια εναλλακτική λύση είναι ένας μετρητής ηλεκτρικής ενέργειας που μεταδίδει τις μετρήσεις ανεξάρτητα

Χάρη στις σύγχρονες εξελίξεις, έχουν εμφανιστεί νέα μοντέλα μετρητών ηλεκτρικής ενέργειας που σας επιτρέπουν να διαβάζετε πληροφορίες από απόσταση. Τέτοιες συσκευές μπορούν να διαβιβάζουν ανεξάρτητα δεδομένα στον προμηθευτή. Το κύριο πλεονέκτημα των μετρητών ηλεκτρικής ενέργειας που μεταδίδουν τις ενδείξεις είναι η έγκαιρη διαβίβαση δεδομένων και η δυνατότητα για την οργάνωση προμηθευτών να έχει πάντα μια ιδέα για την πραγματική ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνει ο πληθυσμός. Επιπλέον, τέτοιες συσκευές είναι εξοπλισμένες με ένα σύστημα για την καταγραφή μετρήσεων σε διαφορετικές χρονικές στιγμές, ο μετρητής μετατρέπει τις απαραίτητες λειτουργίες: ημέρα, νύχτα και γενικά. Τέτοιες συσκευές μετρούν τα δεδομένα κάθε ώρα και μεταδίδουν πληροφορίες μία φορά την ημέρα. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες δυσκολίες: μια τέτοια ηλεκτρική συσκευή πρέπει πάντα να περιλαμβάνεται στο δίκτυο, μπορεί να απενεργοποιηθεί μόνο κατά την εκτέλεση των εργασιών κατασκευής.

Μετρητής, εξοπλισμένο με σύστημα απομακρυσμένης ανάγνωσης. Η μετάδοση δεδομένων πραγματοποιείται αυτόματα χωρίς την άμεση συμμετοχή ενός ατόμου

Μετρητής, εξοπλισμένο με σύστημα απομακρυσμένης ανάγνωσης. Η μετάδοση δεδομένων πραγματοποιείται αυτόματα χωρίς την άμεση συμμετοχή ενός ατόμου

Αφαιρούμε σωστά τα δεδομένα

Για να καταργήσετε σωστά τα δεδομένα, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς να διαβιβάζετε σωστά τις μετρήσεις του μετρητή. Για αυτό πρέπει να λάβετε υπόψη ορισμένα σημεία. Εάν ο μετρητής σας μετρήθηκε και πήγε να μετρήσει τον δεύτερο γύρο, μπορείτε να αφαιρέσετε τα δεδομένα με αυτόν τον τρόπο: προσθέστε ένα στον αριθμό στην οθόνη μπροστά από τη μονάδα και αφαιρέστε τα δεδομένα για τον προηγούμενο μήνα.

Αν δεν μπορείτε να δείτε τον πίνακα κόμμα, καλύτερα, βέβαια, να ζητήσει από τον πλοίαρχο που θέτει το μετρητή, αλλά αν αυτό δεν γίνει έγκαιρα, τότε ρίξτε μια ματιά στο πίνακα: το ένα δέκατο των συνήθως διατίθενται με διαφορετικό χρώμα. Αν όχι, τότε γράψτε κάτω όλους τους αριθμούς από το μετρητή και παραθέτω τους υπό έλεγχο.

Για να πληρώσετε για ηλεκτρική ενέργεια, πρέπει να διαβάσετε σωστά την ένδειξη του μετρητή

Για να πληρώσετε για ηλεκτρική ενέργεια, πρέπει να διαβάσετε σωστά την ένδειξη του μετρητή

Αν έχετε μετρητή που μετράει τις μετρήσεις για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, δηλαδή τριφασικό, τότε θα πρέπει να πάρετε τα δεδομένα από αυτό με την ακόλουθη σειρά:

 • Εφαρμόζοντας έναν τέτοιο μετρητή, πρέπει να αφαιρέσετε από αυτό την μαρτυρία πολλών τιμολογίων. Για να υπολογίσετε την τιμή, θα χρειαστεί να πολλαπλασιάσετε το καθένα με μια συγκεκριμένη τιμή και να συνοψίσετε.
 • Πηγαίνετε στον πάγκο, πρέπει να πατήσετε το πλήκτρο "Enter". Μετά από αυτό, ο μετρητής θα σας δείξει τρεις μετρήσεις με διάστημα 30 δευτερολέπτων: οι πρώτες αναγνώσεις θα είναι κορυφαίες, δηλαδή στις 7-10 π.μ. και 17-21 μ.μ. το δεύτερο - νυκτερινή ώρα από 23 έως 7. τρίτο - η μισή αιχμή είναι 10-17 και 21-23. Έχοντας λάβει αυτές τις μαρτυρίες, πολλαπλασιάστε τις με τα τρέχοντα τιμολόγια και συνοψίστε τα. Σε αυτή την περίπτωση, θα λάβετε το ποσό που πρέπει να πληρώσετε για την ηλεκτρική ενέργεια κατά την τρέχουσα περίοδο.
 • Αν έχετε ορισμένα οφέλη, θα πρέπει επίσης να ληφθούν υπόψη κατά τον υπολογισμό της πληρωμής. Αφού δώσετε τη μαρτυρία της κατανάλωσης, πρέπει να πληρώσετε μια απόδειξη σε μια συγκεκριμένη ημερομηνία.
 • Επιπλέον, οι τοπικές αρχές μπορούν να ορίζουν άλλα χρονικά διαστήματα, οι κάτοικοι πρέπει να ενημερώνονται εκ των προτέρων.
 • Σε περίπτωση προβλήματος με την απώλεια εισπράξεων για τον προηγούμενο μήνα, τα δεδομένα μπορούν να προβληθούν στον μετρητή σας, ο οποίος αποθηκεύει πληροφορίες για προηγούμενες περιόδους. Για να γίνει αυτό, πατήστε το πλήκτρο "Enter" και κρατήστε το για λίγα δευτερόλεπτα, μετά από το οποίο η συσκευή θα σας δείξει με συνέπεια όλες τις προηγούμενες αναγνώσεις. Αυτό είναι πολύ βολικό για τον οργανισμό παρακολούθησης, καθώς ο ελεγκτής μπορεί ανά πάσα στιγμή να δει πότε και ποιες μετρήσεις λήφθηκαν από τη συσκευή σας και να ελέγξει με την ένδειξη που αναγράφεται στις αποδείξεις.

Η επιλογή της μεθόδου μεταφοράς πληροφοριών στον πάροχο υπηρεσιών παραμένει πάντοτε στον καταναλωτή. Το κύριο - να αναφέρετε την μαρτυρία εγκαίρως και ειλικρινά. Αυτό σας επιτρέπει να λαμβάνετε πιο ακριβή δεδομένα σχετικά με την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και να κάνετε τα απαραίτητα σχέδια ή όρια εφοδιασμού.

Πώς μπορώ να περάσω τις μετρήσεις του μετρητή για την ηλεκτρική ενέργεια; Μάθηση για σωστή καταγραφή δεδομένων και πιθανούς τρόπους μεταφοράς

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1